Unemployed

1,104 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Unemployed

 1. 1. Безработният
 2. 2. Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетни в Майкрософт
 3. 3. Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна .
 4. 4. След изпита му казва : Назначен си , дай ми email -а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа .
 5. 5. Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, а следователно и email.
 6. 6. Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата . 
 7. 7. Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, със само 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди .
 8. 8. След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си . Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба .
 9. 9. Така, осъзнава, че може да продължи по същия начин . Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден .
 10. 10. Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки .
 11. 11. Минават 5 години
 12. 12. Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ .
 13. 13. Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот . Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за emaila му, за да му изпрати офертата .
 14. 14. Тогава човекът му казва, че няма email ! Интересно , казва му застрахователят, нямате email, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте email.
 15. 15. Човекът се замисля и отговаря : Щях да чистя тоалетните в Microsoft
 16. 16. Поука 1 от историята: Internet не може да оправи живота Ви.
 17. 17. Поука 2 от историята: Даже и да нямаш email, ако работиш много можеш да станеш милионер.
 18. 18. Поука 3 от историята: Получи това съобщение по email, значи е по вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер!
 19. 19. Все пак, приятен ден!
 20. 20. Не отговаряй на това съобщение ... отидох да продавам ягоди !!! КРАЙ

×