Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

instal·lacions artístiques

5,743 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

instal·lacions artístiques

 1. 1. Instal·lacionsartístiques
 2. 2. http://gizmologia.com/2009/12/ mobile-mobile-de-moviles-a-una- instalacion-artistica
 3. 3. Una instal·lació artística és un muntatge d’objectes en un espai concret. És una composició que té l’espai com a suport. • Vol crear un ambient i una experiència singular a l’espectador. • Pot incloure sons, olors, textures, vídeos... El seu material és multidisciplinari. Sovint s’hi pot transitar i a vegades és interactiva. •ART CONCEPTUAL No vol l’admiració i contemplació de l’espectador , si no la reva REFLEXIÓ. L’important és la reflexió sobre l’obra (EL CONCEPTE) i el seu procés creatiu més que els seus aspectes materials. •No es valora l’habilitat de l’artista si no la seva intenció. •És un art compromès amb el què l’envolta i es qüestiona tot el què passa al seu voltant.
 4. 4. Allan Kaprow (1927-2006) Artista nortamericà que va començar a realitzar “happenings” i instal·lacions a l’any 1957. Volia integrar art i vida , artista i públic. “art is life” Va influir en la creació de Fluxus, grup d’artistes de instal·lacions i performances (art acció) 1967 1961 1967
 5. 5. Joseph Beuys (1921-1986) Joseph Beuys ens proposa l’experiència de quedar-nos sols davant d’aquest gran buit. A dins, l’individu, aïllat del món, es té només a si mateix i pot prendre consciència de si. No obstant, aquest coneixement comporta soledat i angoixa, una mena de dolor espiritual Que el mateix Beuys anomena “dolor del coneixement”. Artista alemany, del grup Fluxos (neodadà)
 6. 6. Les seves obres tracten de les preguntes existencials de la vida i la mort, l’ amor i l’odi, el plaer i el dolor i ha fet servir nombrosos mitjans , incloent la performance, el vídeo, la holografia, la instal·lació, el neó, la escultura y el dibuix. Bruce Nauman (1941-) One Hundred Fuente Fish 2005
 7. 7. J.Kosuth (1945- ) Una i tres cadires, 1965 Quatre colors quatre paraules,1966 J.Kosuth, reflexiona sobre l’art, donant tota la importància al concepte, independentment de com s’expressi.
 8. 8. Cai Guo-Qiang (1957- ) De cap, 2006 “Quería retratar la tragedia humana universal", dice Cai ", como resultado de este impulso ciego para seguir adelante, la forma en que tratamos de alcanzar nuestras metas sin compromiso,"
 9. 9. Antoni Muntadas (1942- ) Muntadas pretén denunciar la morbositat obscena amb que els mitjans de comunicació, sobre tot els informatius, insensibilitzen a la població mostrant la violència quotidiana al costat dels fets més frívols. Drets Humans, Investigació i Innovació i Desenvolupament Social. http://www.youtube.com/watch?v=- NiPWYpTwQo
 10. 10. Gary Hill (1951- ) La corba del aprenentatge, 1997
 11. 11. Gabriel Orozco (1962- ) Constelaciones ,2012 Els objectes són deixalles recollides per l'artista en dos llocs: Una pista esportiva a Nova York i una reserva marina a Baixa Califòrnia Sud a Mèxic. La catifa monumental està formada pels residus de la reserva, que encara que és un lloc natural protegit, rep tots aquests materials per les marees. Els objectes trobats a la pista estan organitzats en un espai més petit i ja no a terra, sinó en una taula o plataforma amb una coberta de vidre.

×