Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Teixits, òrgans, sitemes i aparells

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Cos Huma Teixits
Cos Huma Teixits
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 22 Ad

More Related Content

Advertisement

Similar to Teixits, òrgans, sitemes i aparells (20)

More from Biologia i Geologia (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Teixits, òrgans, sitemes i aparells

 1. 1. TEIXITS I ÒRGANS HUMANS
 2. 3. TEIXIT EPITELIAL DE REVESTIMENT: Recobreix i protegeix superfícies externes com l’epidermis (capa més externa de la pell) o cavitats internes del organisme com els endotelis dels vasos sanguinis. ENDOTELI EPIDERMIS
 3. 5. <ul><li>TEIXIT EPITELIAL GLANDULAR: forma les glàndules i la seva funció es secretar substàncies. Es distingeixen: </li></ul><ul><ul><li>- Glandules exocrines: les substàncies són abocades a l’exterior. Sebàcies, sudorípares, salivals, fetge, etc. </li></ul></ul><ul><ul><li>- Glàndules endocrines: les substàncies són hormones abocades a la sang. Tiroides, hipòfisi, etc </li></ul></ul><ul><ul><li>- Glàndules mixtes: </li></ul></ul>
 4. 6. TEIXIT CONJUNTIU : Uneix teixits i òrgans. El trobam als tendons i els lligaments.
 5. 7. TEIXIT ADIPÓS : Reserva de greix , protecció d’òrgans i aïllant tèrmic.
 6. 8. TEIXIT CARTILAGINÓS : Elabora una substància sòlida i flexible. Forma el cartìlag del nas, l’orella, la tràquea, etc.
 7. 9. TEIXIT OSSI : Elabora una substància sòlida composta de minerals de calci i fòsfor. Constitueix els ossos.
 8. 10. TEIXIT SANGUINI : formats pels eritròcits, els leucòcits i els trombòcits. La sang intervé en la nutrició, respiració, excreció, defensa i regulació tèrmica de l’organisme.
 9. 11. TEIXIT MUSCULAR: Responsable de la contracció i relaxació muscular. Estriat: voluntari, als músculs esquelètics. Llis: involuntari, als vasos sanguinis i el tub digestiu Cardíac: involuntari, al cor.
 10. 12. TEIXIT NERVIÓS : detecta les variacions del medi extern i intern i transmet ordres per l’organisme.
 11. 14. SISTEMA MUSCULAR: Format pels músculs esquelètics. Realitza la locomoció, la mímica i el manteniment de la postura.
 12. 15. SISTEMA ESQUELÈTIC : Format pels ossos. Realitza la locomoció i protegeix òrgans i estructures. Jun al sistema muscular forma l’aparell locomotor.
 13. 16. SISTEMA NERVIÓS: format per l’encèfal, la medul·la espinal i els nervis. Capta la informació del medi extern i intern, es condueix per impulsos nerviosos i s’elaboren ordres per donar respostes.
 14. 17. APARELL DIGESTIU: format pel tub digestiu i les glàndules annexes com les salivals, fetge i pàncrees. Obté les biomolècules a partir dels aliments.
 15. 18. APARELL RESPIRATORI : Compost per les vies respiratòries i els pulmons. S’hi produeix l’intercanvi de gasos, proveeix d’oxigen i s’elimina el diòxid de carboni.
 16. 19. APARELL EXCRETOR : format pel sistema urinari ( vies urinàries i ronyons) i les glàndules sudorípares, fetge, pulmons. Així les substàncies de rebuig són eliminades a l’exterior.
 17. 20. APARELL REPRODUCTOR : femení (ovaris, trompes de Fal·lopi, úter, vagina) i masculí (testicles, conductes deferents, penis). Es produeixen les cèl·lules reproductores o gàmetes, òvuls i espermatozoides)
 18. 21. APARELL CIRCULATORI : constituït pel cor, els vasos sanguinis i la sang. Reparteix els nutrients i l’oxigen i recull les substàncies de rebuig i el diòxid de carboni.
 19. 22. CERCA i CONTESTA: 1.-Quin és l’os més petit? I el més gros? 2.-Quin és el múscul més petit? I el més gros? 3.-Quantes neurones tenim? A quina velocitat viatja l’impuls nerviós? 4.-Quants quilómetres fan els nostres vasos sanguinis? 5.-Quants litres de sang hi ha al nostre cos? 6.-Quin és lòrgan més gran? 7.- 8.- 9.- 10.-

×