Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
LA FORMA
En la percepció de la forma hi influeixen, bàsicament, els condicionants fisiològics . Els condicionants culturals hi ten...
Formes orgàniques transmeten més sensació de llibertat, i es perceben com més arbitràries, espontànies, expressives i din...
 
 
 
 
 
 
Les orientacions en la forma Segons quina sigui l’orientació dominant en una composició, percebem sensacions diferents. co...
composició vertical  Transmet sensació d’ordre i equilibri. Relacionem la verticalitat en la posició d’una persona dreta,...
composició obliqua Transmet sensació de dinamisme . La relacionem en un pla inclinat, per tant en desequilibri i moviment.
Nivell d’ iconicitat El nivell d ’iconicitat designa el grau de realisme o semblança d’una imatge amb la realitat que rep...
Model tridimensional a escala (escultura realista) 10 Imatge natural 11 exemple Nivell de realitat grau
Fotografia en blanc i negre 7 Fotografia en color 8 Imatges de registre estereoscòpic 9
pictogrames 4 Representació figurativa no realista 5 Pintura realista 6
Representacions no figuratives 1 Esquemes arbitraris 2 Esquemes motivats 3
1 2
4 3 5
6 7
8 9
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

La forma 4t

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La forma 4t

 1. 1. LA FORMA
 2. 2. En la percepció de la forma hi influeixen, bàsicament, els condicionants fisiològics . Els condicionants culturals hi tenen un pes poc rellevant. Tipus de formes formes geomètriques són les construïdes, si més no aparentment, amb regle i compàs. Transmeten sensació d’ordre i racionalitat. Les formes rectes es perceben més fredes, racionals i estàtiques.
 3. 3. Formes orgàniques transmeten més sensació de llibertat, i es perceben com més arbitràries, espontànies, expressives i dinàmiques que les geomètriques. Normalment tenen més pes visual que les geomètriques. Les formes corbes es perceben com a més càlides, espontànies i dinàmiques i tenen més pes visual.
 4. 10. Les orientacions en la forma Segons quina sigui l’orientació dominant en una composició, percebem sensacions diferents. composició horitzontal Transmet sensació de repòs i tranquil·litat. Relacionem la horitzontalitat amb la línia de l’horitzó, per tant en el descans, el dormir però també en la mort, la caiguda i la submissió.
 5. 11. composició vertical Transmet sensació d’ordre i equilibri. Relacionem la verticalitat en la posició d’una persona dreta, per tant en la tensió i força, esforç i creixement.
 6. 12. composició obliqua Transmet sensació de dinamisme . La relacionem en un pla inclinat, per tant en desequilibri i moviment.
 7. 13. Nivell d’ iconicitat El nivell d ’iconicitat designa el grau de realisme o semblança d’una imatge amb la realitat que representa. Com més alt és el grau de la iconicitat d’una imatge més semblant a la realitat és.
 8. 14. Model tridimensional a escala (escultura realista) 10 Imatge natural 11 exemple Nivell de realitat grau
 9. 15. Fotografia en blanc i negre 7 Fotografia en color 8 Imatges de registre estereoscòpic 9
 10. 16. pictogrames 4 Representació figurativa no realista 5 Pintura realista 6
 11. 17. Representacions no figuratives 1 Esquemes arbitraris 2 Esquemes motivats 3
 12. 18. 1 2
 13. 19. 4 3 5
 14. 20. 6 7
 15. 21. 8 9

×