1. ¿ En què es distingueixen el paisatge rural i el
paisatge urbà ?
-Rural: alterat per les activitats agrícoles, poblamen...
Autopistes, carreteres, línies de ferrocarril.
7. Quina relació té el clima d’un lloc amb els materials
que es fan servir ...
12. Esmenta el nom de tres funcions que pot exercir una
ciutat i explica en què consisteix cada una.
- Residencial: es pri...
17. Observa els mapes de les xarxes urbanes
d’Alemanya i d’Angola:
a) Quin estat té un nombre més gran de ciutats ?
Aleman...
22. Quins problemes relacionats amb el subministrament
d’aigua afecten les ciutats ?
23. Quan es produeixen les hores punt...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Socials

297 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
297
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Socials

  1. 1. 1. ¿ En què es distingueixen el paisatge rural i el paisatge urbà ? -Rural: alterat per les activitats agrícoles, poblament escàs i conserva elements del medi natural. - Urbà: Ha experimentat mes transformacions i està molt poblat. 2. Observa les fotografíes i identifica-hi els elements o les característiques dels poblaments rural i urbà, respectivament. 1ª fotografía: Paisatge rural, perque té camp, no hi ha moltes cases i té camps de cultiu. 2ª fotografía: Urbà, no hi ha camp, hi ha moltes mes cases , está tot més transformat. 3.Quines diferències hi ha entre el poblament concentrat i el dispers ? Dispers: habita en cases, granges, llogarets o masos disseminats pel camp. Concentrat: Els habitatges s’agrupen i formen nuclis de població i es localitzen els serveis (comerços, escoles, centes de salut, etc.) 4. Investiga com es la vida en una granja i explica-ho en el teu quadern. 5. observa les fotografíes i identifica-hi els trets que les defineixen com a poblament dispers o concentrat. Dispers: perqué té cases, es camp, está a l’aire lliure. Concentrat: Totes les cases está agrupades, tenen col·legi, església, etc. 6. Com poden ser les vies a l’espai rural ?
  2. 2. Autopistes, carreteres, línies de ferrocarril. 7. Quina relació té el clima d’un lloc amb els materials que es fan servir per a construir les cases de camp ? Les cases fetes de fusta són pròpies d’àrees de bosc; la pedra s’utilitza en zones de muntanya o en les quals no hi ha recursos forestals. Als terrenys plans i argilosos es freqüent construir els habitatges amb materials de fang. Com ara rajoles i atovó. 8. Investiga i descriu en el teu quadern un casa de camp característica de la teua comunitat autònoma. Explica amb quin material està construïda i com són els tancaments. Pots il·lustrar l’explicació amb una fotografia o un dibuix. 9.Observa la graella. Com a evolucionat la població urbana al món ? Els països més desenvolupats tenen taxes d’urbanintzacions més altes que els països desenvolupats. 10. Què és un àrea metropolitana ? Formada per nucli central, la metròpolis, i uns altres nuclis urbans no tan grans. La metròpolis centralitza l’activitat administrativa, econòmica i cultural. Als nuclis urbans pròxims hi ha: aeroports, zones residencials , centres comercials, indústries... 11. Observa el mapa i escriu en el teu quadern les ciutats principals que formen la megalòpolis de la costa atlàntica dels Estats Units. Buffalo, Pittsburgh, Washington, Baltimore, Filadèlfia, Nova York, Boston.
  3. 3. 12. Esmenta el nom de tres funcions que pot exercir una ciutat i explica en què consisteix cada una. - Residencial: es prioritària en aquelles en què predominen els habitatges per sobre dels comerços, indústries, monuments històrics.. - Comercial: abunden en les botigues, els grans magatzems, els supermercats i els centres comercials. - Cultural: l’exercien ciutats en les quals hi ha centres educatius rellevants ( Oxford, a la Gran Bretanya; Lovaina, a Bèlgica, i Salamanca, a Espanya). 13. Imagina que has de visitar Florència; cerca informació i escriu en el teu quadern monuments històrics i artístics que podries visitar. Es una ciutat que esta situada al nord de la regió central de Italia, Capital i ciutat més poblada de la província homónima i de la regió Toscana, de la que es el seu centre històric, artístic, econòmic i administratiu. Té 378.236 habitants i es el centre d’un àrea metropolitana d’ aproximadament milió i mig d’habitants. 14. Una ciutat pot tenir diverses funcions ? Per què ? - Sí. 15. Què és l’àrea d’influència d’una ciutat ? El nombre d’habitants i l’extensió de l’àrea d’influència de la ciutat determina el rang que ocupa la jerarquia urbana. 16. Què és una xarxa urbana ? El conjunt de nuclis urbans jerarquitzats.
  4. 4. 17. Observa els mapes de les xarxes urbanes d’Alemanya i d’Angola: a) Quin estat té un nombre més gran de ciutats ? Alemanya. b) En quin hi ha més vies de comunicació ? Alemanya. 18. Localitza un edifici antic de la ciutat en què resideixes o de la que hi haja més a prop. Investiga i anota en el teu quadern les dades següents: a) En quina zona està situat. b) En quin segle va ser construït. c) Amb quina finalitat es va edificar. d) Quin ús té en la actualitat. 19. Identifica les àrees en què està dividida la teua ciutat o la que hi haja més a prop; Localitza cada zona en un plànol. 20. Ara localitza’n l’àrea industrial i respon a les preguntes: A) es troba al centre o a la perifèria ? B) Hi ha cap via de comunicació e conecte la zona industrial amb la resta de la ciutat ? A) perifèria B) Sí 21. Què és la contaminació acústica ? Com es produeix ? - Soroll excessiu. -Trànsit terrestre i aeri.
  5. 5. 22. Quins problemes relacionats amb el subministrament d’aigua afecten les ciutats ? 23. Quan es produeixen les hores punta a les ciutats ? és la denominació que se li dóna al període de temps, no necessàriament una hora, en què regularment es produeixen congestions. Generalment es refereixen a congestions a la via pública, i poden ser una sobredemanda o congestió de pics a les autopistes o avingudes principals com de la saturació del transport públic, i les principals raons per les quals es produeixen aquestes congestions són causa que en les grans ciutats, la major part de la massa laboral es retira dels seus llocs de treball a una mateixa hora. 24. Quina relació tenen les circumval·lacions amb el transport urbà ? Resolen el problema del transport urbà.

×