Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Comentari de text (presentació)

464 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Comentari de text (presentació)

 1. 1. Sara Fernández 4tD
 2. 2. Introducció
 3. 3. “Les teves mans” és u poema escrit per l’autor Joan Brossa. És un dels poemes de Flor de fletxa. És un poema d’amor, dedicat a les mans d’una dona.
 4. 4. Estructura
 5. 5. Estructura externa: És un poema de 14 versos. Les primeres dues estrofes són de 4 versos, les últimes dos de 3 versos.
 6. 6. Estructura interna: Parla, en tot el poema, de les mans de la seva estimada. De com les veu l’autor.
 7. 7. Tema: És una composició que mostra l’admiració de l’autor a les mans de la dona a la que va dirigit el poema.
 8. 8. Estil
 9. 9. És un poema de catorze versos hexasíl·labs d’art major. És un sonet, rima masculina i femenina. Té una rima consonant.
 10. 10. Repartides al llarg del poema trobem recursos literaris: -El primer vers trobem una metàfora: “Embolcallen amb vels goig i tristesa.” -En el segon i tercer vers es troba una anàfora: “Són sostre d'una xarxa de perfum; són els ventalls, amor, del meu costum”
 11. 11. -El els versos setè i vuitè trobem imatges: “les teves mans són alegria encesa; i fulles d'un pomer al clar de la llum.” -En el vers novè trobem una sinestèsia: “Castellets de l'amor. Flames de ploma.” -En el trezè vers trobem una personificació:”Respires per les mans, amor”

×