Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sebastian Stjern julkalender-2010

584 views

Published on

Published in: Career
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sebastian Stjern julkalender-2010

 1. 1. Varför är jag en stjärna?
 2. 3. Nya intressanta idéer uppstår ofta i skärningspunkten mellan olika discipliner. Jag har en låg associations-tröskel. Det gör att jag är duktig på att hitta nya användningsområden för produkter och idéer. ”Funkar det där kanske det funkar här också…” Jag trodde länge att det jag gjorde var något som alla kunde, det var ju uppenbart för mig.
 3. 4. Vad driver mig?
 4. 5. Jag vill göra saker bättre. Jag kan inte låta bli. Jag vet inte, det kanske är lathet som gör att jag vill hitta en smartare lösning. Så att det ska bli enklare i framtiden. Mer specifikt drivs jag av att bevisa att det går att tjäna pengar OCH rädda världen .
 5. 6. Vad gör jag, rent konkret?
 6. 7. - R ä t t v i s a s k j o r t o r -
 7. 8. Jag har startat och drivit upp The Fair Tailor , som säljer rättvisa skräddarsydda skjortor via nätet. Nu är jag precis på väg in i ett nytt kapitel, jag gör en operativ exit ur The Fair Tailor och satsar på nya projekt. Vilken väg jag går är inte bestämt, men jag har en vision om att bygga upp en struktur för att ta tillvara på idéer och innovationer inom socialt entreprenörskap . Sen föreläser jag om både den galna resan med en ingenjör från fordonsbranschen och en konsertpiantist som startade skjortproduktion i Nepal och om hur man går till väga för att tjäna pengar och rädda världen.
 8. 9. Vad kommer hända inom mitt område 2011?
 9. 10. Jag tror att traditionellt företagande och socialt företagande kommer närma sig varandra. De traditionella företagen måste lära sig jobba på ett nytt sätt, deras kunder kommer kräva det, det blir en hygienfaktor snarare än en USP (Unique Selling Point/Proposition). När det blir en hygienfaktor måste de sociala entreprenörerna bli mer pragmatiska och affärsmässiga eftersom deras USP försvinner.
 10. 11. Vad vill jag uppnå 2011?
 11. 12. Mitt mål för 2011 är att förverkliga min vision. Jag ser en otrolig marknadspotential för företag som blir bra inom det här området och jag vill hjälpa dem att lyckas. Fungerar det i andra länder kan vi få det att fungera här! Jag ser fram emot att driva nya idéer.
 12. 13. Vilka är mina mål på lång sikt?
 13. 14. Jag lämnar min trygghetszon och det kommer även hjälpa mig att växa som person. Jag vill förmå andra människor att göra samma sak, det är en otroligt utvecklande resa. På lång sikt vill jag alltid göra mig själv till en bättre människa och världen till en bättre plats .
 14. 15. Vilka är mina förebilder?
 15. 17. Även om jag inte helt delar hans uppfattning av hur socialt företagande bör gå till är nobelpristagaren Muhammad Yunus (fredspriset 2006) otroligt inspirerande. Han har brutit mot konventionerna och genom sitt arbete med mikrolån förändrat världen. Jag har personligen lärt mig mycket av Björn Söderberg och hans entreprenörskapsäventyr i Nepal. Björn är sinnebilden för en serieentreprenör och han har alltid nya projekt på gång. Och han genomför dem dessutom.

×