Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 g spar update 21.

648 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10 g spar update 21.

 1. 1. 10G Spar Love will keep us together Update 20 Een onverwachte gebeurtenis
 2. 2. ‘ Dit moet een mooie avond worden.’ meent Nicole. Ze wijst naar de bloemen en de vlindertjes er om heen buiten. ‘Het is prachtig weer en de zonnestralen van de zon, die ondergaat zijn meer dan mooi.’ Stef grijnst breed maar aarzelend. ‘Hmm, ja dat klopt.’ stamelt hij. Nicole glimlacht hem vriendelijk tegemoet. ‘Wat is er?’ Zonder te wachten op een antwoordt begint ze hem te zoenen. Rachelle & Niek en de kinderen
 3. 3. Stef zoent terug en wrijft met zijn hand langs haar rug. ‘Lieve Nicole je bent echt een geweldige meid!’ zegt hij met een onzekere glimlach op zijn gezicht. Nicole staart hem aan. ‘Ik hou van je.’ geeft ze als antwoordt.
 4. 4. Stef glimlacht terwijl er een brok door zijn keel gaat. Met een piepstem zegt hij: ‘Ik wil je wat vragen.’ Langzaam buigt hij door zijn knieën en haalt een doosje tevoorschijn. ‘Lieve Nicole, ik…’ Stef kucht en haalt even diep adem.
 5. 5. Zijn hart gaat wild te keer. Nicole straalt. Haar witte tanden komen te voorschijn en ze verstrengeld haar handen in elkaar. Haar mooie grote wimpers boven haar ogen krullen zich op naar boven. Haar donkerblauwe maar helder als de sterren ogen twinkelen in het licht.
 6. 6. ‘ Lieve Nicole, ik wil je wat vragen. Iets wat ik al lang in mijn gedachten had maar ik vind dit wel een geschikte gelegenheid.’ glimlacht Stef. Voorzichtig opent hij het pikzwarte doosje. Een stralende gouden ring komt te voorschijn. Alsof de rest expres zwart was zodat de ring nog meer eruit zou springen.
 7. 7. Nicole kijkt hem diep aan in de ogen. ‘Wil je mijn vrouw worden Nicole?’ vraagt Stef ongemakkelijk maar met een vertrouwde glimlach. ‘Ja!’ gilt Nicole. Dolblij springt ze in zijn armen. ‘Ik hou van je!’ fluistert ze in zijn oren. Stef grijnst breed en aait haar rug zachtjes. ‘Ik hou ook van jou.’ antwoordt hij.
 8. 8. Hij besluit Nicole weer op de grond te zetten en draait vervolgens de ring om haar vinger. ‘Dit is de mooiste dag van mijn leven.’ zucht Nicole. Stef pakt haar handen vast. ‘Het kan nog beter worden. Zou je bij mij willen intrekken om samen de generatie Spar voort te zetten?’ Nicole bloost lichtjes.
 9. 9. ‘ Dat wil ik zeker. Ik zal altijd bij je blijven Stef Spar. Altijd!’ Ze drukt haar lippen tegen de zijne waardoor ze even later op het bed in de kamer van Stef zijn belandt. ‘Oefenen kan geen kwaad toch?’ grinnikt Nicole met een veel betekende grijns.’Als jij dat wilt…’ mompelt Stef terwijl hij haar nogmaals zoent.
 10. 10. Niet veel later duiken de twee onder het bed om daar veel plezier te beleven.
 11. 11. Een tijdje later komen hun handen in elkaar verstrengeld als eerste weer boven. Daarna volgen hun hoofden. ‘Niets kan ons samen meer stuk maken.’ fluistert Nicole terwijl ze haar hand tegen Stef zijn wang aan legt. ‘Nee, niets.’ zegt hij.
 12. 12. Tenslotte vallen ze samen in slaap. Nicole legt haar handen om de buik van Stef. Stef glimlacht. Hij heeft de prachtigste en beste vrouw van zijn leven in zijn bed naast hem liggen. Wauw!
 13. 13. Vermoeid stapt Stef de volgende dag zijn bed weer uit. ‘Even mijn gezicht opfrissen.’ mompelt hij tegen zichzelf. Hij sloft naar de douche om daar zijn gezicht onder de kraan te douwen. Hij weet dat het vandaag zijn verjaardag is. Eigenlijk had het langer kunnen duren, maar omdat hij zo’n kluns is geweest om te drinken van het levenselixer zijn er een paar dagen weg gegaan van zijn tiener leven.
 14. 14. Nicole komt aangekleed en wel de woonkamer niet veel later ook inlopen. Ze bereidt wat eten voor zichzelf klaar en begint dan aan te vallen. Ook zij weet dat vandaag Stef zal gaan opgroeien. Helaas moet zij nog wachten. Met een onzeker gevoel of Stef dan nog wel van haar zou houden eet ze haar eten op.
 15. 15. Ondertussen ligt de rest nog te slapen in zijn of haar bed. Ligt begint Niek te snurken waardoor Rachelle er wakker van wordt. Met een vriendelijk stomp maakt ze hem ook wakker. ‘Hée slaapkop! We moeten op, Stef en Tessa gaan opgroeien.’ Verschrikt zit Niek meteen overeind op het bed.
 16. 16. Ze strompelen de woonkamer in waar Tessa en Stef al op hun wachten. ‘Dat werd tijd.’ grinnikt Tessa die zelf ook pas net het bed uit is gegaan.
 17. 17. Met veel getoeter en applaus blazen Stef en Tessa de kaarsjes gelijktijdig uit. Stef kijkt meteen zoekend om zich heen. ‘Waar zijn die lichtjes?’ Tessa lacht terwijl ze van haar krukje afstapt en haar eigen lichtjes al om haar heen ziet dansen.
 18. 18. Met een grote sprong de lucht in komen Stef en Tessa weer neer als tiener en volwassene. Tessa straalt bij haar keuze van haar wens. Namelijk familiewens, net zoals Stef al heeft. Alleen haar voetbalkleren mogen wel anders.’ glimacht ze. Voor de rest is ze zeker tevreden.
 19. 19. Stef kijkt er anders tegen aan. Zijn wangen lijken wel eruit gesprongen. Voorzichtig voelt hij eraan alsof het enge beesten zijn. ‘Noujaa.’ zucht hij. ‘Jammer dan, valt ook niet veel aan te doen.’ Nicole schudt haar hoofd. ‘Je bent prachtig, zoals je bent.’ lacht ze met een knipoog.
 20. 20. ‘ Ja Stef, niet zeuren, wees blij met hoe je er uitziet.’ meent Tessa. Ze loopt naar de slaapkamer van haar ouders waar ze een nieuw jurkje aantrekt met een witte bolero er overheen. Terwijl ze de la dicht wil doen waarin het lag kijkt ze iets verder, daar vindt ze ook nog een ketting. Zo mooi dat Tessa besluit om de ketting meteen om te doen.
 21. 21. Ze is benieuwd of ze nu nog steeds zal worden gepest. Nu is ze al veel ouder en kan ze iedereen makkelijk aan. De spiegel die naast haar staat doet haar blije gedachten weerspiegelen, maar zodra ze naar haar buik kijkt komt het tegenovergestelde.
 22. 22. Haar schouders haalt ze op en zucht. ‘Waarom moet precies ik weer dik zijn?’ maar doordat de schoolbus een luidde toeter geeft kan Tessa er verder niet meer over na denken en ze snelt het huis uit. Stef in tegendeel hoeft nu niet meer naar school. Ook Nicole blijft thuis wat hij toch wel raar vindt.
 23. 23. Veel tijd heeft hij niet om er over na te denken omdat zijn carpool alweer is gearriveerd voor zichzelf en Rachelle. Fluitend lopen ze beide naar buiten.
 24. 24. Nicole heeft haar pyjama weer aangetrokken. Ze voelt zich ziek. Een misselijk gevoel drijft boven waardoor de wastafel voor haar er even later onder zit. Snel draait ze de kraan open.
 25. 25. Terwijl ze naar het schone, frisse water staart schiet het telefoontje van haar moeder en vader in haar hoofd. Ze hadden haar gebeld in de morgen met slecht nieuws.
 26. 26. Nicole laat zich achteruit zakken op het bed. ‘Ze moeten er ook altijd tussen zitten.’ mompelt ze. De vissen in het aquarium zwemmen vrolijk verder. Nicole glimlacht voorzichtig naar ze. Vervolgens pakt ze het bakje met eten voor de vissen en strooit wat in het water.
 27. 27. Ze laat zich weer ploffen op het bed. Nadat Stef weer thuis is zal ze het hem vertellen. Ondertussen moet ik zo normaal mogelijk doen. Met meer moed trekt Nicole haar zwarte jurkje aan en begint te spelen op de piano.
 28. 28. Om drie uur komt Tessa thuis uit school. Het ging meer dan perfect. Ze moet zelfs met Mike samenwerken voor een biologie opdracht. Mike, de jongen die haar het meest vaak heeft gepest!
 29. 29. Tessa snelt het huis in om meteen te kijken hoe ze er uitziet. Haar huiswerk mag nog wel even wachten.
 30. 30. Met een glimlach staart ze zeker naar zichzelf. Een kriebelig gevoel loopt over haar rug heen. Ze pakt haar lippenstift van de wastafel en tekent ermee op de spiegel. Tessa (l) M… Tessa schudt haar hoofd. Is ze echt verliefd geworden vandaag? Kan er dan zoveel veranderen?
 31. 31. Het gas van een auto laat Tessa haar lippenstift uit haar handen glijden. Rachelle en Stef komen uit de carpool stappen. ‘Het was een geslaagde werkdag.’ mompelt Stef richting Rachelle. Rachelle knikt.
 32. 32. Rachelle wenkt haar collega mee naar binnen. Het is een tiener die wel graag mee wou komen. De jongen duwt al snel de deur van de badkamer open waar Tessa vlug haar gekrabbel weg veegt. De jongen ziet het niet en probeert daar in tegen juist met haar te flirten.
 33. 33. Tessa rolt met haar ogen. ‘Alsjeblieft zeg!’ zegt ze op arrogante toon wanneer de jongen zijn hand tegen haar wang aan legt. In de woonkamer geeft Stef ondertussen een zoen aan Nicole op haar hoofd.
 34. 34. ‘ Weet je Stef.’ begint Nicole onzeker. Stef ziet haar treurige blik. ‘Wat is er lieverd?’ ‘Ik hoop dat je dit niet erg vindt maar…’ Stef staart haar met grote ogen aan. ‘Wat? Vertel het me!’ piept hij uit angst voor iets vreselijks.
 35. 35. ‘ Geen zorgen, er over komt je niks. Maar ik denk dat het beter is om onze relatie te breken.’ Stef houdt zijn handen voor zijn mond terwijl Nicole haar ring van haar ringvinger afhaalt.
 36. 36. Voor het eerst in zijn leven wou Stef liever dood. Hij trekt een treurig gezicht. ‘Geef me op zijn minst een reden.’ zegt hij hoopvol met een sip gezicht. Nicole knikt begrijpelijk. ‘Er is één reden waarom ik dit ook heb besloten, of ja, niet ik.’
 37. 37. Stef lijkt verward en staat op barsten. Nicole voelt nog steeds net zoveel voor hem als eerst en wil haar hand op zijn schouder leggen maar Stef houdt haar hand tegen. ‘Stef je begrijpt het niet!’ roept Nicole nu met tranen in haar ogen.
 38. 38. ‘ Ik hou van je Stef Spar. En dat zou ik altijd blijven doen, dat beloof ik.’ Stef tovert een glimlach tevoorschijn. ‘Het zit zo.’ zegt Nicole met een mond vol adem. ‘Mijn ouders vinden me te jong om te laten trouwen, en ze verbieden me om met jou te trouwen en van je te houden. Ze zijn gewoon gek en denken dat ieder ander kind of mens in deze wereld slecht is.’
 39. 39. ‘ Je moet me geloven Stef, want het is waar. Mijn ouders vertrouwen je niet.’ Stef trekt een ongeloofwaardig gezicht maar dat veranderd al snel. ‘Ik geloof je Nicole, maar kan ik mezelf niet voorstellen aan je ouders?’ Nicole schudt haar hoofd. ‘Ze willen niet oog in oog staan met iemand die ze niet vertrouwen. Ze vertrouwen mij zelf nog amper.’
 40. 40. Nicole laat haar hoofd zakken naar beneden. Stef kijkt teleurgesteld toe. Hij besluit naar haar toe te lopen en veegt haar tranen weg van haar gezicht. ‘Toch wil ik het proberen, maar weg lopen is toch geen optie?’ vraagt Nicole met haar schouder opgehaald.
 41. 41. ‘ Je moet doen wat jou het beste lijkt Nicole.’ antwoordt Stef terwijl hij een kus plant op haar voorhoofd. ‘Ik hoop je snel weer te zien lieverd.’ mompelt hij met een treurige blik.
 42. 42. Nicole knikt. ‘Dan vertrek ik maar, mijn ouders wachten op me.’ Haar tranen lopen als regendruppels over haar gezicht. ‘Geen zorgen schat, ik zal bij je blijven. Waar je ook bent.’ stelt Stef haar gerust. Na een afscheidsknuffel vertrekt Nicole.
 43. 43. Stef haalt nog eens diep zuurstof in. Hij kan het. Hij gaat Nicole opbellen. Met trillende handen drukt hij het nummer in van haar. Maar er wordt niet opgenomen. Teleurgesteld sloft hij zichzelf naar het raam. Na een paar maanden
 44. 44. Daar door het raam ziet hij een figuur staan. Een volwassen bekend figuur. Zo snel als hij kan rent hij enthousiast het huis uit…
 45. 45. Roxanne - suikerklokje Tot de volgende keer

×