Blogger: aloitus

337 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
337
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Blogger: aloitus

 1. 1. Mikä? Blogger on osa Google – palveluita. Blogger on alusta, jonne voi ilmaiseksi perustaa oman blogin. Blogia voisi kuvailla julkiseksi päiväkirjaksi, jonne ihmiset julkaisevat erilaisia postauksia eli blogikirjoituksia aiheista, jotka haluavat jakaa muiden ihmisten kanssa.
 2. 2. Liittyminen ja kirjautuminen
 3. 3. 1. Mene osoitteeseen www.blogger.com 2a. Mikäli sinulla on Google –tili (Gmail, Play –kauppa, Google+….) kirjaudu käyttäen kyseistä tiliä. 2b. Jos sinulla ei ole Google –tiliä tai et sitä halua käyttää valitse Luo tili
 4. 4. - Täytä kaikki kohdat - Mikäli et halua luoda Gmail – tiliä voit luoda tilin käyttäen jotain muuta sähköposti osoitetta - Kirjaa salasanasi itsellesi muistiin!
 5. 5. - Matkapuhelimen antaminen on vapaaehtoista - Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein ja valitse Seuraava vaihe
 6. 6. Mikäli loit profiilin jo olemassa olevaan sähköposti –osoitteeseesi käy vahvistamassa se sähköpostistasi. Lisää itsellesi jokin profiilikuva. Profiilikuvaa ja profiilia pääsee muokkaamaan myös myöhemmin. (Ohje myöhemmin) Kun olet valmis, valitse Seuraava vaihe
 7. 7. Onneksi olkoon! Sinulla on nyt Google –tili. Siirry osoitteeseen www.blogger.com ja kirjaudu sisään
 8. 8. Tälläinen ikkuna saattaa avautua, kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sisään. Valitse kuitenkin Jatka Bloggeriin
 9. 9. Bloggerin perusteet
 10. 10. Tältä näyttää Bloggerin aloitus-sivu. Keskellä näkyy omat blogisi.
 11. 11. Oikeassa yläkulmassa näkyy tilisi. Sitä klikkaamalla avautuu pieni ikkuna, josta pääset muokkaamaan profiiliasi sekä kirjautumaan ulos. Nuolta klikkaamalla ikkuna myös sulkeutuu.
 12. 12. Oikeasta yläkulmasta löytyy myös kielen valitsin, josta voit vaihtaa Bloggerin käyttökiele Ratas –kuvaa klikkaamalla avautuu ikkuna, josta pääsee erilaisiin Bloggerin –juttuihin.
 13. 13. Sivukatselut = kuinka monta kertaa sivuillasi on vierailtu Viestit = Blogitekstit, montako kirjoitusta olet julkaissut Seuraajat = Montako seuraajaa blogillasi on. Tämä näyttää vain Bloggerin kautta seuraavat lukijat eikä muiden palvelujen (Bloglovin, Blogilista) kautta seuraavia eikä niitä jotka vain säännöllisesti vierailevat sivuillasi. Älä siis usko seuraaja määrää!
 14. 14. Näytä blogi = Tätä klikkaamalla pääset näkemään blogisi, kuten se näkyy kaikille. Oranssipohjainen kynä = Pikanäppäin uuden blogitekstin kirjoittamiseen Tyhjä = Tähän ilmestyy uusien kommenttejen määrä
 15. 15. Nuolta klikkaamalla pääset valikkoon, josta pääset hallitsemaan blogisi eri osa-alueita.
 16. 16. Blogin luominen
 17. 17. Perustetaan blogi. Valitse Uusi blogi.
 18. 18. Otsikko = Keksi blogillesi nimi. Osoite = tällä osoitteella päästään blogiisi. Helpointa on, että blogisi osoite on sama, kuin blogisi nimi. Osoitetta pystyy muuttamaan myöhemmin, mutta sen muuttaminen ei kannata sillä vanhat lukijat eivät välttämättä löydä enään uuteen blogiisi.
 19. 19. Malli = Tämä on blogisi ulkoasu. Ulkoasua pystyy muokkaamaan todella paljon. Tätä pystyy muuttamaan monta kertaa. Ulkoasun muuttamista käsitellään myöhemmin. Lopuksi valitse Luo blogi!
 20. 20. Asetukset kuntoon!
 21. 21. Valitse Asetukset, jonka jälkeen avautuu tälläinen ikkuna. Sivupalkissa on kaikki samat linkit, kuin etusivulla.
 22. 22. Vasemmasta yläkulmasta pääsee takaisin aloitussivulle.
 23. 23. Seuraavaksi muokataan Asetukset kuntoon kohta kohdalta.
 24. 24. Otsikko = Blogisi nimi Kuvaus = Kuvaus blogistasi, joka tulee otsikon alle. Monetkaan ei käytä tätä vaan käyttävät Otsikon tilalla bannerikuvaa. Tietosuoja = Valitse saako blogi löytyä hakukoneista. Yritys käytössä kannattaa ehdottomasti laittaa kyllä Blogin osoite = Mikäli haluat muuttaa blogin osoitetta. Tästä ei monellakaan ole hyviä kokemuksia eikä tätä suositella Blogin lukijat = Julkinen, niin kuka tahansa voi tulla blogiisi. Voit myös piilottaa blogisi ”Yksityinen – vain blogin kirjoittajat” ja luoda pari kirjoitusta ja vasta sen jälkeen
 25. 25. Käänteiset linkit = (suora lainaus bloggerista) Viittaajan linkkien avulla voit seurata verkon muita sivuja, joissa on blogitekstiisi osoittava linkki. Oletetaan esimerkiksi, että Maija kirjoittaa blogitekstin, joka on Mikon mielestä kiinnostava. Mikko siirtyy omaan blogiinsa ja kirjoittaa samasta aiheesta oman tekstin ja liittää mukaan linkin Maijan alkuperäiseen tekstiin. Nyt Maijan tekstissä näytetään automaattisesti, että Mikko on linkittänyt siihen ja siinä näytetään pätkä Mikon tekstistä ja linkki hänen viestiinsä. Tämä laajentaa kommenttitoimintoa, ja tavallisten kommenttien joukkoon voidaan sisällyttää aiheeseen liittyviä keskusteluja muista sivustoista.
 26. 26. Muokkaa vielä loput 4 kohtaa Asetuksista kuntoon.
 27. 27. Ensimmäinen osa on nyt käsitelty. Seuraavaksi kirjoitellaan blogitekstejä ja muokataan ulkoasuja.

×