Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Com Utilitzar Un Microscopi
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

1

Share

Download to read offline

La cel lula

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

La cel lula

 1. 1.   La cèl·lula
 2. 2. Qui les va descobrir? Robert Hooke el 1665 va publicar les seves observacions en un microscopi de la seva invenció. Uns petitíssims compartiments que havia trobat en una fina làmina de suro i que li recordaven les petites cel·les que construeixen les abelles en un rusc. Degut a això les va anomenar cèl·lules. 
 3. 3. MÉS DESCOBRIMENTS Antonie van Leeuwenhoek , amb el seu microscopi, el 1673 va observar els glòbuls de la sang, el 1674 va ser el primer en descobrir els primers éssers unicel·lulars, els protozous d'una bassa. Va ser el primer en veure bacteris, en concret els de la seva boca.
 4. 4. <ul><li>L'any 1833 Robert Brown. </li></ul><ul><li>L'any 1838 Matthias J. Schleiden i Theodor Schwann van establir la Teoria cel·lular : </li></ul><ul><ul><li>Tots els éssers vius estan formats per cèl·lules. </li></ul></ul><ul><ul><li>La cèl·lula és la unitat anatòmica i funcional dels éssers vius. </li></ul></ul><ul><ul><li>Tota cèl·lula prové per divisió d'una altra cèl·lula. </li></ul></ul>
 5. 5. VARIETAT De formes i de tamanys
 6. 6. N C M ESTRUCTURA: M membrana C citoplasma N nucli CÈL·LULA EUCARIOTA (ADN dintre d'un nucli) -Animals -Vegetals. -Fongs. -Protozous. -Algues
 7. 7. Cèl·lules eucariotes animal i vegetal.
 8. 8.   C M CÈL·LULA PROCARIOTA (ADN dispers al citoplasma) M membrana C citoplasma -BACTERIS
 9. 9. Microscopi òptic
 10. 10. Microscopis electrònics
 • afernandezgalan

  Jun. 28, 2013

Views

Total views

14,188

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

5,417

Actions

Downloads

30

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×