Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Moccalattehipsteri pelastaa Suomen markkinoinnin

3,805 views

Published on

24.10.2011 ilmestyy Moccalattehipsteri.
http://moccalattehipsteri.com
Luvassa kiistakirjoituksia markkinoinnista. Ohessa tuhat ja yksi syytä miksi se kannattaa lukea. http://facebook.com/moccalattehipsteri

Published in: Business

Moccalattehipsteri pelastaa Suomen markkinoinnin

 1. 1. Kaupoissa 24.10.2011
 2. 2. Moccalattehipsteri eli kuinka lakkasinolemasta huolissani ja opin rakastamaan blogia.
 3. 3. Disclaimer:Riku Vassisen näkemys KanyeWestin keikasta ei edusta N2:nvirallista mielipidettä. Kaikki Vassisen näkemykset tästä taustanauhojen kanssa huseeranneesta autotunettajasta ovat hänen omiaan. Alex Nieminen (N2, toimitusjohtaja)
 4. 4. Agenda (laita tähän 7 bullet pointtia uskottavan näköisiä termejä. Näyttää symmetriselta.)• Alkutilanne• Haaste• Insight• Positiointi• Lupaus• Brändäys• Cliche biodiesel you probably havent heard of them keffiyeh, vice +1 locavore aesthetic fixie stumptown seitan iphone.
 5. 5. Luvassa:“Tyypillistä mainosmiesten pinnallisuutta ja välinpitämättömyyttä.” (Nimim.närkästänyt)
 6. 6. Alkutilanne (tämä on se osio, jossa haukutaan kaikki muut)Elämme synkkiä aikoja.Eritoten suomalaiset bisnes-kirjat ovat tylsiä japuisevasti kirjoitettuja. Ne ovat puku-urpojenjargonintäyteistä itsetehostusta, jolla ei ole mitääntekemistä oikean elämän kanssa. Niistä puuttuuymmärrys, oivallus ja “cojones”.Kansa vaatii muutosta. Totuutta, järkeä ja oikeuttaedustaa ainoastaan yksi ihminen.
 7. 7. “Ja se ihminen olen minä.” - Riku Vassinen (KTM, N2, STRG,BLGR)
 8. 8. Insight (lisää överiksi menevää itsetehostusta)Riku Vassisen blogit ovat ainoa valopilkku suomalaisenmarkkinointikirjoittamisen keskiaikaisessa raapustelussa.Aikamme suuret tutkijanerot* kommentoivat näitä faabeleitaseuraavasti “oivaltavasti, ilmeikkäästi ja analyyttisestikirjoitettuja taidokkaasti jäsenneltyjä lyyrisiä mestariteoksia”.Nämä teokset pitää saada yksien kansien väliin, jottasaamme sen yhden universaalin teoksen, jotajälkipolvemme voivat pitää ohjenuoranaanmarkkinointiajattelussaan.* Tutkija Lordi Vassos, Sosiaalisen median instituutti & Etu-Töölön vehnäolut-Biennale 2011.
 9. 9. “Olen seurannut kirjoittajan muutamaa juttua kevään aikana ja hämmästelen artikkeli toisensa perään sisällön, ajatuksen, oivalluksen, näkökulman täydellistä puuttumista.Esitän toiveen lukijana fiksummasta sisällöstä kunammattilehden verkkosivuista on kysymys. Kiitos.” (Nimim. Hohhoijaa)
 10. 10. Vassisen verkostoissa (vähän tiukkoja lukuja tähän väliin)• http://marmai.fi/blogit/ vassinen• Kohta neljä vuotta jatkunut markkinointiblogi.• 4000 lukijaa viikottain.• Saavutuslistalla kantelu julkisen sanan neuvostoon (vapauttava tuomio) ja muutama tappouhkaus (eivät ole toteutuneet).
 11. 11. Vassisen verkostoissa (vähän tiukkoja lukuja tähän väliin)"Siellä (Hyvinkäällä) kaikille annettiinhelvetin kummallisia lempinimiä, joissaoli äxiä ja zetoja ja kaksoisveitä. Plusmulla oli sellainen fiilis, että jos mäperustaisin siihen keskustaanvetyperoksidia myyvän liikkeen, niinolisin miljonääri. Siellä jengi blondastukkaansa siihen malliin, että ihmettelenmiten kaupassa riitti tavaraa"- Hyvinkäällä koulunsa käynyt muusikkoSamae Koskinen NYT-liitteessä 2009.
 12. 12. Vassisen verkostoissa (vähän tiukkoja lukuja tähän väliin)"Siellä (Hyvinkäällä) kaikille annettiinhelvetin kummallisia lempinimiä, joissaoli äxiä ja zetoja ja kaksoisveitä. Plusmulla oli sellainen fiilis, että jos mäperustaisin siihen keskustaanvetyperoksidia myyvän liikkeen, niinolisin miljonääri. Siellä jengi blondastukkaansa siihen malliin, että ihmettelenmiten kaupassa riitti tavaraa"- Hyvinkäällä koulunsa käynyt muusikkoSamae Koskinen NYT-liitteessä 2009.
 13. 13. Ja kansa rakastaa: "Mitätön kirjoitus. Neljä kappalettaviidestä kerroit itsestäsi ja yhdessä sivusit asiaa lievästi. Mutta hei, blogit ovat muodissa - kirjoittakaamme siis blogeja, vaikkei olisikaan mitään sanottavaa." (Nimim.John Deere)
 14. 14. Nerokas oivallus(osoitetaan,että ollaan löydetty uniikki menestyksen kaava) (Marmain Vassisen Blogit+Editointi+Uudet näkökulmat)*1500 kpl+teemoitus+layout= TEH WIN!!!!!
 15. 15. Toinen nerokas oivallus(Osoitetaan, että pystytäänkeksimään pyörä uudelleen)Blogi+kolumni= Blogumni= TEH WIN!!!!!!!
 16. 16. Kolmas nerokas oivallus (sillä eikahta ilman kolmatta. Mukana se kuuluisa added bonus.) Blogumnit+Basson kolumnitvuosilta 2008-2009=TEH WIN!
 17. 17. Positiointi Hauskaa Paskaa paskaa Hyvää paskaa(shit shit)=eli (good shit) siis oikeestitosi huonoja Muut kirjat Tylsää
 18. 18. Lupaus (Annetaan ymmärtää, että kirja on jotenkin aivan erilainen kuin kaikki muut opukset) Monet yrittävät tehdäpopulaareja liiketoimintakirjoja. Moccalattehipsteri on liiketoiminnallinen populaarikirja.
 19. 19. Mistä on kyse?Kirja, jota on hauska lukea. Kirja, josta saa ajatuksia. Kirja, josta haluat kertoa eteenpäin.
 20. 20. Moccalattehipsterissä annetaan vastaus ainakin seuraaviin 10 kysymykseen.1. Miksi tapamme tehdä työtä on vanhentunut?2. Miten markkinointi on muuttunut lopullisesti?3. Mitä siellä mainostoimistossa oikein tehdään?4. Miksi Facebook on uusi internet?5. Mikä suomalaisessa yhteiskunnassa mättää?6. Mitä populaarikulttuurin ilmiöt opettavat markkinoinnista?7. Miten vältät hiertymät maratonilla?8. Miksi Lemmy on maailman kovin jätkä?9. Kuin Rikulta sujuu Tsa Tsa Tsaa?10. Onko kirja painonsa arvoinen kultaa vai kurkkuja?
 21. 21. Moccalattehipsterin missioHyvän puolella pahaa vastaan.
 22. 22. Hyvän puolella!
 23. 23. Pahaa vastaan!
 24. 24. U.S.P. (Kolmikirjaimiset yhdistelmät ovat aina tehokkaita) Moccalattehipsteri on1. Laatujohtaja: HYVÄ!2. Hintajohtaja: HALPA!
 25. 25. Vain 28,90 €! Osta! Osta! Osta! !!!!!!http://bit.ly/moccalattehipsteri
 26. 26. Yhden huonon ja tylsän 2Xbisneskirjanhinnalla saat
 27. 27. Toinen itselle ja toinenrakkaimmallesi.
 28. 28. Hehän ovat kuin kaksi marjaa*
 29. 29. *Kiitos edellisestä Tommi Laiholle. Tommi on muuten kirjoittanut kirjaan alkupuheen.Tommin blogi on myös hyvä. Lue sitä täällä: http://www.marmai.fi/blogit/laihonklinikka/
 30. 30. “24.10.2011 ilmestyvä kirjani on tähänastisen urani huipentuma ja kiteyttää ajatteluni, näkemykseni jafilosofiani markkinoinnista,liiketoiminnasta ja elämästä. Se on tehty rakkaudesta, tunteen palosta ja intohimosta suomalaisen markkinoinnin kehittämiseen. En päättänyt kirjoittaa kirjaa, kirja päättikirjoituttaa minut itsellään.”
 31. 31. (Lisäksi sain verokarhultamätkykirjeen jatarvitsen rahaa.)
 32. 32. Kuinka brändätään“kirjailija”?*
 33. 33. Kuinka brändätään“kirjailija”?* *Hei, jos Kata Kärkkäinen ja Juha Vuorinen eivät pääse kirjailijaliittoon, niin miten joku mainosjamppa voisi päästä? Tästä syystä lainausmerkit.
 34. 34. Trademark-lasit. Vanhoista aurinkolaseistatehdyt imagolasit.Painavat nenää ja likaantuvat helposti.
 35. 35. Trademark-lasit. Vanhoista aurinkolaseistatehdyt imagolasit. Itsevarma (taiPainavat nenää ja vaivautunut) virnistys, likaantuvat jonka voi tulkita myös helposti. kuvaukseen kyllästymisenä.
 36. 36. Trademark-lasit. Vanhoista aurinkolaseistatehdyt imagolasit. Itsevarma (taiPainavat nenää ja vaivautunut) virnistys , likaantuvat jonka voi tulkita myös helposti. kuvaukseen kyllästymisenä. Tarkkanäköiset voivat huomata tässä orastavan parransängen. Mikroskoopilla nähtävä karvoitus vaati viikonkasvatusoperaation.
 37. 37. Trademark-lasit. Vanhoista aurinkolaseistatehdyt imagolasit. Itsevarma (taiPainavat nenää ja vaivautunut) virnistys, likaantuvat jonka voi tulkita myös helposti. kuvaukseen kyllästymisenä. Tarkkanäköiset voivat huomata tässä orastavan Sitten vähän parransängen. bisnes-uskottavuutta Mikroskoopilla kauluspaidalla. Paita nähtävä karvoitus ei ole oma. vaati viikonkasvatusoperaation.
 38. 38. Nyt on panostettu. Ihan on meikkiä nenässä, jos tarkkaan zoomaa. Trademark-lasit. Vanhoista aurinkolaseistatehdyt imagolasit. Itsevarma (taiPainavat nenää ja vaivautunut) virnistys, likaantuvat jonka voi tulkita myös helposti. kuvaukseen kyllästymisenä. Tarkkanäköiset voivat huomata tässä orastavan Sitten vähän parransängen. bisnes-uskottavuutta Mikroskoopilla kauluspaidalla. Paitanähtävä karvoitus ei ole oma. vaati viikon kasvatus operaation.
 39. 39. Tulos:Semisti hokitero. (Nimim. Tee)
 40. 40. Hyvän kirjanbrändäyksen anatomia
 41. 41. Hyvän kirjan Mieleenjäävä nimi. Tosin sen piti olla itseasiassabrändäyksen alunperin soijalatte ja anatomia kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja.
 42. 42. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosinniihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassaTerkut vaan Antille ja alunperin soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja.
 43. 43. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosinniihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassaTerkut vaan Antille ja alunperin soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja. Katse tulevaisuuteen, vaikka linssit onkin likaiset.
 44. 44. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosinniihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassaTerkut vaan Antille ja alunperin soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja. Jokaisessa itseään Katse tulevaisuuteen, kunnioittavassa vaikka linssit onkin bisnes-kirjassa on likaiset.alaotsikko. Tässä seon “kiistakirjoituksia markkinoinnista”.
 45. 45. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosinniihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassaTerkut vaan Antille ja alunperin soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja. Jokaisessa itseään Katse tulevaisuuteen, kunnioittavassa vaikka linssit onkin bisnes-kirjassa on likaiset.alaotsikko. Tässä seon “kiistakirjoituksia markkinoinnista”. Taas kauluspaita tuomaan bisnes-kredibiliteettiä.
 46. 46. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosin niihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassa Terkut vaan Antille ja alunperin soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja. Jokaisessa itseään Katse tulevaisuuteen, kunnioittavassa vaikka linssit onkin bisnes-kirjassa on likaiset. alaotsikko. Tässä se on “kiistakirjoituksia markkinoinnista”. Taas kauluspaita tuomaan bisnes-kredibiliteettiä.Kustantajien piirissä yleinen totuus on,että kirjan myynnissäeniten vaikuttaa nimi sekä kansi. Ne ovat ainoat asiat, joihin kirjailija ei voi vaikuttaa.
 47. 47. Nimi isolla, jotta maksimoidaan mahdollisuus, että ihmiset sekoittavat Mieleenjäävä nimi. Tosin niihin tutkija-Vassisiin. sen piti olla itseasiassa Terkut vaan Antille ja soijalatte ja Simolle! kustannuspäällikkö luuli, että hipsterit tarkoittaa naisten housuja. Jokaisessa itseään Katse tulevaisuuteen, kunnioittavassa vaikka linssit onkin bisnes-kirjassa on likaiset. alaotsikko. Tässä se on “kiistakirjoituksia markkinoinnista”. Taas kauluspaita tuomaan bisnes-kredibiliteettiä.Kustantajien piirissä yleinen totuus on,että kirjan myynnissäeniten vaikuttaa nimi Ei oo mitään sekä kansi. Ne ovat pointtia, mutta pakko oli ainoat asiat, joihin lisätä vielä yksi kohta, kirjailija ei voi jotta näyttää vaikuttaa. symmetriselta.
 48. 48. Summa summarumRiku Vassinen on kirjoittanut kirjanmarkkinoinnista.Se on ainakin sen omasta mielestä hyvä.Siispä: osta, lainaa, vaihda tai varastase.http://moccalattehipsteri.com
 49. 49. Eikä siinä vielä kaikkiKaikki mitä olen halunnut sanoa on josanottu.En kuitenkaan voi lopettaa, sillätutkimusten mukaan eniten katsotuillaSlideshare-presentaatioissa on 63slaidia. Nyt olemme vasta slaidissa52.Eikun jatketaan...
 50. 50. Hyvän slideshare- presentaation checklist• Paljon slaideja. Keskimäärin 63. CHECK.• Keskimäärin 24 sanaa/per slaidi. ÄÄH, EN JAKSANUT TARKISTAA. JOO VARMAAN.• Tehty Keynotella. CHECK.• Oliskohan tää pitänyt tehdä englanniksi?• Lisää tietoa näistä oheisessa osoitteessa:• http://www.slideshare.net/rashmi/ slideshare-zeitgeist-2010?from=ss_embed
 51. 51. Digitaalinen jalanjälki yhä oivallinen ostos vaativalle lukijalle• Hei, oletko vielä messissä? Lisää häpeämätöntä mainostusta luvassa.• Riku Vassisen & Antti Isokankaan kirja Digitaalinen jalanjälki on yhä loistava ostos. Ekasta painoksesta on muutama hassu kappale vielä jäljellä, joten kipin kapin ja klik- klik lähimpään kirjankauppaan.• Se voitti myös vuoden parhaalle kirjalle annettavan Kultasulka 2011-palkinnon. Raati sanoi siitä seuraavaa:• "Kirja on poikkeuksellisen hyvä kirja ajankohtaisesta ja paljon käsitellystä aiheesta. Kirja onnistuu keskittyessään substanssiin ja syihin olla sosiaalisessa mediassa sen sijaan, että esittelisi lukijalle alentuvasti tavan tweetata. Aihetta on käsitelty omaperäisellä, raikkaalla ja innostavalla tavalla. Teksti on lennokasta, ja taitavaa. Tämä sopii koulutuskäyttöön, mutta myös aihepiiristä http://bit.ly/ostakirja kiinnostuneelle maallikolle, blogin perustamista miettivälle tai sosiaalista mediaa ihmettelevälle yritysjohtajalle"
 52. 52. “Huhut hajoamisestamme ovat liioteltuja”• Riku & Antti palaavat lavalla Markkinointiviestinnän viikolla Helsingin Wanhassa satamassa.• Ke 28.9.2011 klo 15.30. Brändiseminaarissa Salissa C dynaaminen duo tekee comebackin ja Digitaalinen jalanjälki aiheena (yllätys, yllätys) markkinointiviestinnän viikolla Digitaalinen jalanjälki Ke 28.9.2011 klo 15.30.• Tule, se on ilmainen. Wanha Satama (Sali C)
 53. 53. Sitten vähän hassujakissakuvia, että saadaan slaidit täyteen.
 54. 54. LOL
 55. 55. LOLLOTI LOL
 56. 56. RFLMAO
 57. 57. LOLLERSON
 58. 58. SUUR-LOLLERSON
 59. 59. Moccalattehipsteri 24.10.2011. Lue: http://moccalattehipsteri.comTykkää: http://facebook.com/moccalattehipsteri Osta: http://bit.ly/moccalattehipsteri

×