Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L’arquitectura bioclimàtica

1,285 views

Published on

Descripció sobre l'arquitectura bioclimàtica

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L’arquitectura bioclimàtica

 1. 1. L’ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA LA CASA BIOCLIMÀTICA Marc Resa Enrich 4t ESO
 2. 2. QUÈ ÉS?  L'arquitectura dissenyada sàviament per aconseguir un màxim confort dins de l'edifici amb la mínima despesa energètica.
 3. 3. EN QUÈ ES BASA?  En els mateixos aspectes constructius que s’han tingut en compte en les construccions tradicionals: •L’orientació. •Revestiments. •Ús de materials aïllants naturals. •Evitar l’ utilització de sistemes mecànics complexos.
 4. 4. A PARTIR DE L’ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA... LA CASA BIOCLIMÀTICA
 5. 5. CARACTERÍSTIQUES  Ubicació de l’habitatge  Aïllament mitjançant vegetació  Protecció de la radiació solar  Aïllaments de finestres, murs i teulada
 6. 6. AÏLLAMENT DE FINESTRES, MURS I TEULADA  L’aïllament de l’exterior a l’interior de l’habitatge i viceversa s’aconsegueixen usant doble envidrament a les finestres i utilitzant aïllants naturals a les teulades i murs
 7. 7. UBICACIÓ DE L’HABITATGE  Aconsegueix un major estalvi energètic i afavoreix la il·luminació natural: -En zones fredes els envidraments i les habitacions de més ús s’orienten al sud. -En zones càlides, interessa que hi hagi menys superfície amb vidres en les orientacions amb més radiació solar (sud i sud-oest).
 8. 8. AÏLLAMENT MITJANÇANT VEGETACIÓ  -Bardisses, arbust i plantes enfiladisses ubicats en llocs adients proporcionen protecció davant del vent.  -Els arbres de fulla caduca proporcionen protecció del sol a l’estiu i permeten que el sol escalfi la casa a l’hivern.
 9. 9. PROTECCIÓ DE LA RADIACIÓ SOLAR  Hivern: Finestres i patis ben orientats permeten que la radiació solar penetri directament.  Estiu: Per evitar guanys de calor es disposen elements per fer ombra.
 10. 10. COMPARACIÓ  S’estalvia entre un 50 i 70% del consum de combustibles.  Disminueix l’emissió de gasos contaminants a l'atmosfera entre un 50 i 70%.  Disminueix el gast d’aigua i il·luminació entre un 30 i 20%.
 11. 11. AVANTATGES  La potenciació de la llum natural a l'interior d'un edifici no només suposarà un estalvi econòmic i un menor impacte ambiental , a causa del menor consum d'electricitat, sinó que també podrà reduir el possible estrès dels seus ocupants .  Estalvi monetari en les factures d'electricitat i gas .  Aconseguir una major harmonia entre l'home i la natura.
 12. 12. INCONVENIENTS  Sobrecost i encariment de l'habitatge.  Hàbits de la societat, en no estar els usuaris acostumats a viure en sistemes de renovació controlada d'aire.  Els mitjans de comunicació impulsen qualsevol tipus d'arquitectura esteticista, i amb prou feines reflexionen sobre com viu la gent.
 13. 13. CASA AUTOSUFICIENT  Fa referència a les tècniques per aconseguir una certa independència de la vivenda respecte a les rets de subministrament aprofitant els recursos de l’entorn immediats.
 14. 14. Cases bioclimàtiques
 15. 15. CONCLUSIÓ  La casa bioclimàtica és un gran recurs de cara el nostre present i futur. Tot i tenir un cost d’entrada car, s’acaba estalviant tant econòmicament com reduint la contaminació del medi ambient. És cert que els medis de comunicació no fan difusió d’aquest tipus d’habitatges a causa d’interessos, però cada cop en són més. Això és molt positiu, però queda molt camí per córrer...

×