Elemente de analiză tehnică

1,577 views

Published on

Published in: Economy & Finance
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,577
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Elemente de analiză tehnică

 1. 1. Elemente de Analiză Tehnică pe platforma StockHit World
 2. 2. CUPRINS:
 3. 3. <ul><li>Elemente introductive </li></ul><ul><li>Moving Average </li></ul><ul><li>MACD (Moving Average Convergence Divergence) </li></ul><ul><li>RSI (Relative Strenght Index) </li></ul><ul><li>Bollinger Bands </li></ul><ul><li>Fibonacci Retracement </li></ul><ul><li>Analiză tehnică avansată </li></ul>CUPRINS:
 4. 4. Elemente de Analiză Tehnică Analiza tehnică încearcă să “prezică” nivelele de preţ viitoare, pe baza formaţiunilor de preţ din trecut.
 5. 5. Elemente de Analiză Tehnică Analiza tehnică încearcă să “prezică” nivelele de preţ viitoare, pe baza formaţiunilor de preţ din trecut. Pe platforma StockHit World sunt disponibile peste 55 de instrumente de analiză tehnică. Acestea pot fi accesate foarte uşor din interiorul graficului, efectuând click pe butonul Technical Studies .
 6. 6. Elemente de Analiză Tehnică Analiza tehnică încearcă să “prezică” nivelele de preţ viitoare, pe baza formaţiunilor de preţ din trecut. Pe platforma StockHit World sunt disponibile peste 55 de instrumente de analiză tehnică. Acestea pot fi accesate foarte uşor din interiorul graficului, efectuând click pe butonul Technical Studies . Este bine să experimentaţi cât mai multe instrumente pentru a vedea care vi se potrivesc. În general, dacă urmăriţi 2-3 indicatori, iar semnalele lor sunt aceleaşi, poate fi un moment bun să efectuaţi o tranzacţie.
 7. 7. Elemente de Analiză Tehnică Analiza tehnică încearcă să “prezică” nivelele de preţ viitoare, pe baza formaţiunilor de preţ din trecut. Pe platforma StockHit World sunt disponibile peste 55 de instrumente de analiză tehnică. Acestea pot fi accesate foarte uşor din interiorul graficului, efectuând click pe butonul Technical Studies . Este bine să experimentaţi cât mai multe instrumente pentru a vedea care vi se potrivesc. În general, dacă urmăriţi 2-3 indicatori, iar semnalele lor sunt aceleaşi, poate fi un moment bun să efectuaţi o tranzacţie. Însă, trebuie să ţineţi cont şi de faptul că indicatorii analizei tehnice nu sunt dovediţi în totalitate şi pot genera semnale false.
 8. 8. 1. Moving Averages Mediile Mobile au rolul de a elimina fluctuaţiile zilnice ale preţului unui instrument financiar, pe o anumită perioadă, cu scopul de a indentifica mai uşor un trend.
 9. 9. 1. Moving Averages Mediile Mobile au rolul de a elimina fluctuaţiile zilnice ale preţului unui instrument financiar, pe o anumită perioadă, cu scopul de a indentifica mai uşor un trend. Spre exemplu, Media Mobilă Simplă (SMA) se obţine prin calcularea mediei aritmetice a preţului pe un anumit număr de zile. Ca valoare a preţului pentru o anumită zi se ia de obicei preţul de închidere. SMA pe 5 zile se calculează prin adunarea valorilor de închidere pentru 5 zile consecutive faţă de data la care se calculeaza SMA (inclusiv ziua curentă !!), iar rezultatul se împarte la 5. Se plasează un punct pe grafic pentru fiecare zi.
 10. 10. 1. Moving Averages Mediile Mobile au rolul de a elimina fluctuaţiile zilnice ale preţului unui instrument financiar, pe o anumită perioadă, cu scopul de a indentifica mai uşor un trend. Spre exemplu, Media Mobilă Simplă (SMA) se obţine prin calcularea mediei aritmetice a preţului pe un anumit număr de zile. Ca valoare a preţului pentru o anumită zi se ia de obicei preţul de închidere. SMA pe 5 zile se calculează prin adunarea valorilor de închidere pentru 5 zile consecutive faţă de data la care se calculeaza SMA (inclusiv ziua curentă !!), iar rezultatul se împarte la 5. Se plasează un punct pe grafic pentru fiecare zi. În general, cu cât numărul perioadelor utilizate este mai mare, cu atât linia Mediei Mobile va fi mai netedă. Ex: în grafic, linia albastră de 50 zile este mai netedă decât linia roşie de 10 zile)
 11. 11. 1. Moving Averages Mediile Mobile au rolul de a elimina fluctuaţiile zilnice ale preţului unui instrument financiar, pe o anumită perioadă, cu scopul de a indentifica mai uşor un trend. Spre exemplu, Media Mobilă Simplă (SMA) se obţine prin calcularea mediei aritmetice a preţului pe un anumit număr de zile. Ca valoare a preţului pentru o anumită zi se ia de obicei preţul de închidere. SMA pe 5 zile se calculează prin adunarea valorilor de închidere pentru 5 zile consecutive faţă de data la care se calculeaza SMA (inclusiv ziua curentă !!), iar rezultatul se împarte la 5. Se plasează un punct pe grafic pentru fiecare zi. În general, cu cât numărul perioadelor utilizate este mai mare, cu atât linia Mediei Mobile va fi mai netedă. Ex: în grafic, linia albastră de 50 zile este mai netedă decât linia roşie de 10 zile) Cea mai bună metodă de a vedea care perioadă a mediei mobile se potriveşte stilului fiecărui investitor este prin încercarea mai multor combinaţii.
 12. 12. 1. Moving Averages 1. Cea mai simplă modalitate este să utilizaţi direcţia mediei mobile pentru a determina trendul. Dacă linia mediei mobile se deplasează în sus, trendul este considerat bullish, iar dacă linia mediei mobile se deplasează în jos, trendul este considerat bearish.
 13. 13. 1. Moving Averages 1. Cea mai simplă modalitate este să utilizaţi direcţia mediei mobile pentru a determina trendul. Dacă linia mediei mobile se deplasează în sus, trendul este considerat bullish, iar dacă linia mediei mobile se deplasează în jos, trendul este considerat bearish. După cum puteţi observa în grafic, uneori, medii mobile pentru perioade diferite indică trend-uri diferite. Acest fapt se realizează dacă, spre exemplu, trend-ul pe termen lung este bearish, iar trend-ul pe termen scurt este bullish datorită unor corecţii pe piaţă.
 14. 14. 1. Moving Averages 1. Cea mai simplă modalitate este să utilizaţi direcţia mediei mobile pentru a determina trendul. Dacă linia mediei mobile se deplasează în sus, trendul este considerat bullish, iar dacă linia mediei mobile se deplasează în jos, trendul este considerat bearish. După cum puteţi observa în grafic, uneori, medii mobile pentru perioade diferite indică trend-uri diferite. Acest fapt se realizează dacă, spre exemplu, trend-ul pe termen lung este bearish, iar trend-ul pe termen scurt este bullish datorită unor corecţii pe piaţă. 2. Vă puteţi orienta şi după localizarea preţului curent al instrumentului financiar în raport cu linia mediei mobile (spre exemplu, linia roşie). Semnalele de cumpărare şi vânzare sunt date de preţul curent peste sau sub linia mediei mobile.
 15. 15. 1. Moving Averages 1. Cea mai simplă modalitate este să utilizaţi direcţia mediei mobile pentru a determina trendul. Dacă linia mediei mobile se deplasează în sus, trendul este considerat bullish, iar dacă linia mediei mobile se deplasează în jos, trendul este considerat bearish. După cum puteţi observa în grafic, uneori, medii mobile pentru perioade diferite indică trend-uri diferite. Acest fapt se realizează dacă, spre exemplu, trend-ul pe termen lung este bearish, iar trend-ul pe termen scurt este bullish datorită unor corecţii pe piaţă. 2. Vă puteţi orienta şi după localizarea preţului curent al instrumentului financiar în raport cu linia mediei mobile (spre exemplu, linia roşie). Semnalele de cumpărare şi vânzare sunt date de preţul curent peste sau sub linia mediei mobile. În general, dacă preţul curent este peste linie, trendul este considerat bullish şi vă puteţi gândi la cumpărare . Dacă preţul curent trece sub linia mediei mobile, trendul este considerat bearish şi vă puteţi gândi la vânzare .
 16. 16. 1. Moving Averages 3. Vă puteţi orienta şi după poziţia mediei mobile pe perioadă mai scurtă faţă de media mobilă pe perioadă mai lungă. În general, dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă (MA 10) este deasupra liniei mediei mobile pe perioadă mai lungă (MA 50), trend-ul este considerat crescător. Dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă este sub linia mediei mobile pe perioadă mai lungă, trend-ul este considerat descrescător.
 17. 17. 1. Moving Averages 3. Vă puteţi orienta şi după poziţia mediei mobile pe perioadă mai scurtă faţă de media mobilă pe perioadă mai lungă. În general, dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă (MA 10) este deasupra liniei mediei mobile pe perioadă mai lungă (MA 50), trend-ul este considerat crescător. Dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă este sub linia mediei mobile pe perioadă mai lungă, trend-ul este considerat descrescător. În graficul alăturat s-a utilizat Media Mobilă Simplă (SMA) care măsoară fiecare punct al perioadei în mod egal. O potenţială deficienţă a acesteia este faptul că evenimentele produse la începutul perioadei au acelaşi efect ca şi evenimentele produse recent.
 18. 18. 1. Moving Averages 3. Vă puteţi orienta şi după poziţia mediei mobile pe perioadă mai scurtă faţă de media mobilă pe perioadă mai lungă. În general, dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă (MA 10) este deasupra liniei mediei mobile pe perioadă mai lungă (MA 50), trend-ul este considerat crescător. Dacă linia mediei mobile pe perioadă mai scurtă este sub linia mediei mobile pe perioadă mai lungă, trend-ul este considerat descrescător. În graficul alăturat s-a utilizat Media Mobilă Simplă (SMA) care măsoară fiecare punct al perioadei în mod egal. O potenţială deficienţă a acesteia este faptul că evenimentele produse la începutul perioadei au acelaşi efect ca şi evenimentele produse recent. Unii investitori preferă să utilizeze Media Mobilă Exponenţială (EMA), unde evenimentele recente au efecte mai mari decât cele din trecut.
 19. 19. 2 . M ACD MACD (Moving Average Convergence Divergence) exprimă relaţia dintre două medii mobile şi este utilă în identificarea noilor tendinţe. Cei trei parametrii ai MACD au valorile implicite 26, 12 şi 9. Utilizatorul îi poate schimba după dorinţă.
 20. 20. 2 . M ACD MACD (Moving Average Convergence Divergence) exprimă relaţia dintre două medii mobile şi este utilă în identificarea noilor tendinţe. Cei trei parametrii ai MACD au valorile implicite 26, 12 şi 9. Utilizatorul îi poate schimba după dorinţă. Cea mai utilizată formulă pentru MACD este calculată pe baza diferenţei dintre valoarea EMA (Exponential Moving Average) pentru 12 perioade şi EMA pentru 26 perioade, pentru obţinerea liniei MACD. MACD = EMA (12) – EMA (26)
 21. 21. 2 . M ACD MACD (Moving Average Convergence Divergence) exprimă relaţia dintre două medii mobile şi este utilă în identificarea noilor tendinţe. Cei trei parametrii ai MACD au valorile implicite 26, 12 şi 9. Utilizatorul îi poate schimba după dorinţă. Cea mai utilizată formulă pentru MACD este calculată pe baza diferenţei dintre valoarea EMA (Exponential Moving Average) pentru 12 perioade şi EMA pentru 26 perioade, pentru obţinerea liniei MACD. MACD = EMA (12) – EMA (26) A 9-a perioadă a EMA pentru MACD, numită “ linie de semnal ” , este utilizată pentru identificarea semnalelor de vânzare şi cumpărare. Reţineţi că Media Mobilă de 9 perioade este EMA pentru linia MACD, nu pentru preţul instrumentului!
 22. 22. 2 . M ACD MACD (Moving Average Convergence Divergence) exprimă relaţia dintre două medii mobile şi este utilă în identificarea noilor tendinţe. Cei trei parametrii ai MACD au valorile implicite 26, 12 şi 9. Utilizatorul îi poate schimba după dorinţă. Cea mai utilizată formulă pentru MACD este calculată pe baza diferenţei dintre valoarea EMA (Exponential Moving Average) pentru 12 perioade şi EMA pentru 26 perioade, pentru obţinerea liniei MACD. MACD = EMA (12) – EMA (26) A 9-a perioadă a EMA pentru MACD, numită “ linie de semnal ” , este utilizată pentru identificarea semnalelor de vânzare şi cumpărare. Reţineţi că Media Mobilă de 9 perioade este EMA pentru linia MACD, nu pentru preţul instrumentului! Pe graficul alăturat, MACD este reprezentată de linia roşie (MACD Basic) , iar Linia de Semnal , de linia verde (MACD Signal) .
 23. 23. 2 . M ACD Cele mai utilizate metode de interpretare pentru MACD sunt următoarele:
 24. 24. 2 . M ACD <ul><li>Cele mai utilizate metode de interpretare pentru MACD sunt următoarele: </li></ul><ul><li>Regula de bază pentru tranzacţionarea MACD este introducerea ordinelor de cumpărare când linia roşie MACD trece deasupra liniei verzi (Linia de semnal) şi introducerea ordinelor de vânzare când linia roşie MACD cade sub linia verde (Linia de semnal). </li></ul>
 25. 25. 2 . M ACD <ul><li>Cele mai utilizate metode de interpretare pentru MACD sunt următoarele: </li></ul><ul><li>Regula de bază pentru tranzacţionarea MACD este introducerea ordinelor de cumpărare când linia roşie MACD trece deasupra liniei verzi (Linia de semnal) şi introducerea ordinelor de vânzare când linia roşie MACD cade sub linia verde (Linia de semnal). </li></ul><ul><li>2. Orientaţi-vă după divergenţă. Divergenţă este atunci când preţul instrumentului urmează un anumit trend, în timp ce MACD urmează trend-ul opus. Divergenţa poate arăta faptul că trendul se stabilizează sau se inversează. </li></ul>
 26. 26. 2 . M ACD <ul><li>Cele mai utilizate metode de interpretare pentru MACD sunt următoarele: </li></ul><ul><li>Regula de bază pentru tranzacţionarea MACD este introducerea ordinelor de cumpărare când linia roşie MACD trece deasupra liniei verzi (Linia de semnal) şi introducerea ordinelor de vânzare când linia roşie MACD cade sub linia verde (Linia de semnal). </li></ul><ul><li>2. Orientaţi-vă după divergenţă. Divergenţă este atunci când preţul instrumentului urmează un anumit trend, în timp ce MACD urmează trend-ul opus. Divergenţa poate arăta faptul că trendul se stabilizează sau se inversează. </li></ul>Urmăriţi mişcările de sub sau deasupra liniei 0 deoarece indică poziţia mediei pe termen scurt în raport cu media pe termen lung. Când MACD este deasupra liniei 0, media pe termen scurt este deasupra mediei pe termen lung, semnalul este de cumpărare (trend bullish). Când MACD este sub linia 0, media pe termen scurt este sub media pe termen lung, semnalul este de vânzare (trend bearish). 3.
 27. 27. 3. RSI Indicatorul RSI ( Relative Strength Index ) compară amplitudinea c âş tigurilor recente cu cea a pierderilor recente ş i transform ă aceast ă informa ţ ie printr-o formul ă matematic ă î ntr-un indice c are poate varia î ntre 0 ş i 100. RSI este util în identificarea nivelelor de supra-cumpărare şi supra-vânzare, indicând condiţiile de piaţă bullish sau bearish.
 28. 28. 3. RSI Indicatorul RSI ( Relative Strength Index ) compară amplitudinea c âş tigurilor recente cu cea a pierderilor recente ş i transform ă aceast ă informa ţ ie printr-o formul ă matematic ă î ntr-un indice c are poate varia î ntre 0 ş i 100. RSI este util în identificarea nivelelor de supra-cumpărare şi supra-vânzare, indicând condiţiile de piaţă bullish sau bearish. Indicatorul sub 30 arată o supra- vânzare pe piaţă, urmând un trend bullish, iar indicatorul peste 70 arată o supra- cumpărare pe piaţă, urmând un trend bearish. Supra-cumpărare Supra-vânzare
 29. 29. 3. RSI Indicatorul RSI ( Relative Strength Index ) compară amplitudinea c âş tigurilor recente cu cea a pierderilor recente ş i transform ă aceast ă informa ţ ie printr-o formul ă matematic ă î ntr-un indice c are poate varia î ntre 0 ş i 100. RSI este util în identificarea nivelelor de supra-cumpărare şi supra-vânzare, indicând condiţiile de piaţă bullish sau bearish. Indicatorul sub 30 arată o supra- vânzare pe piaţă, urmând un trend bullish, iar indicatorul peste 70 arată o supra- cumpărare pe piaţă, urmând un trend bearish. RSI este, de asemenea, utilizat pentru confirmarea formării unui trend. În general, RSI-ul peste 50 indică un posibil trend bullish, iar un RSI sub 50, un posibil trend bearish.
 30. 30. 3. RSI Indicatorul RSI ( Relative Strength Index ) compară amplitudinea c âş tigurilor recente cu cea a pierderilor recente ş i transform ă aceast ă informa ţ ie printr-o formul ă matematic ă î ntr-un indice c are poate varia î ntre 0 ş i 100. RSI este util în identificarea nivelelor de supra-cumpărare şi supra-vânzare, indicând condiţiile de piaţă bullish sau bearish. Indicatorul sub 30 arată o supra- vânzare pe piaţă, urmând un trend bullish, iar indicatorul peste 70 arată o supra- cumpărare pe piaţă, urmând un trend bearish. RSI este, de asemenea, utilizat pentru confirmarea formării unui trend. În general, RSI-ul peste 50 indică un posibil trend bullish, iar un RSI sub 50, un posibil trend bearish. RSI indică semnale înainte de începutul unui trend oferindu-vă avantajul de a profita de trend încă de la început. Totuşi, şi oscilatorul RSI poate indica semnale false. RSI este utilizat adeseori împreună cu mediile mobile.
 31. 31. 4. Bollinger Bands Benzile Bollinger reprezintă un indicator ce permite analizarea volatilităţii şi valorilor relative de preţ, fiind format din trei elemente:
 32. 32. 4. Bollinger Bands Benzile Bollinger reprezintă un indicator ce permite analizarea volatilităţii şi valorilor relative de preţ, fiind format din trei elemente:     1) O medie mobilă simplă (SMA) în mijloc    2) O bandă superioară formată din SMA plus două deviaţii standard    3) O bandă inferioară formată din SMA minus două deviaţii standard Banda superioară Banda inferioară
 33. 33. 4. Bollinger Bands Benzile Bollinger reprezintă un indicator ce permite analizarea volatilităţii şi valorilor relative de preţ, fiind format din trei elemente:     1) O medie mobilă simplă (SMA) în mijloc    2) O bandă superioară formată din SMA plus două deviaţii standard    3) O bandă inferioară formată din SMA minus două deviaţii standard Deviaţia standard este un parametru statistic ce este folosit pentru a afla volatilitatea. Folosirea deviaţiei standard asigură o variaţie foarte rapidă a benzilor la mişcările bruşte ale preţului. Banda superioară Banda inferioară
 34. 34. 4. Bollinger Bands Benzile Bollinger reprezintă un indicator ce permite analizarea volatilităţii şi valorilor relative de preţ, fiind format din trei elemente:     1) O medie mobilă simplă (SMA) în mijloc    2) O bandă superioară formată din SMA plus două deviaţii standard    3) O bandă inferioară formată din SMA minus două deviaţii standard Deviaţia standard este un parametru statistic ce este folosit pentru a afla volatilitatea. Folosirea deviaţiei standard asigură o variaţie foarte rapidă a benzilor la mişcările bruşte ale preţului. Cu cât preţul are o volatilitate mai mare, cu atât benzile Bollinger vor fi mai late. Când volatilitatea este mică, benzile sunt înguste. Banda superioară Banda inferioară
 35. 35. 4. Bollinger Bands Uneori, benzile au tendinţa să se apropie una de cealaltă, intervalul îngustându-se foarte mult (chenarul galben). Aceasta poate indica o anumită ieşire din interval, o “ruptură a trend-ului”.
 36. 36. 4. Bollinger Bands Uneori, benzile au tendinţa să se apropie una de cealaltă, intervalul îngustându-se foarte mult (chenarul galben). Aceasta poate indica o anumită ieşire din interval, o “ruptură a trend-ului”. În general, preţul se află între cele două benzi. Când un instrument devine supra- cumpărat sau supra- vândut, iar preţul este împins către extremele intervalului normal, acesta se apropie de una din cele două benzi. Dacă preţul iese din intervalul celor două benzi, acest fapt poate fi interpretat ca un semnal.
 37. 37. 4. Bollinger Bands Uneori, benzile au tendinţa să se apropie una de cealaltă, intervalul îngustându-se foarte mult (chenarul galben). Aceasta poate indica o anumită ieşire din interval, o “ruptură a trend-ului”. În general, preţul se află între cele două benzi. Când un instrument devine supra- cumpărat sau supra- vândut, iar preţul este împins către extremele intervalului normal, acesta se apropie de una din cele două benzi. Dacă preţul iese din intervalul celor două benzi, acest fapt poate fi interpretat ca un semnal. Exemplu pe grafic: Dacă lumânarea a ieşit din interval deasupra benzii superioare, se aşteaptă ca preţul să continue să crească. Dacă lumânarea a ieşit din interval sub banda inferioară, se aşteaptă ca preţul să continue să scadă.
 38. 38. 5. Fibonacci Retracement Nivelele de retragere Fibonacci sunt utilizate pentru identificarea nivelelor de suport şi rezistenţă.
 39. 39. 5. Fibonacci Retracement Nivelele de retragere Fibonacci sunt utilizate pentru identificarea nivelelor de suport şi rezistenţă. Acestea se bazează pe Seria de numere Fibonacci (1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144......), folosindu-se următoarea regulă: un număr reprezintă suma celor două numere dinaintea lui. Ex: 8=3+5, 55=21+34.....
 40. 40. 5. Fibonacci Retracement Nivelele de retragere Fibonacci sunt utilizate pentru identificarea nivelelor de suport şi rezistenţă. Acestea se bazează pe Seria de numere Fibonacci (1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144......), folosindu-se următoarea regulă: un număr reprezintă suma celor două numere dinaintea lui. Ex: 8=3+5, 55=21+34..... După primele câteva numere din serie, celelalte au o proprietate interesantă: raportul dintre un număr şi următorul consecutiv este întotdeauna 0.618 (ex: 34/55=0.618) ,iar raportul dintre un număr şi cel aflat cu două poziţii după el este 0.382 (ex: 55/144=0.382) . Nivele de Retragere Fibonacci : 0.236, 0.382, 0.500, 0.618, 0.764
 41. 41. 5. Fibonacci Retracement Nivelele de retragere Fibonacci sunt utilizate pentru identificarea nivelelor de suport şi rezistenţă. Acestea se bazează pe Seria de numere Fibonacci (1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144......), folosindu-se următoarea regulă: un număr reprezintă suma celor două numere dinaintea lui. Ex: 8=3+5, 55=21+34..... După primele câteva numere din serie, celelalte au o proprietate interesantă: raportul dintre un număr şi următorul consecutiv este întotdeauna 0.618 (ex: 34/55=0.618) ,iar raportul dintre un număr şi cel aflat cu două poziţii după el este 0.382 (ex: 55/144=0.382) . Nivele de Retragere Fibonacci : 0.236, 0.382, 0.500, 0.618, 0.764 Nivelele Fibonacci fac referire la predictibilitatea mişcărilor de preţ pe piaţă şi se bazează pe credinţa că preţul se îndreaptă spre anumite nivele procentuale derivate din seriile de numere Fibonacci. Mul ţi investitori plasează ordine de cumpărare şi vânzare în jurul acestor nivele.
 42. 42. 5. Fibonacci Retracement Accesarea Fibonacci în modulul grafic: Line - > Fibo -> Fibonacci
 43. 43. 5. Fibonacci Retracement Accesarea Fibonacci în modulul grafic: Line - > Fibo -> Fibonacci Pe graficul alăturat, în ultima lună (chenarul galben), în jurul nivelului 38.2%, suportul este slab iar în jurul nivelului 50.0% suportul este puternic.
 44. 44. 5. Fibonacci Retracement Accesarea Fibonacci în modulul grafic: Line - > Fibo -> Fibonacci Pe graficul alăturat, în ultima lună (chenarul galben), în jurul nivelului 38.2%, suportul este slab iar în jurul nivelului 50.0% suportul este puternic. Pentru a trasa nivelele Fibonacci pe un trend în creştere, trebuie să trageţi o linie dintr-un punct de minim într-un punct de maxim, pe o anumită perioadă. Interpretare: când preţul “se retrage” din vârf (punctul de maxim), va găsi suport la unul din nivelele Fibonacci.
 45. 45. 5. Fibonacci Retracement Accesarea Fibonacci în modulul grafic: Line - > Fibo -> Fibonacci Pe graficul alăturat, în ultima lună (chenarul galben), în jurul nivelului 38.2%, suportul este slab iar în jurul nivelului 50.0% suportul este puternic. Pentru a trasa nivelele Fibonacci pe un trend în creştere, trebuie să trageţi o linie dintr-un punct de minim într-un punct de maxim, pe o anumită perioadă. Interpretare: când preţul “se retrage” din vârf (punctul de maxim), va găsi suport la unul din nivelele Fibonacci. Pentru a trasa nivelele Fibonacci pe un trend în sc ădere, trebuie să trageţi o linie dintr-un punct de maxim într-un punct de minim, pe o anumită perioadă. Interpretare: când preţul “se retrage” din punctul de minim, va găsi rezistenţă la unul din nivelele Fibonacci.
 46. 46. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi
 47. 47. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Puteţi adăuga un nou indicator de analiză tehnică unui instrument din grafic, sau unui alt indicator din grafic. Ex: adăugaţi o medie mobilă indicatorului RSI pentru a observa la ce nivel se află acesta.
 48. 48. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Puteţi adăuga un nou indicator de analiză tehnică unui instrument din grafic, sau unui alt indicator din grafic. Ex: adăugaţi o medie mobilă indicatorului RSI pentru a observa la ce nivel se află acesta.
 49. 49. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Puteţi adăuga un nou indicator de analiză tehnică unui instrument din grafic, sau unui alt indicator din grafic. Ex: adăugaţi o medie mobilă indicatorului RSI pentru a observa la ce nivel se află acesta.
 50. 50. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Puteţi adăuga un nou indicator de analiză tehnică unui instrument din grafic, sau unui alt indicator din grafic. Ex: adăugaţi o medie mobilă indicatorului RSI pentru a observa la ce nivel se află acesta.
 51. 51. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Puteţi adăuga un nou indicator de analiză tehnică unui instrument din grafic, sau unui alt indicator din grafic. Ex: adăugaţi o medie mobilă indicatorului RSI pentru a observa la ce nivel se află acesta.
 52. 52. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi
 53. 53. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Utilizând aceeaşi proprietate, puteţi afişa pe acelaşi grafic RSI, spre exemplu, un RSI calculat pe baza celei mai mari cotaţii (High) şi un RSI calculat pe baza celei mai mici cotaţii (Low).
 54. 54. Adăugarea indicatorilor de analiză tehnică la indicatorii existenţi Utilizând aceeaşi proprietate, puteţi afişa pe acelaşi grafic RSI, spre exemplu, un RSI calculat pe baza celei mai mari cotaţii (High) şi un RSI calculat pe baza celei mai mici cotaţii (Low).
 55. 55. Analiză tehnică avansată
 56. 56. Analiză tehnică avansată Toolbar - Research – Technical Analysis Tool
 57. 57. Aţi parcurs...
 58. 58. Aţi parcurs... Elemente de Analiză Tehnică, în cadrul platformei StockHit World
 59. 60. <ul><li>DISCLAIMER </li></ul><ul><li>Aceste pagini contin informatii despre produsele si serviciile oferite de SSIF Romcapital SA. Informatiile cuprinse in acest material sunt furnizate doar in scop informativ, fara a face referire la recomandari de investitii, de a cumpara sau vinde instrumente financiare, de a utiliza anumite strategii investitionale. Analizele, graficele, informatiile sau datele prezentate in acest material au fost obtinute din surse considerate de incredere, insa acuratetea, corectitudinea si completitudinea acestora nu poate fi garantata. SSIF Romcapital SA si realizatorii acestui material nu sunt raspunzatori si nu isi asuma nici un fel de obligatie fata de clienti sau terte persoane pentru anumite prejudicii suferite, direct sau indirect, care decurg in urma folosirii acestui material (cotatiile oferite, anumite intarzieri, erori, omisiuni, intreruperi etc.) SSIF Romcapital SA, angajatii sai si/sau alte persoane impicate pot detine (in limitele permise de lege) sau pot fi implicati in tranzactii avand ca obiect instrumente financiare la care se face referire in acest material. </li></ul><ul><li>RISC </li></ul><ul><li>Investitia in instrumente financiare este caracterizata de riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori. Investitorii trebuie sa fie constienti ca orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degraba forme de estimare si nu pot garanta un profit cert. </li></ul><ul><li>Tranzactionarea pe pietele externe de capital si investitia in instrumente financiare derivate pot avea un caracter speculativ si implica un risc ridicat, nefiind adecvate oricarui investitor. Informatiile continute in acest material nu fac referire la anumite obiective investitionale, sau cerinte ale situatiei financiare pentru investitori individuali. Prin urmare, trebuie sa luati in considerare, cu atentie, situatia financiara pentru ca aceasta sa fie adecvata, inainte de a lua decizia unei investitii sau tranzactii. </li></ul><ul><li>ERORI DIN TRADUCERE </li></ul><ul><li>Pentru a oferi cele mai bune servicii clientilor sai, SSIF Romcapital SA ofera materiale in limba romana. Acest material poate contine informatii traduse din alte limbi. Utilizatorii acestui material stiu ca SSIF Romcapital SA nu este raspunzatoare pentru nici un fel de pierderi sau prejudicii, directe sau indirecte, care decurg din traducerea incompleta sau eronata a textului original in alta limba. </li></ul>

×