Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
L' energia eòlica
Introducció
L'energia eòlica és l'energia obtinguda del vent, és a
dir, l'energia cinètica generada per l'efecte dels
corr...
Avantatges
L'energia eòlica és que transforma l'energia elèctrica sense la necessitat d'emetre
substàncies tòxiques a la c...
Inconvenients
Els ocells que volen en la zona dels parcs eòlics poden colpejar o xocar contra les aspes dels
aerogenerador...
Ampliació
L’energia eòlica a Espanya: El 31 de Desembre del 2008, Espanya tenia instal·lada
una capacitat d’energia eòlica...
Conclusions
Podem arribar a la conclusió de que es una font d’energia inagotable, i frena
l’agotament de combustibles foss...
Conclusions
Podem arribar a la conclusió de que es una font d’energia inagotable, i frena
l’agotament de combustibles foss...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Presentació1
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Lenergía eólica

Download to read offline

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Lenergía eólica

  1. 1. L' energia eòlica
  2. 2. Introducció L'energia eòlica és l'energia obtinguda del vent, és a dir, l'energia cinètica generada per l'efecte dels corrents d'aire, i que és transformada en altres formes útils per a les activitats humanes.
  3. 3. Avantatges L'energia eòlica és que transforma l'energia elèctrica sense la necessitat d'emetre substàncies tòxiques a la capa d'ozó. És un tipus d'energia que no necessita de la crema de combustibles fòssils, ni crea tampoc pluja àcida, per tant direm que l'energia eòlica no contamina en l'absolut, al contrari, ajuda a cuidar i preservar el nostre medi ambient. Són de gran ajuda en llocs allunyats on es dificulta moltíssim l'arribada d'electricitat. Crea un elevat nombre de llocs de treball a les plantes de fabricació i muntatge i a les zones d'instal·lació. La seva instal·lació és ràpida, entre 6 mesos i un any.
  4. 4. Inconvenients Els ocells que volen en la zona dels parcs eòlics poden colpejar o xocar contra les aspes dels aerogeneradors o mateix tallar-se amb el tall de les mateixes, produint-se així la mort dels mateixos i potser en un futur això provoqui l'extinció d'algunes espècies d'aus. L'energia elèctrica produïda no és emmagatzemable: és instantàniament consumida o en cas contrari es perd. Necessiten una velocitat mínima del vent per a poder moure les aspes, també hi ha una limitació superior: una màquina pot estar generant al màxim la seva potència, però si el vent augmenta i sobrepassa les especificacions del molí, és obligatori desconnectar aquest circuit de la xarxa o canviar la inclinació de les aspes per tal que deixen de girar, ja que amb vent d'altes velocitats, l'estructura pot ser malmesa pels esforços que apareixen a l'eix. Un dels problemes més importants dels aerogeneradors és l'anomenat forat de tensió. Davant d'un d'aquest fenòmens, les proteccions dels aerogeneradors amb motor de gàbia d'esquirol es desconnecten de la xarxa per a evitar ser malmesos i provoquen pertorbacions a la xarxa, en aquest cas, de falta de subministrament. Aquest problema es soluciona bé mitjançant la modificació del sistema elèctric dels aerogeneradors, la qual cosa és bastant costosa.
  5. 5. Ampliació L’energia eòlica a Espanya: El 31 de Desembre del 2008, Espanya tenia instal·lada una capacitat d’energia eòlica de 16.018 MW, cobrint durant el 2008, el 11% de la demanda elèctrica. Està previst per als pròxims anys un afavoriment de l’energia eòlica marina a Espanya, i els ministeris d’industria i comerç ja estàn treballant en això.
  6. 6. Conclusions Podem arribar a la conclusió de que es una font d’energia inagotable, i frena l’agotament de combustibles fossils. L’energia eólica es més confiable que l’energia solar a als punts, ja que aquesta s’utilitza amb el vent. Un generador eolic ofereix més resistencia, l’energia eólica es una tecnología poc coneguda i es mes difícil de desmontar.
  7. 7. Conclusions Podem arribar a la conclusió de que es una font d’energia inagotable, i frena l’agotament de combustibles fossils. L’energia eólica es més confiable que l’energia solar a als punts, ja que aquesta s’utilitza amb el vent. Un generador eolic ofereix més resistencia, l’energia eólica es una tecnología poc coneguda i es mes difícil de desmontar.

Views

Total views

671

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

288

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×