Metro (2)

293 views

Published on

Metro in Stockholm

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
293
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Metro (2)

  1. 1. Vertaald uit het Spaans Freddy Storm 01/2010
  2. 2. De metro van Stockholm wordt beschouwd als “de grootste kunstgalerij ter wereld". Er zijn 3 hoofdlijnen: de BLAUWE, de RODE en de GROENE. De metro heeft een totale lengte van ca. 110 km en 100 stations: 47 ondergrondse en 53 bovengrondse.
  3. 3. Alle stations hebben een uitzonderlijke decoratie en sfeer. In meerdere stations heeft men de natuurlijke rotswand als onderdeel van de decoratie gebruikt met verschillende vormgevingen en zeer kunstzinnige creativiteit. Er zijn fresco’s, sculpturen in de rots, beelden, metalen ornamenten, inleggingen met diverse materialen en een zeer grote variatie van schilderijen in levendige en schitterende kleuren. HET RESULTAAT IS WERKELIJK SPECTACULAIR EN MOOI !
  4. 4. In het station RISSNE vertelt een informatief fresco op de wanden langs het perron het verhaal van de aardse beschavingen. De schilderijen zijn een welkomboodschap aan de wereld. De Zweedse artieste Helga Henschen heeft de ruimte gevuld met schilderingen van de geschiedenis van het leven op aarde: vogels, dieren, bloemen, de man en de vrouw.
  5. 5. De eerste lijn van de metro van Stockholm werd geopend in 1950. Vanaf dan verscheen in alle stations kunst, steeds met de bedoeling de werken te integreren in de omgeving. In de 100 stations ziet men werken van zo’n 150 kunstenaars.
  6. 6. In veel stations ziet men pure rots en voelt men zich in volle 21e eeuw in de tijd van de holbewoners.

×