Què és l'informática

632 views

Published on

Informátic

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
632
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Què és l'informática

 1. 1. Informática Sandra Seisdedos Gonzalez 4t B
 2. 2. Informàtica1. Que es la informatica:La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractamentautomàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.Influeixen moltes de les tècniques i de les maquines que lhome ha desenvolupat durant lahistòria per donar suport i potencia les seves capacitats de memòria, de pensament i decomunicació Dentre aquestes maquines cal destacar lordinador.El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per lenginyerPhilippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.2 Àrees de coneixement de la informàtica: •Arquitectura dordinadors: és el disseny conceptual i lestructura operacional fonamental dun sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts duna computadora, amb especial interès a la forma en la qual la unitat central de procés (CPU) treballa internament i accedeix a les direccions de memòria. •Algorítmica: és una instància duna lògica escrita en forma de programari, feta per programadors i escrita per tal de funcionar en un determinat mitjà computacional per tar de fer alguna tasca. Aquesta lògica pot resultar molt senzilla i estar implementada a qualsevol tipus de programa. •Llenguatges de programació: llenguatge informàtic usat per controlar el comportament duna màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen lestructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà el programa com les accions que realitzarà. •Sistemes operatius: és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament dun ordinador. Les seves funcions, consisteixen a gestionar les transferències dinformació internes, procurar la comunicació de lordinador amb els operadors, controlar lexecució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de lespai de memòria i dels diferents perifèrics.•Xarxes: és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació deuna xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitati la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades ireduir el cost general daquestes accions.
 3. 3. Història de la informàtica: Primera generció3500 a.c. S inventa làbac (en Babilònia),primera "màquina" per a realitzar càlculs. Àbac xines1617 John Napier inventa les seves varetes de numeració (o ossos de Napier).1621 Invenció de la regla de càlcul. Regla de càlcul.1624 Wilhelm Schickard construeix la primera calculadora mecànica.1639 Blaise Pascal inventa i fabrica una sumadora mecànica anomenada la Pascalina.1673 Gottfried Wilhelm Leibniz dissenya i construeix una màquina mecànica para realitzar càlculs aritmètics. El sistema dissenyat por Leibniz es va utilitzar en anys posteriors para fabricar calculadores mecàniques.1800 Targetes perforades de Jacquard. Targeta perforada1822 Charles Babbage presenta el seu projecte de la màquina en diferencies, para avaluar polinomis.1830 Babbage presenta les bases de la informàtica en el seu projecte de la màquina analítica, que mai es va arribar a construir.
 4. 4. 1854 George Boole desenvolupa el àlgebra que porta el seu nom: àlgebra booleana.1885 Herman Hollerith construeix la màquina processadora o tabuladora, que per mitjans de targetes perforades redueix el temps al realitzar el procés. Màquina processador1894 Leonardo Torres Quevedo presenta la seva màquina algebraica.1924 T. J. Watson renombra el empresa CTR, per International Business Machines (IBM) Logo de IBM en 19241930 Vannevar Bush dissenya una màquina analògica que resolia equacions diferencials: l’ Analitzador Diferencial.1937 Inici de la teoria de la comptabilitat amb la descripció de la màquina de Turing. Segona generació1952 John von Neumann fa realitat el seu somni: es posa en marxa el EDVAC.1952 Shannon desenvolupa un ratolí elèctric capaç de sortir dun laberint. Primeraxarxa neuronal.1952 Comença la fabricació industrial i comercialització dordinadors.1956 Conferència de Darthmouth, on neix la intel ligència artificial.1960 Neix el primer llenguatge de programació dintel • ligència artificial: el LISP.
 5. 5. Tercera generació1964 IBM empieza a comercializar los 360.1968 Robert Noyce, Gordon Moore i Andy Grove funden IntelCorporation.1969 Kenneth Thompson i Dennis Ritchie creen el sistema operatiu Unix, en los laboratoris AT&T .1971 IBM crea el disquet de 8 polzades.1972 Apareixen els disquets de 5.25 polzades.1972 Seymour Cray consideren el programari podria ser més potent en ordinadors mono processador mitjançant el processament en paral·lel. Neix així el CRAY 1.
 6. 6. Quarta generació1975 Es comercialitza el Altair 8800, consideren el primer ordinador personal.1975 Bill Gates i Paul Allen funden Microsoft.1976 Steve Jobs i Steve Wozniac funden la Apple Computer, Inc. 1977 Es presenta la Apple II, el segon ordinador personal de la historia. Cinquena generació1981 Es comercialitza el IBM PC.1981 Microsoft presenta el sistema operatiu MS-DOS (Microsoft Disk Operating System).1981 Sony crea disquets de 3.5 polzades.1982 Apareix el primer clònic del IBM PC.1982 Feynmann proposa la mecànica quàntica como eines de computació.1983 Primer ordenador personal con interfas gráfic, el Lisa de Apple.
 7. 7. 1984 Sony i Philips creen CD-Rom para los ordenadores. CD-Rom para PC1985 Microsoft anuncia Windows 1.0. Windows1988 W. H. Sim funda Creative Labs.1989 Creative Labs presenta la targeta de so Sound Blaster1994 Shor descrivia un algoritme quàntic que permetria factoritzar sencers en temps polinomial.1995 Es supera el teraflop en computació en paral·lel.
 8. 8. Pagina: http://www.dma.eui.upm.es/historia_informatica/Doc/principal.htm 4.Hardware i softwareCPU: és el component de lordinador i daltres dispositius programables, que interpreta lesinstruccions contingudes en els programes i processa les dades.Elements:Unitat aritmetico-lògica: Realitza una operació segons lopcode indicat per la Unitat de Control.Unitat de control: Unitat inclosa a la CPU encarregada de llegir les instruccions màquina guardades en la memòria principal i de generar les senyals de control necessàries per controlar i coordinar la resta de les unitat funcionals dun ordinador amb el propòsit de executar les instruccions llegides.Registres: Són petites unitats que emmagatzemen dades del processador, la capacitat dels registres serà una o una altra.Memòria cau: és aquella memòria dalta velocitat instal·lada en el mateix processador i en la qual semmagatzemen les dades que el microprocessador necessita utilitzar més freqüentmentProcessadors actuals:Els processadors Intel ® shan dissenyat per ajudar a gestionar millor la seva flota de PCsi augmentar la productivitat dels empleats. Els processadors Intel sinclouen en equipsultraportàtils, fins i lleugers, així com ordinadors de sobretaula i estacions de treball.Amb una àmplia gamma dopcions fiables i flexibles per triar, els processadors Intel sónuna inversió intel·ligent per al seu negoci  Processadors AMD Phenom™ II Els processadors AMD Phenom ™ II ofereixen els imbatibles beneficis dels nuclis múltiples amb computació dalta definició, avançat rendiment multi tasca i innovacions en el consum denergia que permeten màquines més petites i refrigerades amb un consum denergia més eficient.La 2 ª generació de la família de processadors Intel ® Core ™ ofereix un rendimentvisiblement intel ligent que podrà veure ... i sense cables. Aquests processadorsproporcionen un rendiment en els desplaçaments que adapta automàticament la velocitatquan més es necessita, així com una gran experiència visual incorporada per gaudir dunaexperiència portàtil millorada.
 9. 9. La 2ª generación del procesador Intel® Core™ i7 Extreme Edition para portátiles >La 2ª generación del procesador Intel® Core™ i7 para portátiles >Procesador Intel® Pentium® >Procesador Intel® Celeron® >Perifèric:Sentén per perifèric a les unitats o dispositius que permeten a la computadora comunicar-se amb lexterior, això és, tant ingressar com exterioritzar informació i dades. Els perifèricssón els que permeten realitzar les operacions conegudes com de entrada/sortidaEncara que són estrictament considerats (accessoris) o no essencials, molts dells sónfonamentals per al funcionament adequat de la computadora moderna; per exemple, elteclat, el disc dur i el monitor sónelements actualmentimprescindibles; però no ho sónun escànner o un traçador. Per ail·lustrar aquest punt: en els anys80, moltes de les primerescomputadores personals noutilitzaven disc dur ni ratolí, teniennomés una o dues disqueteres, elteclat i el monitor com a únicsperifèrics.Classificació:Perifèrics dentradaPerifèrics de sortidaPerifèrics mixts La gran part de la informació l’he agafat de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

×