Præsentation af Danmarks Biblioteksforening og valg til repræsentantskab

942 views

Published on

Jeg tror jeg har taget fejl i min vurdering af hvor stor politisk fokus der er på kulturen. I hvert fald hvis jeg dømmer ud fra hvor mange politikere der er tilmeldt til de fem regionale valg- og debatmøder Danmarks Biblioteksforening holder i denne uge, for så er interessen overvældende. At tage fejl i sådanne ting, synes jeg er fantastisk og jeg glæder mig til at møde alle deltagerne og er sikker på at diskussionerne nok skal gå højt. Jeg synes også det der ud til, at der er en masse der vil kæmpe om at blive valgt til DB's repræsentantskab. Så lige nu er det vist egentlig kun snevejret der kan nære min pessimisme.

Valgmøderne afholdes fem steder i landet og på hver skal der vælges fem lokale politikere til DB's repræsentantskab. Foreningen har en lang tradition for at skabe debat i KulturDanmark, det sker også i forbindelse med valgmøderne.

Udover selve valghandlingen, vil der også være debat bl.a. med kreativ direktør Christian Have, som deltager på tre af valgmøderne, samt Administrerende direktøren for Kulturby 2017 Rebecca Matthews i Silkeborg og direktør for kunsthal Sønderborg Charlotte Sahl-Madsen i Sønderborg.

Se mere http://biblioteksdebat.blogspot.dk/2014/01/nye-folk-pa-bibliotekstoppen.html

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
942
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
585
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Præsentation af Danmarks Biblioteksforening og valg til repræsentantskab

 1. 1. Program: Kl. 17.00 Velkomst Kl. 17.05 Valg til Danmarks Biblioteksforenings repræsentantskab Kl. 18.00 Spisning Kl. 18.45 Temadebat med oplæg fra Christian Have med udgangspunkt i hans nye bog ”Ansvar eller anarki” -om kunstens og kulturens dilemmaer og potentialer. Det kulturelle ansvar, ligger ikke kun hos det offentlige, men også hos private virksomheder, fonde og alle os andre for den sags skyld. Målet er at skabe et nyt kulturelt dannelsesideal, et nyt aktivistisk kulturbegreb og nye kulturelle offentligtprivate partnerskaber, der gennem direkte private kulturinvesteringer bevarer og aktualiserer vores kunst og kulturarv overalt i samfundet.
 2. 2. Program: Kl. 17.30 Velkomst Kl. 17.35 Temadebat med oplæg fra Christian Have med udgangspunkt i hans nye bog ”Ansvar eller anarki” -om kunstens og kulturens dilemmaer og potentialer. Det kulturelle ansvar, ligger ikke kun hos det offentlige, men også hos private virksomheder, fonde og alle os andre for den sags skyld. Målet er at skabe et nyt kulturelt dannelsesideal, et nyt aktivistisk kulturbegreb og nye kulturelle offentligtprivate partnerskaber, der gennem direkte private kulturinvesteringer bevarer og aktualiserer vores kunst og kulturarv overalt i samfundet. Kl. 18.15 Valg til Danmarks Biblioteksforenings repræsentantskab Kl. 19.00 Spisning
 3. 3. Program: Kl. 17.00 Velkomst Kl. 17.05 Valg til Danmarks Biblioteksforenings repræsentantskab Kl. 18.00 Spisning Kl. 18.45 Temadebat med oplæg fra Christian Have med udgangspunkt i hans nye bog ”Ansvar eller anarki” -om kunstens og kulturens dilemmaer og potentialer. Det kulturelle ansvar, ligger ikke kun hos det offentlige, men også hos private virksomheder, fonde og alle os andre for den sags skyld. Målet er at skabe et nyt kulturelt dannelsesideal, et nyt aktivistisk kulturbegreb og nye kulturelle offentligtprivate partnerskaber, der gennem direkte private kulturinvesteringer bevarer og aktualiserer vores kunst og kulturarv overalt i samfundet.
 4. 4. Dagsorden: 1. Velkomst og Introduktion til Danmarks Biblioteksforening – om styrken i en interesseorganisation, hvor både fagfolk og politikere kan vælges 2. Valg af dirigent 3. Valg af 5 politiske repræsentanter (valggruppe A) og suppleanter for disse til Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 4. Eventuelt I hver region skal der ifølge vedtægten vælges 5 politiske repræsentanter til foreningens Repræsentantskab og suppleanter for disse (efterfølgende vælges tillægsmandater for at sikre den politiske repræsentativitet). Se vedtægterne db.dk/vedtægter
 5. 5. - en politisk og faglig interesseorganisation
 6. 6. DB udgivelser
 7. 7. HUSK
 8. 8. En ny struktur og valgmetode
 9. 9. Valggruppe A 25-35 valgt blandt byrådsmedlemmer
 10. 10. Dagsorden: 1. Velkomst og Introduktion til Danmarks Biblioteksforening – om styrken i en interesseorganisation, hvor både fagfolk og politikere kan vælges 2. Valg af dirigent 3. Valg af 5 politiske repræsentanter (valggruppe A) og suppleanter for disse til Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 4. Eventuelt I hver region skal der ifølge vedtægten vælges 5 politiske repræsentanter til foreningens Repræsentantskab og suppleanter for disse (efterfølgende vælges tillægsmandater for at sikre den politiske repræsentativitet). Se vedtægterne db.dk/vedtægter
 11. 11. 5 Valg af fem politiske repræsentanter (valggruppe A) og suppleanter for disse til Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab: • Udpegning af stemmetællere • Optælling af antal stemmeberettigede (alle kommunalbestyrelsesmedlemmer fra medlemskommuner er stemmeberettigede) §11. stk. 3 Valgprocedure (Repræsentantskabet) b. Valgkredse. I januar måned i året efter et kommunalvalg indkalder Danmarks Biblioteksforenings afgående repræsentantskab til et valgmøde i de regioner, hvor der ikke er dannet regionale biblioteksforeninger. Mødets deltagere er medlemmerne af valggruppe A i medlemskommunerne i regionen for den kommunale valgperiode. Af og blandt disse vælges repræsentanter og personlige suppleanter til repræsentantskabet jf. § 11, stk.2. Valget skal være afsluttet senest 1. februar. • Opstilling af kandidater – §11 stk. 2. vælges 5 medlemmer valgt af og blandt medlemmerne af valggruppe A (alle byrådsmedlemmer) i medlemskommunerne i regionen for den kommunale valgperiode. Der vælges personlige suppleanter fra samme parti for hver af de fem.
 12. 12. Valg Der stemmes på 5 kandidater. Derefter vælges personlige suppleanter for hver, fra samme parti. Hvis der er flere kandidater til suppleantposterne stemmes der
 13. 13. Tillykke med valget Følg med på db.dk

×