Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Handleiding beveiligd ebook plaatsen
op ereader.
Deze handl...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Adobe stuurt je een verificatie-mail. Klik in deze mail op ...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Klik op installeren En daarna op afsluiten.
Adobe Digitaal ...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Stap 4 Je ereader autoriseren
Start ADE en sluit je ereader...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Het boek verschijnt in je boekenplank.
Klik op E-book downl...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Adobe Digital Editions zal direct opstarten met het gewenst...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ebookplatform Handleiding ade installeren en ebook plaatsen in ade en op ereader versie 2014

1,124 views

Published on

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een ebook mbv. ADE voor de ereader vanaf het ebookplatform van de Openbare Bibiotheken op je ereader kunt zetten.

Published in: Education
  • Be the first to comment

Ebookplatform Handleiding ade installeren en ebook plaatsen in ade en op ereader versie 2014

  1. 1. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Handleiding beveiligd ebook plaatsen op ereader. Deze handleiding helpt je bij het aanmaken van een Adobe ID, het downloaden en installeren van de Adobe Digital Editions Software en plaatsen van een ebook op de ereader. E-books, die geleend worden via het ebookplatform van de bibliotheek, zijn beveiligd met DRM. DRM staat voor Digital Rights Management. Dit is een techniek om digitale rechten van makers of uitgevers (de 'rechthebbenden') van werken (b.v. muziek, afbeeldingen, teksten) digitaal te beheren. Om E- books met een DRM-beveiliging te kunnen lezen heb je een Adobe ID nodig. Met een Adobe ID kun je je computer en je E-reader autoriseren, waarna het mogelijk is om E-books met DRM te lezen. E-books voor de ereader zijn epub bestandjes. Om deze bestanden te kunnen lezen heb je speciale software nodig, b.v. Adobe Digital Editions, SonyReader, Calibre, etc. Note: sinds 2013 hebben bijna alle e-books die je koopt een social watermerk. Voor het e-bookplatform van de bibliotheken geldt dat de e-books, die gelezen kunnen worden op een ereader voorzien zijn van een DRM-beveiliging. Dit op verzoek van de uitgevers. Meer info zie: http://www.ereaders.nl/waar_op_letten kopje Beveiligde ebooks Stap 1 Maak een Adobe ID aan. (http://bit.ly/giet1) Vul het formulier in en klik op de knop “Maken”.
  2. 2. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Adobe stuurt je een verificatie-mail. Klik in deze mail op de verificatie-link. Je Adobe-id is aangemaakt. Stap 2 Installeer Adobe Digital Editions (http://bit.ly/gieten2) Download Adobe Digital editions Mbv. ADE kun je je ebooks op de computer lezen. Daarnaast slaat ADE de ebooks op in een bibliotheek, waar je ze kunt beheren. Een andere keuze is Reader van Sony. Accepteer de overeenkomst Vink in iedergeval hokje 1 en 3 aan. Klik op volgende
  3. 3. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Klik op installeren En daarna op afsluiten. Adobe Digitaal Editions (ADE) is klaar voor gebruik. Op het bureaublad start icoon om ADE te starten. Stap 3 Autoriseren van de computer Open ADE Klik op help en kies ‘computer autoriseren’. Vul hier het gemaakte Adobe-ID in. Klik op de knop ‘Autoriseren. De computer is geautoriseerd.
  4. 4. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Stap 4 Je ereader autoriseren Start ADE en sluit je ereader aan op de computer. (Let op! Adobe Digital Editions herkent niet de e-readers van het merk Sony. Sony levert een eigen e-bookreader) De ereader (in voorbeeld KOBOreader) meldt zich in de verkenner van ADE (rode kader) Klik op het tandwieltje (zie pijl). Er verschijnen drie opties (groene pijl). In het voorbeeld is de bovenste optie lichtgrijs en niet aanklikbaar. Dit houdt in dat de ereader is geautoriseerd. Door op de middelste opties te klikken wordt weergegeven met welke Adobe-ID de ereader is geautoriseerd. Is dit niet de juiste, dan kun je deze verwijderen met de onderste optie. Met de bovenste optie kun je dan de gewenste autorisatie aan de ereader toevoegen. Stap 5 Een e-book downloaden uit het ebookplatform. Ga naar www.bibliotheek.nl/ebooks en log in. Klik op de tekst ‘Geschikt voor de eReader’ en/of klik op ‘Bekijk alle Geschikt voor eReader e-books’. Je krijgt nu een overzicht van alle ebooks die geschikt zijn voor de ereader.. Kies een gewenste titel door er op te klikken en klik daarna op de knop ‘Bestel dit e-book voor de e- reader’
  5. 5. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Het boek verschijnt in je boekenplank. Klik op E-book downloaden Als u internetbrowser Internet Explorer gebruikt (en windows 7), dan verschijnt er onderaan het scherm een balk. Klik op het zwart driehoekje van de knop Opslaan en klik op Opslaan als Waarom? U kunt het te downloaden bestand nu direct een naam geven, b.v. die van de titel van het boek en je kunt zien in welke map het bestand wordt opgeslagen (Vincent > Downloads) Klik op de knop Opslaan Vervolgens kun je de map direct openen. (of zoek de map op via de windows verkenner). Dubbelklik in de map op het ebook dat zojuist is gedownload. Doe dit binnen 15 minuten anders verloopt de link.
  6. 6. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Adobe Digital Editions zal direct opstarten met het gewenste boek. Klik op de de knop Bibliotheek en sluit de ereader aan op de computer. Klik op het gewenste ebook (voorbeeld ‘Vrees niet’) en sleep het naar de KOBOreader en laat de muisknop los als je een groen kruisje zit. Het boek wordt gekopieerd naar de ereader.
  7. 7. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014

×