Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Generalitats de l’obesitat

321 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Generalitats de l’obesitat

 1. 1. OBESITAT:. DEFINICIÓ.. CAUSES.. AVALUACIÓ. OBESITAT I MALALTIA.ÍNDEX
 2. 2. L’obesitat és una malaltia caracteritzada per un excés degreix corporal, escurça la vida i és la porta d’entrada aaltres malalties cròniques com la diabetis mellitus tipusII. L’obesitat provoca trastorns psicològics com ladiscriminació, la baixa autoestima, la depressió il’ansietat. L’excés de pes repercuteix greument la salut.La solució és un canvi en l’estil de vida de l’individu.És un dels grans problemes dels països desenvolupats iels que estant en via de desenvolupament.DEFINICIÓ:
 3. 3. L’epidèmia del món occidental.
 4. 4. . Fracàs dels mecanismes de control de pes que nopoden administrar l’excés energètic consumit.. Defecte en els senyals d’ajustament que permeten queel cos reequilibri, com la informació de la sacietat.. Excés calòric i vida sedentària.. Alteracions hipotalàmiques.. Endocrinopaties.. Genètiques.. Fàrmacs, com els antidepressius.CAUSES:
 5. 5. L’obesitat es considera una malaltia complexa imultifactorial, es relacionen els factors genètics,metabòlics i fisiològics.En l’avaluació es mesuren dos paràmetres concrets:. Lexcés de greix. La distribució del greix en el cos.L’excés de greix es mesura mitjançant IMC (índex demassa corporal).IMC=Kg/m²AVALUACIÓ:
 6. 6. VALOR IMC VS MALALTIA
 7. 7. . Obesitat androide o forma de poma: el greixs’acumula en la part superior del cos, relacionada amblaparició de la diabetis mellitus tipus II. El greixacumulat més en la zona abdominal, està relacionadaamb la intolerància a la glucosa, hiperlipèmies ihipertensió. Típica dels homes i les persones grans.. Obesitat ginecoide o forma de pera: el greixs’acumula a la part inferior del cos. Típica de les dones,no repercuteix en malalties greus concretes.LA DISTRIBUCIÓ DEL GREIX EN EL COS I ELSFACTORS DE RISC RELACIONATS:
 8. 8. Per determinar la forma de l’obesitat s’utilitzal’índex i la mesura del maluc i la cintura.
 9. 9. OBESITAT I MALALTIAL’obesitat causa l’aparició de diferents malalties:. Diabetis mellitus tipus II.. Intolerància a la glucosa.. Hipertensió arterial.. Dislipèmies.. Problemes digestius.. Excés de colesterol dolent (LDL).. Disminució del colesterol bo (HDL).. Excés dàcid úric i gota.
 10. 10. OBESITAT I MALATIA. Cardiopaties.. Accidents cerebrovasculars.. Problemes d’ossos i articulacions.. Tumoracions.. Problemes psicològics.. Apnea del son.. Afeccions cutànies.. Altres (dibuix posterior).
 11. 11. Bibliografia i links recomanatsSalas-Salvadó, J., Rubio, M. A., Barbany, M., i Moreno, B. (2007).Consenso SEEDO 2007 para la evaluación del sobrepeso y laobesidad y el establecimiento de criterios de intervenciónterapéutica. Med Clin (Barc),128(5), 184-96.http://www.www-com.es/928892328/images/subidas/file/dietetica/Obesidad%20general.pdfBlanco, M. Z., Arteaga, J. A., i Davila, E. C. OBESIDAD:¿ UnaEnfermedad?.http://www.mflapaz.com/revista_5_pdf/8%20OBESIDAD.pdfHerrera, C., i Elide, Y. (2009). Obesidad infantil en educaciónbásica.http://148.226.12.104/bitstream/12345678/229/2/YajhanaCarrilo%20Herrera.pdf

×