E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Handleiding DRM beveiligd ebook plaatsen op SONY ereader
De...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Adobe stuurt je een verificatie-mail. Klik in deze mail op ...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Ga akkoord met de voorwaarden en klik op de
knop ‘volgende’...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Stap 3 Autoriseren van de computer en de Sony ereader
Sluit...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
De computer en de ereader zijn nu beiden geautoriseerd.
Sta...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
Als u internetbrowser Internet Explorer gebruikt (en window...
E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014
De Sonyreader wordt gestart en het boek wordt in de bibliot...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ebookplatform Handleiding sonyreader installeren en ebook plaatsen in sonyreader en op de sony ereader versie 2014

930 views

Published on

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een ebook mbv. Sonyreader voor de ereader vanaf het ebookplatform van de Openbare Bibiotheken op je Sony ereader kunt zetten.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
930
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ebookplatform Handleiding sonyreader installeren en ebook plaatsen in sonyreader en op de sony ereader versie 2014

  1. 1. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Handleiding DRM beveiligd ebook plaatsen op SONY ereader Deze handleiding helpt je bij het aanmaken van een Adobe ID, het installeren van de Sony reader software en en het plaatsen van een ebook op een Sony ereader. E-books, die geleend worden via het ebookplatform van de bibliotheek, zijn beveiligd met DRM. DRM staat voor Digital Rights Management. Dit is een techniek om digitale rechten van makers of uitgevers (de 'rechthebbenden') van werken (b.v. muziek, afbeeldingen, teksten) digitaal te beheren. Om E- books met een DRM-beveiliging te kunnen lezen heb je een Adobe ID nodig. Met een Adobe ID kun je je computer en je E-reader autoriseren, waarna het mogelijk is om E-books met DRM te lezen. E-books voor de ereader zijn epub bestandjes. Om deze bestanden te kunnen lezen heb je speciale software nodig, b.v. Adobe Digital Editions, SonyReader, Calibre, etc. Note: sinds 2013 hebben bijna alle e-books die je koopt een social watermerk. Voor het e-bookplatform van de bibliotheken geldt dat de e-books, die gelezen kunnen worden op een ereader voorzien zijn van een DRM-beveiliging. Dit op verzoek van de uitgevers. Meer info zie: http://www.ereaders.nl/waar_op_letten kopje Beveiligde ebooks Stap 1 Maak een Adobe ID aan. (http://bit.ly/giet1) Vul het formulier in en klik op de knop “Maken”.
  2. 2. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Adobe stuurt je een verificatie-mail. Klik in deze mail op de verificatie-link. Je Adobe-id is aangemaakt. Stap 2 Installeer de Sony Reader (voor pc of mac) via de website van sony (http://bit.ly/gieten15) Mbv. Sony reader kun je je ebooks op de computer lezen. Daarnaast slaat Sony reader de ebooks op in een bibliotheek, waar je ze kunt beheren. Download Sony Reader door op Reader Mac of Reader voor pc te klikken. Ga naar ‘Hoe voer ik een update uit’ en klik op ‘De update downloaden en installeren’. Vink het vakje aan en klik op de knop ‘Downloaden’ De software wordt geïnstalleerd. (bij windows 7 komt er een pop-up balk aan de onderkant van het scherm te voorschijn, klik dan op ‘uitvoeren’) Klik op de knop ‘volgende’. Er komt een nieuw scherm, klik ook hier op de knop ‘volgende’.
  3. 3. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Ga akkoord met de voorwaarden en klik op de knop ‘volgende’. Klik op de knop ‘Volgende’. Klik op de knop ‘installeren’. De bestanden worden geïnstalleerd. Dit kan even duren. Het programma is gestalleerd. Klik op de knop ‘voltooien’. Het programma wordt direct gestard. Op het bureaublad is een snelkoppeling geplaatst. .
  4. 4. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Stap 3 Autoriseren van de computer en de Sony ereader Sluit de Sony ereader aan op je computer. Open de Sonyreader met het pictogram op je bureaublad (als deze nog niet open is). Het onderstaand venster komt dan in beeld. Klik op de knop ‘Info’ rechts bovenaan (zie rode pijl). Onderstaand scherm verschijnt. . Klik op de knop Machtigen Type in de lege velden je Abobe ID in. Dus mailadres en wachtwoord. Klik op ‘OK’. Hierna komen direct twee venster over elkaar in beeld. Klik op de knoppen ‘Annuleren en/of OK’
  5. 5. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 De computer en de ereader zijn nu beiden geautoriseerd. Stap 5 Een e-book downloaden uit het ebookplatform. Ga naar www.bibliotheek.nl/ebooks en log in. Klik op de tekst ‘Geschikt voor de eReader’ en/of klik op ‘Bekijk alle Geschikt voor eReader e-books’. Je krijgt nu een overzicht van alle ebooks die geschikt zijn voor de ereader.. Kies een gewenste titel door er op te klikken en klik daarna op de knop ‘Bestel dit e-book voor de e- reader’ Het boek verschijnt in je boekenplank. Klik op E-book downloaden
  6. 6. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 Als u internetbrowser Internet Explorer gebruikt (en windows 7), dan verschijnt er onderaan het scherm een balk. Klik op het zwart driehoekje van de knop Opslaan en klik op Opslaan als Waarom? U kunt het te downloaden bestand nu direct een naam geven, b.v. die van de titel van het boek en je kunt zien in welke map het bestand wordt opgeslagen (Vincent > Downloads) Klik op de knop Opslaan Vervolgens kun je de map direct openen. (of zoek de map op via de windows verkenner). Dubbelklik in de map op het ebook dat zojuist is gedownload. Doe dit binnen 15 minuten anders verloopt de link.
  7. 7. E-books lenen bij de bibiotheek Bibliotheken Drenthe Feb. 2014 De Sonyreader wordt gestart en het boek wordt in de bibliotheek van de Sonyreader geplaatst. Zie afbeelding hieronder. De Sonyreader zal direct opstarten met het gewenste boek. Klik op het gewenste ebook en sleep het naar de de knop Reader, laat de muisknop los als je een kruisje ziet. Het boek wordt gekopieerd naar de ereader.

×