Het nieuwe tv kijken 28 mei 2010

834 views

Published on

presentatie die ik als gesproken column heb gepresenteerd op het euroforum congres 'het nieuwe tv kijken' op 28 mei 2010.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
834
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Het nieuwe tv kijken 28 mei 2010

 1. 1. het nieuwe tv kijken ronnie overgoor Tuesday, June 1, 2010 Ik ben Ronnie Overgoor. Normaal ben ik de dagvoorzitter op dit soort events, heb ik alles in de hand en ben ik degene met de bijdehandte vragen. Hier hou ik dus niet zo van. Vandaar dat ik gekozen heb voor een gesproken column. Kan ik tenminste mijn tekst niet kwijtraken en weet ik zeker dat ik alles vertel wat ik jullie wil vertellen. Ik heb mijn best gedaan op het visuele aspect van mijn verhaal, zodat jullie niet de hele tijd naar mij hoeven te kijken.
 2. 2. Tuesday, June 1, 2010 Naast veel dagvoorzitterschappen, workshops en presentatiewerk dus, ben ik
 3. 3. Tuesday, June 1, 2010 mede initiatiefnemer van het uitgeefplatform PitchBlink, de bron voor opdrachtgevers, bureaus en media.
 4. 4. Tuesday, June 1, 2010 En samen met Quadia Web TV ben ik eind 2008 Blue Shots TV gestart. En vanwege dit laatste initiatief sta ik hier en ik ben er trots op deze case te mogen presenteren. Trots, omdat ik denk dat we met Blue Shots TV symbool staan voor een veranderend media landschap, waarin nieuwe spelers op nieuwe manieren met nieuwe modellen nieuwe vormen van televisie gaan maken. Het ontstaan van Blue Shots TV gaat eigenlijk terug naar 2005. In dat jaar startte ik mijn eigen online talkshow, Pitch Talk. Niet gehinderd door enige kennis en enkel gedreven door de drang om inhoudelijk gave gesprekken te voeren en gedreven door het feit dat online tv mogelijk was. Het was allemaal niet perfect, maar vanaf dag 1 waren de gasten en de onderwerpen boeiend. Een korte terugblik naar die begintijd...
 5. 5. Tuesday, June 1, 2010
 6. 6. de start Tuesday, June 1, 2010 Na een tweetal jaren startte Het Gesprek en verhuisde ik met Pitch Talk naar deze TV zender. Deze ervaringen bij elkaar zorgden ervoor dat in het voorjaar 2008 het plan van Blue Shots TV ontstond. En samen met Quadia Web TV werkten we de plannen uit en startten we eind 2008 met de eerste programma’s, gebaseerd op de eerste € 180.000 die we van een tweetal sponsors binnenhaalden. De omzet van het eerste jaar kwam uit op ruim 2.5 ton. Wat korte fragmenten van Blue Shots 2009.
 7. 7. Tuesday, June 1, 2010
 8. 8. hoelang nog? Tuesday, June 1, 2010 Maar voordat ik wat meer vertel over Blue Shots TV wil ik het eerst nog even hebben over de oude vormen van televisie maken.
 9. 9. Tuesday, June 1, 2010 Want hoelang nog het ‘niet meer van deze tijd’ publieke bestel, waar het aantal leden de hoeveelheid zendtijd bepaalt voor een vereniging en netmanagers een discutabele invloed hebben?
 10. 10. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog dat tientallen omroepverenigingen met veel te veel personeel bijna 700 miljoen euro aan overheidssubsidie op mogen maken, samen met de STER inkomsten zo’n 900 miljoen.
 11. 11. Tuesday, June 1, 2010 Omroepverenigingen die hun bestaansrecht danken aan een maatschappelijk belang dat ze ooit hadden, vroeger, in een vorige eeuw.
 12. 12. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog dat partijen als TMG het systeem mogen misbruiken en met behulp van hun commerciële bereik nu met publiek geld TV kunnen gaan maken ten behoeve van pluriformiteit, diversiteit en kwaliteit...right.
 13. 13. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog een commissariaat voor de media en de naleving van haar mediawet die als het een beetje tegenzit zich ook gaat bemoeien met online tv? Iets dat ik bestempel als een zinloze en niet realistische ambitie.
 14. 14. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog het old school distributiemodel van televisie en het ridicule feit dat er programma directeuren zijn die jaarlijks meer dan 50 programmaraden in den lande moeten bezoeken om voor elkaar te krijgen dat ze op de kabel komen. Hoelang nog krapte op de kabel, waarvan ik de leverancier als consument niet eens zelf kan kiezen.
 15. 15. Tuesday, June 1, 2010 Ruud Hendriks meldde me een jaar na de oprichting van Het Gesprek met een verbeten gezicht vol met figuurlijk bloed, zweet en tranen dat ie maar liefst 90% bereik had in Nederland. Waarop ik zei: Goed gedaan. Blue Shots TV heeft 100% bereik vanaf dag 1, wereldwijd.
 16. 16. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog de kijkcijfers obsessie, gebaseerd op een paar domme kastjes in huiskamers (waarvan ik er overigens nog nooit een heb gezien en ik ook nog nooit iemand heb ontmoet die er een heeft, waardoor mijn conclusie is dat ze niet eens bestaan) kijkcijfers obsessie dus, die ervan uitgaat dat commerciële televisie enkel en alleen gaat over een zo groot mogelijk en massaal bereik en de programma’s dus moeten beschikken over de kenmerken domheid, passiviteit en eenheidsworst,
 17. 17. Tuesday, June 1, 2010 Hoelang nog de kijkcijfers obsessie, gebaseerd op een paar domme kastjes in huiskamers (waarvan ik er overigens nog nooit een heb gezien en ik ook nog nooit iemand heb ontmoet die er een heeft, waardoor mijn conclusie is dat ze niet eens bestaan) kijkcijfers obsessie dus, die ervan uitgaat dat commerciële televisie enkel en alleen gaat over een zo groot mogelijk en massaal bereik en de programma’s dus moeten beschikken over de kenmerken domheid, passiviteit en eenheidsworst,
 18. 18. Tuesday, June 1, 2010 wat resulteert in randdebielen die met zilveren pakjes aan door piepschuim springen en andere meuk tv die ervan uitgaat dat ik zwakzinnig ben.
 19. 19. Tuesday, June 1, 2010 En hoelang nog tussen de programma’s door verplicht kijken naar reclame die er eveneens vanuit gaat dat we niet sporen en beschikken over een IQ van 12? De cijfers spreken mijn opwinding echter tegen. De zilveren pakjes werden in de eerste aflevering door bijna twee miljoen kijkers bekeken....
 20. 20. Tuesday, June 1, 2010 Moeten we dan concluderen dat het Nederlands publiek inderdaad een dermate laag IQ heeft....of is ‘t het principe van Julius Caesar met zijn ‘brood en spelen’,
 21. 21. Tuesday, June 1, 2010 of het businessmodel van McDonalds met zijn Junkfood? Ik, en met mij vele professionals hebben, naast de big mac en het hedendaagse amfitheater dat tv heet, behoefte aan andere kost.
 22. 22. Tuesday, June 1, 2010 Over programma’s met een paar honderd duizend kijkers wordt door de televisiewereld geringschattend gedaan. Logisch, vanuit de perceptie van het huidige business model met bijbehorende P&L. Maar toch: een paar honderd duizend kijkers....wat zal de tv wereld zeggen van programma’s met een paar duizend kijkers?
 23. 23. Tuesday, June 1, 2010 Over programma’s met een paar honderd duizend kijkers wordt door de televisiewereld geringschattend gedaan. Logisch, vanuit de perceptie van het huidige business model met bijbehorende P&L. Maar toch: een paar honderd duizend kijkers....wat zal de tv wereld zeggen van programma’s met een paar duizend kijkers?
 24. 24. Tuesday, June 1, 2010 Blue Shots dus. Blue Shots TV is een TV station dat zich richt op young creative professionals.
 25. 25. Tuesday, June 1, 2010 Mensen, wiens televisie niet Philips heet, maar
 26. 26. Tuesday, June 1, 2010 Dell,
 27. 27. Tuesday, June 1, 2010 Apple of iPhone, waarvoor het woord zender is vervangen door site of app en waarvoor de tv gids is vervangen door social media. Een doelgroep voor wie huidige tv echt al verouderd is.
 28. 28. www.flickr.com/photos/vannispen Tuesday, June 1, 2010 Professionals die intelligent, goed opgeleid en open minded zijn. Een doelgroep die op weg is naar de bestuurskamers en directiekamers en beseft dat het anders moet en anders kan. Een positief en eerlijk ingestelde doelgroep die meer wil dan een tv station met het nieuws van de dag en de beurskoersen. Een doelgroep die geld heeft en dat besteedt en een doelgroep vol met mensen met invloed op hun peers.
 29. 29. Tuesday, June 1, 2010 Mensen die geïnteresseerd zijn in thema’s als media, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en creativiteit. Een doelgroep die informatie hongerig is en die alles al had, websites, events, blogs, boeken.....maar nog geen tv station. Nu wel. Een TV station dat ze kunnen gebruiken op elk moment van de dag, waar ze willen...mits connected....maar dat zijn ze allemaal. Blue Shots maakt, nu nog veelal vanuit de studio of vanaf een event, programma’s voor deze doelgroep. Zoals Goudhaantjes waarin jong ondernemend talent alleen in de studio door een voice over aan de tand wordt gevoeld over ambitie en talent. Idealize is het programma waarin aan de hand van zelf meegenomen beeld met een gast wordt gesproken over creativiteit. GURUS was een programma serie die we in 2009 maakten met NextWeb Guru Boris Veldhuijzen van Zanten als host, met Omar Kbiri maakten we de eerste pilots van het programma Notebook, waarin we in het hoofd van de gast kijken adhv zijn moleskin notebook notities en in CV gaat host Joris van Heukelom van Sanoma Digital op zoek naar de mens achter het CV.
 30. 30. Tuesday, June 1, 2010 Mensen die geïnteresseerd zijn in thema’s als media, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en creativiteit. Een doelgroep die informatie hongerig is en die alles al had, websites, events, blogs, boeken.....maar nog geen tv station. Nu wel. Een TV station dat ze kunnen gebruiken op elk moment van de dag, waar ze willen...mits connected....maar dat zijn ze allemaal. Blue Shots maakt, nu nog veelal vanuit de studio of vanaf een event, programma’s voor deze doelgroep. Zoals Goudhaantjes waarin jong ondernemend talent alleen in de studio door een voice over aan de tand wordt gevoeld over ambitie en talent. Idealize is het programma waarin aan de hand van zelf meegenomen beeld met een gast wordt gesproken over creativiteit. GURUS was een programma serie die we in 2009 maakten met NextWeb Guru Boris Veldhuijzen van Zanten als host, met Omar Kbiri maakten we de eerste pilots van het programma Notebook, waarin we in het hoofd van de gast kijken adhv zijn moleskin notebook notities en in CV gaat host Joris van Heukelom van Sanoma Digital op zoek naar de mens achter het CV.
 31. 31. Tuesday, June 1, 2010 IP Blue Shots kent een simpel distributiemodel: IP, in goed Nederlands: het internet protocol. Langs dit distributiemodel is Blue Shots TV wereldwijd toegankelijk, in beeld en/of geluid, via het web, via mobiel,
 32. 32. Tuesday, June 1, 2010 via alles waar i (ai) voor staat...
 33. 33. Tuesday, June 1, 2010 en inmiddels ook via de good old televisie, aangezien ook deze meer en meer is voorzien van dat eerder genoemde IP protocol, denk aan connected tv’s als de Philips Net TV en alle tv’s met de Yahoo Widget Technology aan boord. Een ontwikkeling die duidelijk maakt hoe overbodig andere distributiemodellen zijn.
 34. 34. Tuesday, June 1, 2010 Daarnaast hanteert Blue Shots het principe van ‘delen is vermenigvuldigen’. We zitten dus niet bovenop onze content en onze rechten, al doen we de exploitatie graag zelf, maar verspreiden deze zo pro actief mogelijk. Er worden programma’s van Blue Shots uitgezonden op Het Gesprek, wekelijks gepost op Marketingfacts en al onze content wordt eenvoudig door syndicatie via widgets, rss en media als Twitter verspreid. Problemen omtrent copyright? Welnee, partijen als YouTube hebben allang de software operationeel om beeld en geluid te herleiden tot de rechtmatige eigenaar, waardoor het ‘illegaal’ publishen van content door derden een kans biedt tot exploitatie, door de eigenaar. Komt goed.
 35. 35. BHB Marketingbenchmark2010 Tuesday, June 1, 2010 En dan het fenomeen bereik. Kijk eens om je heen, allemaal beslissers in broadcasting, telecom, kabelsector, content, isp en politiek. Bij elkaar zo’n ....... in aantal. Interessant voor Alcatel Lucent, voor ActiveVideo Networks, voor Solcon, voor Nokia en voor Ernst & Young. BtB marketeers weten hoe interessant, maar ook enorm moeilijk het is om gerichte zakelijke doelgroepen te bereiken en hebben daar veel voor over. Events is waar het meeste budget naartoe gaat binnen het btb marketing budget. Want hoeveel zijn jullie vandaag per persoon waard in euro’s? Een tientje? Honderd euro? Er zijn veel bedrijven die graag in contact komen met jullie. Maar met enkel plat adverteren, het ophangen van banieren en zinloze standjes krijgen we jullie nog maar lastig geboeid, laat staan dat we jullie nog kunnen raken.
 36. 36. Tuesday, June 1, 2010 eric van stade Hier komt Blue Shots TV in beeld. Want jullie zijn informatie hongerig en hebben behoefte aan relevante content, waardevolle contacten, inspiratie en verdieping. Die vind je hier, hopelijk, op dit congres en die vind je op Blue Shots TV. Honderden interviews, programma’s en talkshows inmiddels, met Eric van Stade, christian van thillo met Joris van Heukelom, die zelf ook presenteert, met Koen Becking van de KRO, met Frank Eijken en Christian van Thillo. Met inspirerende ondernemers als Floris van Bommel, of Duncan Stutterheim, met prachtig tweede kamerlid CDA Sabine Uitslag, met architecten, met creatieven, met bureau directeuren, joris van heukelom vrouwelijke ondernemers, innovators en jonge honden. floris van bommel duncan stutterheim
 37. 37. bert habets Tuesday, June 1, 2010 Hier komt Blue Shots TV in beeld. Want jullie zijn informatie hongerig en hebben behoefte aan relevante content, waardevolle contacten, inspiratie en verdieping. Die vind je hier, hopelijk, op dit congres en die vind je op Blue Shots TV. Honderden interviews, programma’s en talkshows inmiddels, met Eric van Stade, met Joris van Heukelom, die zelf ook presenteert, met Koen Becking van de KRO, met Frank Eijken en Christian van Thillo. Met inspirerende ondernemers als Floris van Bommel, of Duncan Stutterheim, met prachtig tweede kamerlid CDA Sabine Uitslag, met architecten, met creatieven, met bureau directeuren, vrouwelijke ondernemers, innovators en jonge honden.
 38. 38. Tuesday, June 1, 2010 De kern van ons businessmodel is dus niet het bereiken van miljoenen mensen, maar het bereiken van honderden tot duizenden en wellicht tienduizenden professionals. De organisatie van dit event, of een uitgever van sponsored magazines; dat zijn de concurrenten van Blue Shots TV, veel meer dan de traditionele tv en grote uitgeefconcerns.
 39. 39. Tuesday, June 1, 2010 De kern van ons businessmodel is dus niet het bereiken van miljoenen mensen, maar het bereiken van honderden tot duizenden en wellicht tienduizenden professionals. De organisatie van dit event, of een uitgever van sponsored magazines; dat zijn de concurrenten van Blue Shots TV, veel meer dan de traditionele tv en grote uitgeefconcerns.
 40. 40. 3 min Tuesday, June 1, 2010 Daarom is er bij Blue Shots TV ook, net als bij onze collega’s van Het Gesprek, tijd voor lekker lange gesprekken. Toen ik net begon zei iedereen: TV op internet? Dat mag niet langer duren dan 3 minuten...Ik ga in gesprek met Koen Becking, of met Eric van Stade om te praten over tv en hoe zij hun vak aan het uitoefenen zijn en ik mag daar maar drie minuten over doen?? Doe normaal! Veel mensen mailen me nu hoe blij ze zijn met Blue Shots TV op hun iPhone. Iedere dag in de trein en lekker talkshows kijken, tijd zat. Of een programma op de achtergrond zetten terwijl je werkt en enkel luisteren. Er is geen platform die de ruimte en de tijd biedt voor dergelijke waardevolle content.
 41. 41. Tuesday, June 1, 2010 Daarnaast biedt Blue Shots TV online de mogelijkheid te navigeren op quotes die worden gezegd en de eerste pilot is gedaan met spraakherkenning. Concreet: Al het audio van alle programma’s wordt door software automatisch in tekst omgezet en wordt dus doorzoekbaar...
 42. 42. Tuesday, June 1, 2010 Ik zocht op het woord media en kon direct de fragmenten waarin het woord werd uitgesproken aanklikken. Dit betekent dat in een volgende fase we de teksten uit alle programma’s integraal en volledig doorzoekbaar als feed aanbieden. Ofwel; Zodra iemand een bepaald woord uitspreekt in een van de Blue Shots programma’s krijg jij een kattebelletje via de mail, de sms of je rss reader en klik je direct door naar het fragment.
 43. 43. bron: www.delicio.nl Tuesday, June 1, 2010 Door dit soort ontwikkelingen is een programma van een uur niet erg en zeer relatief geworden. Alles on demand en interactief. Je kunt er op allerhande manieren gebruik van maken, maar als je wilt en 40% van de kijkers wil dat, kijk je lekker lang een heel programma. ‘t Leven is al soundbity genoeg. Blue Shots TV wil graag slow food zijn.
 44. 44. Tuesday, June 1, 2010 Redactie hebben we op dit moment niet. We zijn ook geen journalisten. We zijn ondernemende professionals, en ook onze presentatoren zijn dat. Gepassioneerd over hun vak en hun expertise. Praten met vakgenoten. Subjectief? Jazeker. Weet je nog de Olympische Spelen 2008 waar zwemmer Michael Phelps in de mixed zone (daar waar de zwemmers na de race de media ontmoeten) alleen met NBC mocht praten omdat zij de rechten hadden? Op de vraag of de NOS ‘m wat mocht vragen was zijn antwoord ‘nope’, op de vraag of Inge de Bruijn hem mocht interviewen zei ie: ‘okay, let’s do it’. Professionals onder elkaar. Het levert ook nog een interessanter gesprek op dan met een ‘goed ingelezen journalist’ zonder passie voor het onderwerp.
 45. 45. Tuesday, June 1, 2010 Redactie hebben we op dit moment niet. We zijn ook geen journalisten. We zijn ondernemende professionals, en ook onze presentatoren zijn dat. Gepassioneerd over hun vak en hun expertise. Praten met vakgenoten. Subjectief? Jazeker. Weet je nog de Olympische Spelen 2008 waar zwemmer Michael Phelps in de mixed zone (daar waar de zwemmers na de race de media ontmoeten) alleen met NBC mocht praten omdat zij de rechten hadden? Op de vraag of de NOS ‘m wat mocht vragen was zijn antwoord ‘nope’, op de vraag of Inge de Bruijn hem mocht interviewen zei ie: ‘okay, let’s do it’. Professionals onder elkaar. Het levert ook nog een interessanter gesprek op dan met een ‘goed ingelezen journalist’ zonder passie voor het onderwerp.
 46. 46. Tuesday, June 1, 2010 Het ontbreken van een enorme redactie raakt een ander belangrijk aspect van het businessmodel: de kosten. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat een compact studiootje, vier camera’s, drie man crew voor een paar duizend euro te huur is per dag. Op zo’n dag produceren wij tien tot twaalf programma’s. Kosten decor zijn minimaal, het gaat om de content. Soms is dat nog even wennen voor productie mensen van partijen als United; dat ik snoertjes en decorstukken in beeld, een glimmer op het voorhoofd en een niet perfect uitgelichte set niet boeiend vind, ik wil aan de slag met de content. Skip de niet relevante onzin van tv maken.
 47. 47. Tuesday, June 1, 2010 Vorige week nog schoten we een pilot met Omar Kbiri, jonge vent die vorig jaar bijna nationale bekendheid kreeg door met behulp van 1 brutaal smsje met Branson mee te vliegen in zijn prive jet naar de inauguratie van Obama. Omar staat voor mij symbool voor het DNA van Blue Shots TV en samen harkten we in tien minuten een decor bij elkaar uit het pand van United waar we opnamen. Tafeltje, paar stoeltjes, glas water en draaien.
 48. 48. de toekomst Tuesday, June 1, 2010 Ik ben samen met Quadia Web TV initiatiefnemer en aandeelhouder van Blue Shots en op dit moment zit er nog geen externe investeerder in het project. Soms is dit wel een interessante gedachte, vanwege de snelheid die we zouden willen maken en de vele ideeën die we hebben, maar op commerciële basis het zelf proberen te maken en natuurlijk te groeien is ook aantrekkelijk.
 49. 49. Tuesday, June 1, 2010 Blue Shots TV barst van de potentie en is here to stay. Partijen als Sanoma Digital en Vodafone hebben inmiddels stappen gezet richting constructieve samenwerking. Met Sanoma Digital zijn we present op toonaangevende marcom/media events dit jaar en met Vodafone vinden de gesprekken nu plaats. Ook met partijen als Marktplaats/eBay vond de eerste samenwerking plaats. Daarnaast is Blue Shots met nog een aantal partners in gesprek. Partners die geloven in de kansen die er liggen, die geloven in het Blue Shots concept en die dezelfde doelgroep willen bereiken. Blue Shots is ook blij met de samenwerking met Het Gesprek en staat open voor meerdere, diversere samenwerkingen. Wij vertegenwoordigen de e-savy creative young professional en kennen het spel dat we spelen.
 50. 50. Tuesday, June 1, 2010 We gaan meer doen met jong talent die aan de deur staat de kloppen om programma’s te gaan maken onder de vlag van Blue Shots. Meer Omar Kbiri’s dit jaar!
 51. 51. Tuesday, June 1, 2010 Daarnaast worden meerdere programma ideeën uitgewerkt, nationaal en internationaal, want ook dat laatste biedt perspectief, ons bereik is immers wereldwijd, dus waarom niet. De wereld is klein.
 52. 52. > 300 uur tv € 500.000 - 800.000 100en - 10.000en Tuesday, June 1, 2010 Eind 2010 zitten we op 1 opname dag per week en een aantal ‘op lokatie’ formats, waardoor we over de 300 uur tv gaan maken op jaarbasis. Dit vergt een omzet tussen de 500.000 en de 800.000 voor een gezonde exploitatie begroting en dat creëert honderden tot tienduizenden kijkers per aflevering, los van de longtail en de brand value van Blue Shots TV.
 53. 53. Tuesday, June 1, 2010 De schaarste in de wereld van vandaag is aandacht, helemaal onder professionals zoals jullie. Die waardevolle aandacht gaat Blue Shots TV verdienen door uit te groeien naar een merk dat produceert, publiceert en exploiteert en een plek verdient in het dagelijks leven van de professional anno 2010 en verder. Er is een nieuwe generatie kanalen, een nieuwe generatie doelgroepen, een nieuwe generatie makers en een nieuwe generatie adverteerders en partners, die zich samen met Blue Shots TV actief met gave content gaan bemoeien en zich met die content gaan profileren richting doelgroep.
 54. 54. Tuesday, June 1, 2010 De schaarste in de wereld van vandaag is aandacht, helemaal onder professionals zoals jullie. Die waardevolle aandacht gaat Blue Shots TV verdienen door uit te groeien naar een merk dat produceert, publiceert en exploiteert en een plek verdient in het dagelijks leven van de professional anno 2010 en verder. Er is een nieuwe generatie kanalen, een nieuwe generatie doelgroepen, een nieuwe generatie makers en een nieuwe generatie adverteerders en partners, die zich samen met Blue Shots TV actief met gave content gaan bemoeien en zich met die content gaan profileren richting doelgroep.
 55. 55. @blueshotstv @ronnieovergoor Tuesday, June 1, 2010 Blue Shots TV is pas net begonnen. Dank jullie wel voor jullie waardevolle aandacht!

×