Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Floriile

390 views

Published on

FLORIILE

Published in: Art & Photos
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Floriile

  1. 1. Proiect realizat de eleva : Saftiuc robert mihai Clasa a –10-a A
  2. 2. Duminica Floriilor  Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Sărbătoarea comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor.  Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.
  3. 3. Flori
  4. 4. Interpretări profetice  Creștinii interpretează adesea un pasaj din Cartea lui Zaharia ca pe o profeție care a fost îndeplinită de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim:
  5. 5. Duminica Floriilor – cea mai importanta sarbatoare ce anunta Invierea Domnului  Din punct de vedere religios, sarbatoarea Floriilor reprezinta ultima intrare in Ierusalim a Mantuitorului Iisus Hristos, inainte de Saptamana Mare, moment in care a fost intampinat cu ramuri de curmal, maslin si flori.  Astazi, crestinii aduc in biserici ramuri de salcie care sunt sfintite si impartite apoi credinciosilor. Se spune ca toti cei care intra in casa cu ramuri de salcie sunt feriti de rau si boli. De asemenea, ramurile si florile luate de la biserica in aceasta zi trebuie pastrate la icoana si aprinse atunci cand tuna si fulgera pentru a proteja casa.
  6. 6. Floralia – ritualul pagan care sta la baza Floriilor  Desi semnificatiile religioase sunt mult mai puternice astazi, Floriile au la baza un ritual pagan respectat timp indelungat. Floralia reprezinta o sarbatoare a zeitei florilor, Flora, eveniment celebrat de romani in fiecare an, pe 28 aprilie. Oamenii marcau in aceasta zi reinvierea naturii si venirea primaverii.
  7. 7. Traditii si superstitii in Duminica Floriilor  De-a lungul timpului, au circulat mai multe traditii si superstitii amintite si respectate de oameni in aceasta zi. Citeste mai jos cateva dintre cele mai importante traditii si superstitii din Duminica Floriilor:  - Se spune ca toti cei care se impartasesc de Florii isi vor implini orice dorinta.  - Gradina si vita de vie trebuie impodobite cu flori si ramuri de salcie si stropite cu apa sfintita pentru a da rod bun si bogat.  - Vremea din ziua de Florii ne indica si cum va fi vremea in ziua de Paste.  - Inca de astazi nu se mai mananca urzici intrucat Mantuitorul a fost batut cu aceste plante. In plus, Floriile se mai numesc si "Nunta urzicilor" pentru ca in aceasta perioada urzicile infloresc si nu mai sunt bune de mancat.  - Orice crestin trebuie sa manance peste in ziua de Florii, alaturi de un pahar de vin.

×