Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Uitbesteding van schoonmaak in facilitaire dienstverlening verandert sterk.

705 views

Published on

Schoonmaak is in de horeca en recreatie een onderdeel van het kernproces.

Als gast zijnde moet je het gevoel hebben dat je de eerste bent die de kamer betreedt. Schoonmaak voegt dus een concrete waarde toe.

De laatste jaren neemt de uitbesteding van facilitaire diensten in de sector horeca en recreatie flink toe.

Published in: Business
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Uitbesteding van schoonmaak in facilitaire dienstverlening verandert sterk.

  1. 1. Uitbesteding van schoonmaak in facilitairedienstverlening verandert sterk.
  2. 2. Schoonmaak is in de horeca en recreatie een onderdeel van het kernproces.Als gast zijnde moet je het gevoel hebben dat je de eerste bent die de kamer betreedt.Schoonmaak voegt dus een concrete waarde toe.De laatste jaren neemt de uitbesteding van facilitaire diensten in de sector horeca enrecreatie flink toe. Tien jaar geleden werd nog in minder dan vijftig procent van de50% gevallen schoonmaak uitbesteed. In de kantorenmarkt is die ontwikkeling al veel langer aan de gang. En dat is niet voor niets zo.
  3. 3. Facilitaire dienstverlening.Toename van het uitbesteden in de horeca en recreatie te wijden aan de toenemendeprofessionalisering van de branche. Dat betekent dat de facilitaire dienstverleningook professioneler moet. Daarom wordt er vaker gekozen voor uitbesteden.Ook ketenvorming heeft invloed op de toename van uitbesteden. Met name onderhotels en bungalowparken zien we de trend dat zij die vallen onder een grote keten,gebruik maakt van de facilitaire dienstverlening die centraal wordt uitbesteed. Prettig nieuws voor de schoonmaakbranche, maar aan de andere zijde heeft de huidige economische situatie wel degelijk effect op de keuzes rond dit onderwerp die bedrijven en organisaties maken. Of is dat in horeca anders?
  4. 4. Schoonmaken core business in horeca.Anders dan in kantoren, is de schoonmaak – en andere facilitaire diensten – in dehoreca en recreatie een deel van het kernproces. Facilitaire dienstverlening levertzeer concreet een positieve bijdrage aan de beleving van de gast.Schoonmaken voegt dus waarde toe.Wat ook betekent dat een hotelkamer overslaan of half schoonmaken een optie is,omdat de ervaring van de klant of gast, van direct effect is op het presteren van jeorganisatie.
  5. 5. De juiste schoonmaakartikelen.Hierbij leggen we bij Hijman niet alleen de nadruk op de technische vaardigheden,maar blijkt minstens zo belangrijk, de producten waarmee gewerkt wordt. Niet alleenvanuit een kwalitatief oogpunt, maar ook een maatschappelijk relevante, duurzameinvalshoek.Hijman Schoonmaakartikelen heeft een breed scala aan schoonmaakartikelen, welkeingezet kunnen worden voor een professionele aanpak in de facilitairedienstverlening. Ook duurzaam en milieubewust.Op onze website www.hijman.nl vindt u meer.Heeft u vragen aan Hijman? Stel ons dan online uw vraag.
  6. 6. Hijman schoonmaakartikelenDe Flinesstraat 261099 CC AmsterdamTelefoon: (020) 665 9501Telefax: (020) 668 5156e-mail: verkoop@hijman.nlWebsite: www.hijman.nlTwitter: www.twitter.com/hijmanbvFacebook: www.facebook.com/hijmanbv

×