Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hoe begin ik een webwinkel

1,019 views

Published on

Presentatie van Oeds Hiemstra van VillaVrolijk.nl over het beginnen van een webshop.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Hoe begin ik een webwinkel

 1. 1. Oeds Hiemstra
 2. 2.  Webwinkels Babyartikelen  Ecommerce  Internet Marketing
 3. 3.  Omzet Nederland 2008 4,85 miljard euro  Omzet Nederland 2009 6,4 miljard euro
 4. 4.  Voordelen - meer mogelijkheden/omzet  Nadelen - Cultuur - Taal - Wet en regelgeving
 5. 5.  Product  CMS  Webwinkel (ontwerp/layout)  Internet Marketing
 6. 6.  Marktonderzoek/zoekwoordonderzoek  Adwords keywordtool
 7. 7.  Content Management Systeem (beheersysteem)  Vaste pagina’s met tekst en afbeeldingen  Productcategorieen  Productpagina’s  Orders  Voorraden  Nieuwsbrieven
 8. 8.  Usability= gebruiksvriendelijkheid  Waarom usability  Hogere conversie met zelfde aantal bezoekers  Meer omzet met dezelfde kosten  100 bezoekers – 1 klant – conversie 1%  100 bezoekers – 2 klanten – conversie 2%  Omzetstijging 100%  Gemiddelde conversie online 2%
 9. 9.  Usability= gebruiksvriendelijkheid  Mogelijkheid  Motivatie  Trigger
 10. 10.  SEO  SEA  Affiliate Marketing  Email Marketing  Banner Advertising  Social Networking
 11. 11.  SEO=Search Engine Optimization  Zoekmachine optimalisatie  Marktaandeel google juni 2010 = 94%  Hoger in google  Hoe doe je dat?
 12. 12.  Onpage factoren - Keywords - Pagina Eigenschappen - Overige on page factoren  Offpage facoren
 13. 13.  Keyword in de titel. Plaats de belangrijkste zoekterm of zin in de HTML header van de Titel tag, maximaal 60 karakters, per pagina verschillend.  Keyword als eerste in de titel. Belangrijkste keyword | Pagina titel | Bedrijsnaam of website naam  Keyword in de domeinnaam. Belangrijkste keyword in de geregisteerde domeinnaam.  Keyword in de bodytekst. Plaats de belangrijkste zoekterm in "natuurlijke" zinnen in de visuele body van de website. In de eerste 50 tot 100 woorden.  Relevantie tussen de bodytekst en de keywords. Relevantie van de tekst op de pagina ten opzichte van de zoekwoorden.  Keywords in H1 tag. Het creëren van een H1 tag met de beoogde zoekterm.  Keywords in de interne link anchor tekst op de pagina. De navigatie is een heel belangrijk onderdeel van je website, plaats keywords in de interne links  Keywords in de externe link anchor tekst op de pagina. Externe links moet je voorzien van keywords in de anchor tekst  Keyword in de URL. Ook op subpagina's.  Keywords in H2/3/4 tags. Het plaatsen van zoektermen in de H2, H3 kop HTML-tags.
 14. 14.  Relevant, toepasselijk en inhoudelijk. Matt Cutts heeft aangegeven dat het één van de belangrijkste seo factoren is. Dit geldt voor content en (interne) links.  Link populariteit binnen de site, Interne link structuur. Verwijzingen naar interne links, naar de doelpagina's(inkomende links naar subpagina's)  Keywords in links naar subpagina's. In het navigatiemenu links naar de subpagina's voorzien van een anchortekst, advies is 3 woorden.  Efficiënte link structuur. Twee klikken op elke pagina - geen pagina dieper dan 4 klikken.  Interne site links. Links tussen lagere niveau's  Kwaliteit / relevantie van links naar externe websites. Plaats links naar hoge kwaliteit, gerelateerde pagina's  Leeftijd van de pagina. Oudere pagina's kan worden gezien als gezaghebbend, terwijl nieuwere pagina's tijdelijk relevant kunnen zijn.  Hoeveelheid relevante indexeerbare tekst per pagina. De letterlijke hoeveelheden zichtbare HTML-tekst op een pagina.  De kwaliteit van de inhoud van de teksten van de pagina's. Zoekmachines scannen pagina's op tekst en beeld en vergelijken dit m.b.v. analysemethoden om de waarde te bepalen en te rangschikken.  De actualiteit van de pagina's. Het aantal en hoe vaak een pagina wordt gewijzigd.
 15. 15.  Domeinnaam extensie. .nl heeft voorrang in Nederland op de overige extensies  Oude codes niet meer gebruiken. Volgens de W3C standaard worden die tags niet meer ondersteund  XHTML code mag niet in hoofdletters geschreven worden. Dit geldt ook voor de URL's  Bestandsgrootte van de pagina's. Probeer de 100KB per pagina niet te overschrijden, de homepage liefst niet groter dan 40 KB.  Website snelheid. Wat is de laadtijd van een pagina? Een nieuwe ranking factor in 2010
 16. 16.  Keywords toegevoegd aan anchor text van een inkomende link. Anchor tekst is een erg belangrijkste seo factor  Link populariteit van de site. De inkomende links, zowel link kwaliteit en kwantiteit  De relevantie van de inkomende links. De relatie tussen de sites / pagina's koppelen aan de doelgroep pagina en de doelgroep trefwoorden.  De leeftijd van de link. Een oude links De lengte van deis een fundamentele factor in de meest recente zoekopdracht algoritmen.  Tekst rondom de link. Dit genereert meer anchor gewicht wanneer de tekst is zoals klik hier.  De linkpopulariteit van de pagina waar de link op staat. Hoe hoger de pagerank van de pagina waar de link op staat hoe beter.  De locatie van de link. Waar staat de links in de footer, body text of footer. Hoe hoger in de website hoe beter.
 17. 17.  SEA= Search Engine Advertising  Google Adwords  CPC  CTR  ROI
 18. 18.  Affiliate websites  Productfeeds  CPL  No cure No pay  Meestal percentage tussen 3% en 25%  Percentage afhankelijk van marge en kosten
 19. 19.  Nieuwsbrief  Bestaand klantenbestand
 20. 20.  CPM/Prijs per maand  Neemt af  Branding
 21. 21.  Hyves  Facebook  Twitter  Linkedin  Flickr  Blogs  Forums
 22. 22.  Internet verkopen stijgen wereldwijd  Mogelijkheden zijn eindeloos  Dankzij de juiste internet marketing mix kunnen er veel bezoekers op je website komen  Door het aantrekken van de juiste bezoekers kun je veel omzet genereren.

×