Digitaal ondernemerschap is kijken door de ogen van de online bezoeker en Google

304 views

Published on

Digitaal ondernemerschap is kijken door de ogen van de online bezoeker en Google

DE WESTEREEN - Op woensdag 18 juni 2014 organiseerde NOFCOM alweer de 3e op één volgende maandelijkse workshop digitaal ondernemerschap in het Bedrijvencentrum Noordoost Friesland in De Westereen. Een belangrijk kenmerk van digitaal ondernemerschap is dat potentiele klanten 24 uur per dag op zoek zijn naar producten en diensten van bedrijven. Voor bedrijven en winkeliers is het van belang om dan naar voren te komen in de zoekresultaten van zoekmachines.

Kruip in de huid van de online bezoeker
Informeer de online bezoeker op een directe manier. Zorg ervoor dat elke webpagina een mogelijkheid biedt om iets te doen. Bijvoorbeeld het downloaden van een E-book, het invullen van een contactformulier, het aanmelden voor een digitale nieuwsbrief of het online kopen van een product. Anders is de kans groot dat online bezoekers de website of webshop verlaten zonder iets te doen. . Er zijn 4 types online bezoekers: competitieve bezoeker (snel, feiten), spontane bezoeker (snel, gevoel), methodische bezoeker (langzaam, feiten) en humanistische bezoeker (langzaam, gevoel).

Starten met digitaal ondernemerschap
Een zoekwoordenonderzoek is de eerste stap waarmee bedrijven een start kunnen maken met digitaal ondernemerschap. Deze stap is gebaseerd op de producten en diensten die een bedrijf of winkel aanbiedt of verkoopt. . Zoekwoorden zijn vervolgens bruikbaar voor zoekmachine optimalisatie (stap 2) en zoekmachine adverteren (stap 3). Afhankelijk van de doelgroep (b2b of b2c) is het mogelijk om een keuze te maken in sociale media platformen (stap 4). De laatste stap is dan om de doelgroep te informeren en te attenderen via emailmarketing. Het starten met digitaal ondernemerschap is mogelijk in samenwerking met NOFCOM.

Verbeteren online vindbaarheid
Werken met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties is voor Wadgoed.nl uit Dokkum een belangrijke stap om de vindbaarheid van de productpagina’s te verbeteren. Ook Bancaircoach.nl en Rooseboom Financieel Advies gaven aan te starten met digitaal ondernemerschap.

Noordoost Friesland.nl
Deze regionale website stimuleert de online vindbaarheid van de bedrijven in de regio Noordoost Friesland. Momenteel zijn er ruim 1800 bedrijfsprofielen die op basis van zoekwoordcombinaties (product / dienst) vindbaar zijn binnen de site, maar ook via Google.

NOFCOM.nl
NOFCOM is een leerbedrijf van ROC Friese Poort. Deelnemers van Marketing & Communicatie bieden praktische en digitale ondersteuning om de online vindbaarheid van websites en webshops van MKB bedrijven te verbeteren.

Volgende informatiebijeenkomst
Op woensdag 17 september 2014 is de volgende informatiebijeenkomst over Digitaal Ondernemerschap. U kunt zich aanmelden via rwestra@nofcom.nl of via 06-48138492.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
304
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Digitaal ondernemerschap is kijken door de ogen van de online bezoeker en Google

 1. 1. Welkom Informatiebijeenkomst Digitaal Ondernemerschap 18 juni 2014
 2. 2. Scoren met digitaal ondernemen in 6 stappen
 3. 3. Online vindbaarheid van uw bedrijf Digitaal het verschil maken Met andere ogen kijken naar internet Doelstelling
 4. 4. Wie ben je? Wat doe je? Wat houdt je bezig? Even voorstellen
 5. 5. Even voorstellen NOFCOM, leerbedrijf ROC Friese Poort Stimuleren digitale vindbaarheid bedrijven en regio NOF Door deelnemers (jongeren)
 6. 6. Websites & webshops Uit de dagelijkse praktijk Good, bad, ugly
 7. 7. Van Bla Bla naar Bye Bye Neiging om te veel te vertellen (over jezelf)
 8. 8. Digitale bla bla
 9. 9. Schrappen .... Als je iets wilt doen.. En je wilt dat goed doen Laat dan alle flauwekul achterwege
 10. 10. Websites Informatiegericht Actiegericht Verkoopgericht Content management systeem Mobiele versie (tablet & smartphone)
 11. 11. Homepage Categoriepagina Productpagina Websites
 12. 12. Websites Bezoekers moeten 'iets' doen Ebook downloaden Folder aanvragen / downloaden Offerte aanvragen Contact opnemen Aanmelden nieuwsbrief Product kopen Etc.
 13. 13. Websites & webshops bedrijven & winkels zonder personeel Wat is dit voor een website? Wat hebben ze hier? Waarom moet ik hier zijn? Wat kan ik hier doen? Good, bad, ugly
 14. 14. Online bezoeker
 15. 15. Online bezoeker
 16. 16. Online bezoeker
 17. 17. Online bezoeker
 18. 18. Online bezoeker
 19. 19. In tegenstelling tot: Traditioneel ondernemerschap bedrijven zijn op zoek naar klanten Kansen Digitaal ondernemerschap klanten zijn op zoek naar bedrijven
 20. 20. Klant zoekt bedrijf 24 uren per dag 7 dagen per week 52 weken per jaar Met zoekwoorden Product / dienstnaam
 21. 21. In titel homepage / alle webpagina's: Zoekwoorden vooraan USP: waarom doorklikken? Bedrijfsnaam Zoekwoorden
 22. 22. Zoekwoordenonderzoek
 23. 23. Online vindbaarheid Hoe ziet Google uw website / shop? Online vindbaarheid
 24. 24. Google
 25. 25. Google
 26. 26. Google
 27. 27. Google
 28. 28. Google
 29. 29. Online bezoekers Wie zijn dat? Hoe bekijken ze uw site / shop? Online bezoekers
 30. 30. Online bezoekers Competitief Spontaan Methodisch Humanistisch
 31. 31. Competitieve bezoekers Korte feitelijke informatie en snel het product eigen maken
 32. 32. Spontane bezoekers Een vrolijke aap, shortcuts, kleuren, vet gedrukte teksten en afbeeldingen
 33. 33. Methodische bezoekers Veel feitelijke informatie voor een weloverwogen keuze
 34. 34. Humanistische bezoekers afbeeldingen, klantervaringen, menselijke icoontjes en Facebook
 35. 35. Spreek alle 4 bezoekers aan
 36. 36. Spreek alle 4 de bezoekers aan Ook in tekst: “Kwalitatief de beste zorg tegen een gunstige prijs! Stap nu over en wij zeggen uw huidige verzekering voor u op. Met meer dan twee miljoen verzekerden zijn wij een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Ontdek wat wij allemaal doen om de kwaliteit van de zorg telkens weer te verbeteren.”
 37. 37. Digitaal ondernemerschap Verleiden van bezoekers (psychologie) Plan van aanpak Internet Marketing Mix Praktische invulling
 38. 38. Internet Marketing Mix 1. Zoekwoorden 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Sociale media 5. Digitale nieuwsbrief 6. Meten met Google Analytics Wie bent u als bedrijf? Wat is uw onderscheidend vermogen? (usp's) Wat zijn uw producten / diensten? Wie is uw doelgroep? (B2C, B2B) Waar zit uw doelgroep? (lokaal, regionaal, nationaal, internationaal)
 39. 39. Digitaal ondernemen is met name investeren in tijd 2 uren per week? Plan van Aanpak: Zelf doen of uitbesteden? Praktische invulling
 40. 40. FBTO snapt het
 41. 41. BagageOnline snapt het
 42. 42. Villa Vrolijk snapt het
 43. 43. Gratis Google account aanmaken Google Places Google Plus Google Analytics Google Shopping YouTube En veel meer.... TIP!
 44. 44. Alles vindbaar in eigen regio
 45. 45. Alles vindbaar in eigen regio
 46. 46. 1. Online vindbaarheid verbeteren 2. Elk dorp beheert eigen pagina 3. Shopping point (centrale webshop) Gratis bedrijfsprofiel 10 euro per maand: vindbaarheid & bereik Doelstellingen
 47. 47. Alles vindbaar in eigen regio
 48. 48. Alles vindbaar in eigen regio
 49. 49. Mogelijkheid om afspraken te maken en te starten met digitaal ondernemerschap Vragen & afsluiting

×