Toot Un MóN

538 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
538
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Toot Un MóN

 1. 1. -La xarxa internet. Tot un món .
 2. 2. QUÈ ÉS INTERNET? Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals, és per això que a vegades se l'anomena "la xarxa de xarxes". Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una.
 3. 3. ORIGEN . Tècnicament el naixement d'internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast WAN basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA. Al 1995, aquesta xarxa fou oberta als interessos comercials. Internet com a mitjà de comunicació es va començar a generalitzar en els països desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part, Internet l'han anat fent els "internautes", tot creant serveis majoritàriament gratuïts. De tota manera, des de finals dels anys 90, els serveis de pagament i el comerç electrònic hi tenen una presència cada vegada més gran. Internet com a mitjà de comunicació es va començar a generalitzar en els països desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part, Internet l'han anat fent els "internautes", tot creant serveis majoritàriament gratuïts. De tota manera, des de finals dels anys 90, els serveis de pagament i el comerç electrònic hi tenen una presència cada vegada més gran.
 4. 4. XARXA INFORMÀTICA. Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així per exemple hi ha xarxes a nivell físic (LAN, Ethernet..), xarxes informàtiques virtuals que corren sobre internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP. Altres classificacions, vistes a continuació, són: per escala, per relació funcional o per topologia.
 5. 5. ADREÇA IP. Una adreça IP és un nombre que identifica inequívocament un dispositiu lògic connectat a la xarxa. Dins d'una mateixa xarxa, cada adreça IP que s'utilitzi ha de ser única. Hi ha tres classes d'adreces IP ; Classe A, B i C
 6. 6. PROTOCOLS TCP/IP TCP/IP és un conjunt de protocols que cobreixen els diversos nivells del model OSI. Aquests protocols són utilitzats per tots els ordinadors connectats a internet, de manera que aquests puguin comunicar-se entre si. Els dos protocols més importants de la pila TCP/IP són el TCP (Transmission Control Protocol) i el IP (Internet Protocol), que són els quals donen nom al conjunt.
 7. 7. SERVEIS QUE OFEREIX INTERNET • WEB és una xarxa de pàgines escrites en hipertext mitjançant el llenguatge de marcatge HTML i connectades entre sí mitjançant vincles, de manera que formin un sol cos de coneixement pel qual s'hi pot navegar fàcilment. • L' URL (de l'anglès, Uniform Resource Locator) és una cadena de caràcters que informa al navegador de les localitzacions de les pàgines web.
 8. 8. • Un NAVEGADOR WEB , és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML , des de servidors web situats a qualsevol lloc del món • HTML és un llenguatge de marcat que deriva de l'SGML dissenyat per estructurar textos i relacionar-los en forma d'hipertext.
 9. 9. • L’ HIPERTEXT és un sistema d'organització de la informació basat en la possibilitat de moure’s per dins d'un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau.
 10. 10. TRANSFERÈNCIA D’ARXIUS ( FTP ) El FTP (de l'anglès File Transfer Protocol ) és un programari estandaritzat per enviar fitxers entre ordinadors amb qualsevol sistema operatiu. Forma part de la capa d'aplicació del model TCP/IP .
 11. 11. CORREU ELECTRÒNIC El correu electrònic (anomenat en anglès e-mail , o email ) es refereix al sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges utilitzant sistemes de comunicació electrònica. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet. Com per exemple, els més famosos son; Mozilla thunderbird, outlook..
 12. 12. CONVERSES EN LÍNIA Un xat (de l'anglès chat, "xerrar") o tertúlia és un recurs de comunicació en temps real. Xatejar és realitzar una tertúlia mitjançant Internet entre dues o més persones. L' MSN Messenger és un programari de missatgeria instantània de Microsoft per a sistemes Windows i Mac OS.
 13. 13. TRANSMISSIÓ D’ARXIUS (P2P) Les xarxes d'igual a igual ( peer to peer o P2P en anglès), defineixen un sistema de comunicació que no té clients ni servidors fixos, sinó una sèrie de nodes que es comporten alhora com clients i com servidors dels altres nodes de la xarxa, en el qual les dades o les metadades es transfereixen a través d'una xarxa dinàmica. Aquest model contrasta amb el model client-servidor. Qualsevol node pot iniciar o completar una transacció compatible. Converteixen doncs els PCs en uns elements actius que permeten als usuaris intercanviar informació i agrupar capacitat de processament
 14. 14. AVANTATGES + INCONVENIENTS Avantatges ; pensem que internet es una gran xarxa d’informació, es enrome i pots trobar el que fagi falta. També pots “xatejar” amb gent de tot arreu del món i si ets tímits, per internet tens l’oportunitat de congeniar amb altres persones sense que les hagis de veure. Inconvenients; Internet, en canvi, pot ser un lloc perillós, on algun “hacker” por agafar la teva adreça IP i apoderar-se del teu ordinador, o et pot entrar algun virus, o alguna informació pot estar equivocada.
 15. 15. LLISTA DE PAGINES WEB · http://www.google.e s · http://www.viquipèdia.es

×