Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Test De Bunatate

13,382 views

Published on

Consideri ca esti o persoana buna? Fa un test!

Published in: Business
 • cine vrea sa rezolve ecuatii cu multe necunoscute trebuie sa stie teoreme matematice
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • O mare porcarie!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Taty, nu stiu qm ai putut scrie o asha mare blasfemie :| Qum sa spuna biblia ca Dumnezeu sa facut om, kiar atat de departe v'o dus imaginatzia? Da kiar nu vedeti ce scrie la Ioan 3:16, versetul mentzionat si de voi? Scrie k Dumnezeu a trimis pe singurul lui Fiu. Deci l'o trimis pe fiul sau, nu a venit el insusi pe pamant, asta spune biblia. Mai deskideti si voi okii si mai puneti'va mintea la contributzie, k de asta ne'a dat Dumnezeu creier, sa'l mai si folosim din cand in cand....
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • cine a compus porcaria de fata e un om realmente bolnav...sa se puna un pic in pielea unui bolnav cu depresie si sa se gandeasca la impactul dramatic pe care il poate avea prostia asta paranoida asupra lui sau a altor persoane mai influentabile!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Test De Bunatate

 1. 1. Crezi ca esti o persoana buna ? Aproape toti oamenii cred despre ei insisi ca sunt persoane bune… Dar intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este: “ Sunt o persoana suficient de buna ca sa merg in Rai ? ” Cum ai putea afla asta ? Apasa aici
 2. 2. Modalitatea in care poti afla daca esti o persoana buna este sa te intrebi daca ai respectat intotdeauna CELE 10 PORUNCI Cei mai multi oameni spun adesea: “ Sigur, am incalcat una sau doua dintre Porunci, dar nu am facut lucruri grave, cum ar fi sa ucid sau sa fur… ” Hai sa facem o scurta verificare cu cerintele Celor 10 Porunci, sa vedem cum stai in realitate TESTEAZA-TI BUNATATEA !
 3. 3. 1. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine A fost si este Dumnezeu INTOTDEAUNA pe primul loc in viata ta ? Iisus Hristos a spus sa Il iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau, si cu toata puterea ta (Marcu 12:30) – mai mult decat pe parintii tai, familia ta, fratii si surorile tale, si chiar mai mult decat propria ta vointa si viata (Luca 14:26) Ai esuat tu vreodata in a-L pune pe Dumnezeu pe primul loc in viata ta ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 4. 4. 2. Sa nu-ti faci chip cioplit…si sa nu te inchini inaintea lor Cine este Dumnezeu pentru tine ? Daca este doar un dumnezeu al dragostei si milei, care nu judeca pe nimeni niciodata si care nu pedepseste neascultarea cu iadul, atunci ai dreptate. Dumnezeul tau nu ar putea sa pedepseasca niciodata pe nimeni cu iadul, pentru ca un astfel de dumnezeu nici nu exista . Este doar produsul imaginatiei tale . Tu ai creat un astfel de dumnezeu pentru a te simti mai confortabil cu propria ta neascultare. Poti sa numesti asta “ credinta personala ” ori “ credinta cu care te-ai nascut ”, dar Dumnezeu o numeste idolatrie . Iar Biblia avertizeaza ca inchinatorii la idoli nu vor mosteni Imparatia Cerurilor (Efeseni 5:5) ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 5. 5. 3. Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau Ai folosit vreodata Numele lui Dumnezeu in desert, pentru lucruri de nimic, sau pentru a blestema ori injura ? Daca da, atunci ai luat Numele sfant al lui Dumnezeu, Cel care ti-a dat viata, familie si toate lucrurile pretioase pentru tine, pentru a-L folosi iresponsabil si josnic. Daca ai folosit Numele Domnului intr-o astfel de maniera, Biblia o numeste blasfemie , iar Dumnezeu spune ca va pedepsi cu moartea o astfel de fapta (Exod 20:7). Ai incalcat tu vreodata aceasta porunca ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 6. 6. 4. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti Biblia spune ca trebuie sa pastrezi o zi pe saptamana pentru Dumnezeu. Acorzi tu prioritate timpului tau de comuniune cu Dumnezeu (rugaciune, citirea Bibliei, prezenta la biserica) ? Ori mergi la intalnirea cu alti credinciosi doar la botez, de Pasti si de Craciun, la nunta si la inmormantare ? Ai incalcat tu vreodata aceasta Porunca ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 7. 7. 5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta Ti-ai onorat intotdeauna parintii asa incat faptele tale sa fie placute inaintea lor si a lui Dumnezeu ? I-ai ascultat tu si i-ai respectat in gand, vorba si fapta ? Intotdeauna ? Cere-I lui Dumnezeu sa iti aminteasca vremurile tineretii tale. Poate tu ai uitat, El insa nu. ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 8. 8. 6. Sa nu ucizi Iisus a avertizat ca “ orisicine se manie pe fratele sau, va cadea sub pedeapsa judecatii ” (Matei 12:36), iar Biblia spune in alt loc ca “oricine uraste pe fratele sau (aproapele sau – n.n.) este un UCIGAS si stiti ca nici un ucigas nu are viata vesnica” (1 Ioan 3:15) Dumnezeu vede ura ca echivalenta crimei. Putem incalca deci aceasta Porunca atat prin ganduri si atitudine, cat si prin fapta. Cate astfel de crime ai la activ ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 9. 9. 7. Sa nu preacurvesti (sa nu comiti adulter) Iisus a avertizat ca “ orisicine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui ” (Matei 5:28). Acest lucru este valabil si pentru femei. Biblia spune ca nici curvarii (sex inaintea casatoriei), si nici adulterii nu vor intra in Imparatia Cerurilor (1 Corinteni 6:9). Te-ai uitat vreodata dupa o persoana si ai avut ganduri de adulter ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 10. 10. 8. Sa nu furi ATENTIE ! Nu se specifica marimea sau valoarea obiectului furat ! Furt este si in cazul unui simplu creion, de pilda. Ai furat tu vreodata ? Nu are importanta ce anume sau cat valoreaza, tot furt se numeste, iar cel ce savarseste asta se numeste HOT. ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 11. 11. 9. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau (sa nu minti) Ai spus vreodata o minciuna ? Daca ti-ai raspuns DA, atunci inseamna ca esti un MINCINOS. De cate crime este nevoie ca sa fii criminal ? Numai una. Atunci daca ai spus o singura minciuna, esti un mincinos. Biblia avertizeaza ca toti mincinosii vor avea partea lor in iazul vesnic de foc (Apocalipsa 21:8) Poti sa crezi ca minciuna nu este un pacat serios, dar Dumnezeu are alta parere. ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 12. 12. 10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau, nevasta lui, averea lui … Sa nu doresti, sa nu invidiezi pe aproapele lui pentru averea lui. Asta inseamna sa nu doresti casa lui, masina lui, stilul lui de viata, banii lui, practic nimic din ceea ce ii apartine, indiferent cum le-ar fi obtinut. Ai incalcat tu vreodata aceasta porunca ? ALEGE RASPUNSUL TAU ! VINOVAT NEVINOVAT (Raspunsurile tale nu sunt inregistrate, intrebarile fiind doar pentru reflectie si cercetare personala)
 13. 13. AI TRECUT TESTUL BUNATATII ? Cine dintre noi ar putea spune ca nu este vinovat de incalcarea Celor 10 Porunci ? Iata ce spune Biblia despre aceasta: “ caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu ” (Romani 3:23) si “ cine pazeste toata Legea (Cele 10 Porunci n.n.), dar greseste intr-o singura Porunca, se face vinovat de TOATE ” (Iacov 2:10)
 14. 14. Poate iti spui ca nu stii decat tu de pacatele tale facute in secret. Dumnezeu insa stie si El, si asta pentru ca ti-a dat o constiinta (con=cu, stiinta=cunoastere), care iti spune chiar acum adevarul despre tine. Trebuie doar sa o lasi sa iti vorbeasca… Nu este adevarat ca de fiecare data cand ai mintit, ai furat, ai privit cu pofta sau ai blasfemiat Numele Domnului, ai stiut ca este un lucru rau ? Asculta-ti constiinta si vei afla adevarul despre tine !
 15. 15. Te ingrijoreaza faptul ca ai pacatuit impotriva lui Dumnezeu, incalcand Cele 10 Porunci ? De fapt, prin pacatele tale, L-ai maniat pe Dumnezeu… Biblia spune ca mania lui Dumnezeu va ramane peste tine (Ioan 3:36) si ca esti un “vrajmas al lui Dumnezeu prin gandurile si faptele” tale rele (Coloseni 1:21) AR TREBUI SA TE INGRIJOREZE
 16. 16. Poti sa crezi ca Dumnezeu este bun si ca in bunatatea Lui va trece cu vederea pacatele tale. NU , ar fi un judecator CORUPT !!! Dar Dumnezeu nu ar putea fi niciodata un astfel de Judecator. El va pedepsi toti hotii si criminalii . Si nu se va opri aici . El va pedepsi pe toti mincinosii, idolatrii, adulterii, blasfemiatorii …(Apocalipsa 21:8) Iar locul pentru pedeapsa este IADUL . Ce ai crede despre un judecator oarecare care ar trece cu vederea fapta unui criminal sau hot dovedit ? Ar fi acel judecator unul bun, cinstit ?
 17. 17. Dar Dumnezeu nu doreste ca tu sa mergi in iad. El este bogat in compasiune si indurare, si a gasit o cale prin care tu sa poti fi iertat. Nu meriti aceste lucruri, si nici nu le poti castiga cu ceva, insa Dumnezeu ti le ofera in dar ca dovada a dragostei Sale pentru tine . El te invita acum sa vii la El pentru a primi iertarea deplina si pentru a-ti oferi in dar viata vesnica.
 18. 18. Imagineaza-ti ca esti in fata unui judecator si ca esti dovedit vinovat pentru infractiuni multiple si grave. Toate dovezile au fost prezentate si nu exista nici un dubiu asupra vinovatiei tale. Daca ii spui judecatorului “ imi pare rau pentru fapta mea, stiu ca esti bun si ma vei elibera ”, crezi ca un judecator cinstit va face acest lucru ? Scuzele si regretele tale amare nu pot sa il convinga pe judecator sa te scuteasca de pedeapsa. Trebuie sa fii pedepsit pentru faptele tale.
 19. 19. Pedeapsa capitala se pronunta. Ai insa alternativa de a plati, dar afli ca valoarea amenzii nu o poti strange nici in cateva vieti. Judecatorul este multumit, pentru ca pedeapsa este achitata si iti ofera libertatea in schimbul sacrificiului pe care Strainul l-a facut ca semn al dragostei Lui pentru tine. Iata ce a facut Dumnezeu pentru tine acum 2000 de ani . Judecatorul tocmai scrie sentinta, cand Cineva pe care nici nu Il cunosti, merge la Judecator, da tot ce are El si plateste pedeapsa pentru tine.
 20. 20. Biblia spune ca Dumnezeu S-a facut Om, in persoana Domnului Iisus Hristos, a suferit batjocura oamenilor si a murit pe cruce pentru pacatele tale si ale mele, asa incat noi sa putem fi eliberati de pedeapsa pentru gandurile,vorbele si faptele noastre. “ Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi ” (Romani 5:8) “ Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica ” (Ioan 3:16) Noi am incalcat LEGEA , dar Iisus Hristos a platit pedeapsa in locul nostru.
 21. 21. Vezi acum cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru tine ? Iti dai seama cata nevoie ai de iertarea Lui ? Trebuie sa te intorci de la felul tau de viata pacatos si sa asculti acum de Dumnezeu. Sa-ti doresti ca de acum inainte sa nu mai ai de-a face cu pacatul, si sa iti pui toata credinta in Iisus Hristos, Cel care te-a eliberat de pacat . Iisus a murit pentru acest lucru si a inviat din morti pentru a fi Domnul tau . El a spus: “ Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine ”. Atunci te indemnam sa faci ceea ce El iti porunceste: “ pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremile de inviorare ” (Faptele Apostolilor 3:19)
 22. 22. Ceea ce trebuie sa faci este sa iti marturisesti catre Dumnezeu pacatele, sa iti ceri iertare pentru ele, sa le abandonezi si sa crezi in Iisus Hristos ca Mantuitor si Domn pentru viata ta . Daca nu stii cum sa te rogi, citeste Psalmul 51 si transforma-l in rugaciunea ta personala Astfel, prin sacrificiul Domnului Hristos, Dumnezeu te va ierta iar tu vei trece de la moarte la viata.
 23. 23. PSALMUL 51 Ai mila de mine, Dumnezeule, in bunatatea Ta ! Dupa indurarea Ta cea mare, sterge faradelegile mele ! Spala-ma cu desavarsire de nelegiuirea mea, si curateste-ma de pacatul meu ! Caci imi cunosc bine faradelegile, si pacatul meu sta necurmat inaintea mea. Impotriva Ta, numai impotriva Ta am pacatuit si am facut ce este rau inaintea Ta; asa ca vei fi drept in hotararea Ta, si fara vina in Judecata Ta. Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. Dar Tu ceri ca adevarul sa fie in adancul inimii: fa dar sa patrunda intelepciunea inlauntrul meu ! Curateste-ma cu isop, si voi fi curatl spala-ma, si voi fi mai alb decat zapada. Fa-ma sa aud veselie si bucurie, si oasele, pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura. Intoarce-Ti privirea de la pacatele mele, sterge toate nelegiuirile mele ! Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic ! Nu ma lepada de la Fata Ta, si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant ! Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale, si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa ! Atunci voi invata caile Tale pe cei ce la calca, si pacatosii se vor intoarce la Tine. Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele ! Izbaveste-ma de vina sangelui varsat, si limba mea va lauda indurarea Ta ! Doamne, deschide-mi buzele, si gura mea va vesti lauda Ta ! Daca ai fi voit jertfe, Ti-as fi adus: dar Tie nu iti plac arderile de tot. Jertfele placute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispretuiesti o inima zdrobita si mahnita. In indurarea Ta, varsa-Ti binefacerile asupra Sionului, si zideste zidurile Ierusalimului !
 24. 24. Daca te-ai rugat cu sinceritate si din toata inima astfel, tocmai ai luat cea mai importanta decizie din viata ta ! Dumnezeu te va transforma din interior catre exterior. Acesta este un proces si el se va desfasura mai rapid pe masura ce tu asculti, inveti si te supui lui Dumnezeu. El iti va darui taria de care ai nevoie pentru a duce o viata sfanta si pentru a-L iubi pe El mai presus de orice. Citeste Biblia in fiecare zi si implineste ceea ce Dumnezeu iti spune prin ea. Poti avea incredere in Dumnezeu. El te iubeste si este intotdeauna credincios promisiunilor Sale. Daca nu ai o Biblie, suntem bucurosi sa ti-o oferim in dar.
 25. 25. De asemenea, pentru a te ajuta in primii pasi din viata ta de credinta, te rugam sa citesti brosura “ Cele 10 Principii pentru Credinciosi ”, care poate fi descarcata de pe pagina noastra de internet la www.WDJD.ro .
 26. 26. Daca insa te-ai hotarat sa refuzi darul iertarii prin jertfa Domnului Iisus Hristos si astfel mori in pacatele tale, atunci cu regret iti spunem ca nu va mai fi speranta pentru tine . Mania lui Dumnezeu va ramane peste tine, iar tu vei petrece vesnicia in IAD. Te rugam sa iti faci timp sa citesti pe website ce spune Biblia despre iad, apoi gandeste-te serios daca intr-adevar iti pastrezi decizia ta.

×