Best Doctors Egészségbiztosítás

789 views

Published on

Best Doctors Egészségbiztosítás
+36/70 675-6711
szabot.0030@gmail.com

Elérhető egészség nem csak itthon.
Külföldi gyógykezelés elérhető áron.

Napi egy kávé áráért.
Elérhetőség és további információk:
Szabó Tamás
Cig Pannónia képviselő
+36/70 675-6711
szabot.0030@gmail.com

Published in: Health & Medicine
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
789
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Ilyen prémium szolgáltatás még nincs Magyarországon. Ha kíváncsiak vagyunk rá, érdekli-e az embereket, tegyünk föl két kérdést. Mindenki, akinek eddig említettük, érdeklődött iránta.
 • Júliusban végeztünk a Xallis nevű céggel egy közvélemény-kutatást, ahol 500 embert kérdeztek meg.
 • Az utolsó a következtetés.
 • A kimutatás nem a legfrissebb, viszont azt kell mondjuk, a helyzet rosszabbodott. A Globocan 2008-as felmérése szerint Magyarországon mintegy 24%-kal kevesebb esélye van túlélni vkinek a rákot, mint Észak-Amerikában (64,39%, illetve 39,8%)
 • 2012-es év eleji adat!
 • Mitől best? Az orvosokat úgy választják az adatbázisba, hogy megkérdezik a többi orvost: ha ön vagy hozzátartozója beteg lenne, kivel kezeltetné magát? A harvardi orvosok ötlete az volt, hogy a diagnosztika és az informatika révén a világon mindenki számára elérhetővé lehet tenni a legjobb specialistákat. Összesen 430 szakterületről vannak orvosaik (pl. közel ötezer onkológus, mintegy tízezer gyerekorvos). Külföldi viszontbiztosítójuk a Partner Re. Elsőként mi kínálhatjuk az országban, a név is bizalmat jelez. Dr. House tudása és Brinkmann professzor stílusa
 • A legfrissebb díjat augusztus 15-én kapták, közel 3000 jelölt közül. Csak rajtunk múlik, hogy az év céges juttatása legyen Magyarországon is.
 • Ilyen típusú szolgáltatást már láthattunk más biztosítónál is. Népszerű, mert a betegnek kényelmet jelent: nem kell sehová elmennie, nincs többletköltsége. A Best Doctors minőségi különbsége a specialistákban rejlik. A vizsgálatokat nem ők végzik, annak az első orvosi szakvéleményt kell megelőznie: ha nincs elegendő információ, nem tudnak szakvéleményt adni. Az InterConsultation a Best Doctors bejegyzett védjegye, minőségét ISO-szabvány biztosítja.
 • Nem csupán arra válaszolnak, mi a diagnózis és megfelelő-e a terápia, hanem az ügyfél konkrét kérdéseire is (pl. sportolhatok-e, mire kell figyelnem az étkezéseimnél, lehet-e összefüggésben a nagyszülőm cukorbetegségével stb.)
 • Sok esetben a beteg kezelőorvosa egy olyan névvel találkozik, akinek pl. a szakcikkét olvasta. A szakvélemény során a specialisták a legfrissebb kutatásokra és a legjobb szaklapokra hivatkoznak.
 • Fontos tehát, hogy a második orvosi szakvélemény és az ügyfél döntése után a kezelés megszervezése a kizárásokat kivéve minden betegség esetén a szolgáltatás része. A Best Doctors egészségbiztosítások 6 betegségcsoportra nyújtanak fedezetet, de itt a biztosító a CIG-Pannónia, a szolgáltató partner a Best Doctors. Amennyiben az ügyfél más betegségcsoportra szeretne külföldi gyógykezelést, a szervezést a Best Doctors végzi, az ügyfél pedig dönt a költségek vállalhatóságáról. A deposit azt jelenti, hogy a kezelés előtt letétbe kell helyeznie annak várható összegét.
 • Szót ejthetünk néhány kizárásról. (Amiről csak legközelebb tudunk: premalignus tumor, nem invazív, in situ rák) Bőrrák, kivéve rosszindulatú melanómák!!!! Mirigyes hólyagrák Nem by pass angioplasztika (más eljárás) Aorta, szívbillentyűk traumás és veleszületett változások traumás sérülések a koponyában (trauma: hirtelen ható külső okok által előidézett hatás a szervezet szöveteiben) Alkoholizmus kiváltotta májzsugor miatti transzplantáció Saját szerv felhasználásával, kivéve csontvelő-átültetés Ahol a biztosított a donor Nem élő donoros, vásárolt donor szerv A halott donoros szervátültetésnek sajnos jogi akadályai vannak (pl. amerikai holttestből kivett szerv magyar betegnek).
 • A biztosított nem kap pénzt, neki nem kell semmit fizetni amire a biztosítás kiterjed, mindent direktben a Best Doctors intéz az intézményekkel, és az utazás megszervezésével kapcsolatban is
 • A szabályzatban részletesebben szerepel, pl. benne van a beteg informálásának biztosítása (ha pl. agyműtét közben beszélnie kell az orvossal, a tolmács is beül a műtőbe), a kórházi költségeknél részletesen lebontja konzultációra, gyógyszerköltségre, ápolásra, étkezésre, orvosi honoráriumokra, vizitekre, laborvizsgálatokra, diagnosztikára, terápiás eljárásokra (pl. kemoterápia) stb., továbbá is szerepel benne, hogy a számlák ellenőrzése, az esetleges túlszámlázás kiszűrése és a kedvezmények érvényesítése. Itt ismét érdemes hangsúlyozni, hogy a BD a partner, mi a biztosító.
 • Az összegek tartalmazzák az esetleges adókat is. Így az esetleges szállásköltség bruttó áron értendő. A limitek magasak, ezért nincs indexálás.
 • Robert 51 éves.
 • Tehát pl. szingli hölgy a testvérével nem! A gyerekem iskolatársa nem! Vagy partner, vagy gyermek. Partner: házastárs, élettárs, vagy élettársi kapcsolat nélkül a biztosítottal együtt élő személy. Gyermek: lehet saját, mostoha vagy örökbefogadott gyermek is, a közös háztartás nem feltétel (pl. válás után anyánál maradt gyermekre is köthet az apa). 3. gyermek után nem nő a díj = nagycsaládos kedvezmény
 • Amennyiben a respiro (60 nap) után a díjhátralékot az ügyfél 30 napon belül befizeti, a szerződés érvényben marad. Az új kockázatviselés kezdete a lekönyvelés napja lesz, de a díjelmaradás 61. napjától az új kockázatviselés kezdetéig jelentkező betegségekre nem jár szolgáltatás.
 • Cégeknek csakis a kiegészítőt javasoljuk!
 • Cégeknek csakis a kiegészítőt javasoljuk!
 • Belépéskor a biztosított nem lehet 60 évesnél idősebb, ám a tartam során az életkora meghaladhatja a 65 évet, ekkor a díja magasabbra vált. Segédkalkulátor nem készül, mert októberre új kalkulátort tervezünk. Egy papíralapú már készül az átmeneti időszakra, de a díjszámításhoz ilyen táblák is elegendőek, ám itt vannak gyakorisági szorzók, de hatásuk nem túl jelentős, pl. éves díj egy 18-64 évesre 211, féléves 108, negyedéves 55, havi 18,50 (a havi felszorozva 222). Az átváltásnál 350 Ft-os árfolyammal számoltunk. Azért van így, hogy mérsékeljük az árfolyamkockázatot (mi a BD-nek euróban fizetünk.)
 • Ha megszervez egy külföldi gyógykezelést a Best Doctors, de az ügyfél nem utazik ki, vagy saját maga állja a kezelés költségeit, az nem számít a szolgáltatás igénybevételének. A bónusz a legtöbb esetben 40-60% közé esik, de van olyan is, hogy vki pl. a lejárat előtt három évvel lépett be a családi csomagba. Neki ilyen bónusz nem jár. A második képzési körben mutatunk konkrét példaszámítást is. A bónusz alapja az érintett biztosítottra befizetett díj, aránya évente 2%-kal növekszik.
 • Ha csak 19 éven aluliak maradnak a szerződésben, az megszűnik.
 • Belépéskor a biztosított nem lehet 60 évesnél idősebb, ám a tartam során az életkora meghaladhatja a 65 évet, ekkor a díja magasabbra vált. Segédkalkulátor nem készül, mert októberre új kalkulátort tervezünk. Egy papíralapú már készül az átmeneti időszakra, de a díjszámításhoz ilyen táblák is elegendőek. Itt vannak gyakorisági szorzók, de hatásuk nem túl jelentős. Utaljunk vissza a márciusi felmérésre! A megkérdezettek magánszemélyek többsége 20.000 Ft fölötti havidíjat adott volna érte biztosítottanként. Az adatok alapján a főbiztosítás potenciális vevőköre Magyarországon min. 200.000 fő!!! (a levezetést a második körben bemutathatjuk)
 • Best Doctors Egészségbiztosítás

  1. 1. Best Doctors® egészségbiztosítások egészség határok nélkül
  2. 2. Egészség határok nélkül új piac új termék új gondolkodásmód Kikérnéd súlyos betegségek esetén a világ legjobb specialistáinak szakvéleményét? Szeretnéd az elérhető legjobb kezelést magadnak és a családodnak?
  3. 3. Ügyféligények Találkozott már Ön az alább felsorolt betegségekkel, orvosi beavatkozásokkal? Nem találkoztam még ezzel 19 Barátok, ismerősök körében 33 Tágabb családi körben 35 Szűk családi körben 28 Velem történt 33 28 25 23 21 13 42 25 23 14 61 66 10 18 Rosszindulatú daganat Rosszindulatú daganat SzervátültetésSzervátültetésAlzheimer kórAlzheimer kórSzívinfarktusSzívinfarktus StrokeStroke 74 16 Idegsebészeti beavatkozás Idegsebészeti beavatkozás Xallis Consulting kutatás
  4. 4. Ügyféligények Fenyegetik-e Önt az alábbi megbetegedések? Xallis Consulting kutatás Rosszindulatú daganat Rosszindulatú daganat SzívinfarktusSzívinfarktus StrokeStroke Alzheimer kórAlzheimer kór Idegsebészeti beavatkozás Idegsebészeti beavatkozás SzervátültetésSzervátültetés fenyeget nem fenyeget nem tudom 36 33 31 34 22 44 23 32 45 7 42 51 7 52 41 4 42 54
  5. 5. Elgondolkodtató statisztikák Az amerikai túlélési ráták több gyakori ráktípus esetében lényegesen magasabbak, mint az európaiak. (Eurocare) Az orvosi hivatástudat és a magas minőségű képzés napjainkban már nem ellensúlyozhatja a korszerű berendezések és műszerek hiányát. További kutatási eredmények és következtetések: A magyar lakosság jobban bízik a külföldi kórházi ellátásban, mint a területileg illetékes magyar állami intézményekben. (Xallis)
  6. 6. Elgondolkodtató statisztikák Ötéves daganat túlélési ráták eltérése Európa és Amerika között (2002, forrás: Eurocare-4)
  7. 7. A jobb esélyek ára Kórházi kezelési díjak 2012-ben (forrás: www.healthcarebluebook.com) Kezelés típusa Kezelési költség: USA (dollár) Kezelési költség forintban (225-ös árfolyamon) Rákos megbetegedés kezelése (pl. tüdő, máj, hasnyálmirigy) 18.000-21.000 4.050.000-4.750.000 Szívkoszorúér-áthidaló bypass műtét 63.000-99.000 14.175.000-22.275.000 Szívbillentyű-csere 36.000-141.000 8.100.000-31.725.000 Idegsebészeti beavatkozás (koponyaműtét) 37.000-43.000 8.325.000-9.675.000 Élő donoros szervátültetés 102.000-523.000 22.950.000-117.675.000 Csontvelő-átültetés (saját, élő donoros) 300.000-676.000 75.000.000-152.100.000
  8. 8. A partnercég rövid bemutatása
  9. 9. Best Doctors® Professzionális partnerünk:  1989-ben alapították harvardi orvosok  több, mint 50.000 specialistával dolgozik  40 országban összesen 30 millió ügyfele van  tízes skálán 8,9-es ügyfél-elégedettségi mutató  Magyarországra velünk érkezik
  10. 10. Fontosabb díjak, elismerések:  az év első számú cégvezetője (International Business Awards 2012)  a legjobb céges juttatás (Nagy-Britannia, 2011)  a leginnovatívabb szolgáltató (Ausztrália, 2011)  a 3 legjobb ötlet, ami helyrehozhatja az egészségügyet (Reader’s Digest, 2011) Best Doctors®
  11. 11. A CIG Pannónia Best Doctors ® Egészségbiztosításainak közös jellemzői
  12. 12. Szolgáltatások • Második orvosi szakvélemény • A külföldi gyógykezelés megszervezése és költségeinek finanszírozása 6 rettegett betegségcsoport esetén 13-05-14 12
  13. 13. Második orvosi szakvélemény  második szakvélemény (InterConsultation TM )  a specialisták 430 szakterületen segítenek  az első szakvélemény kiérkezésétől számított 16 munkanap  az orvosokat orvosok ajánlják  a szakvélemény magyarul érkezik
  14. 14. Második orvosi szakvélemény Mi az eljárás? 1. az első orvosi szakvélemény után telefon: +36-80-44-20-00 2. a szükséges dokumentumok (pl. leletek, minták), az ügyfél kérdéseinek összegyűjtése és kiküldése 3. a bostoni központ kiválasztja a specialistát 4. a specialista részletes választ küld, amit szakfordítók fordítanak (FedEx 1-2 nap v. mail)
  15. 15. Best Doctors® -tapasztalatok Mi lehet az eredmény?  Eltérő diagnózis (Európában minden 5.!)  Helyes a diagnózis, ám a specialista más gyógymódot javasol (az esetek 36%-ában)  Többi esetben: helyes a diagnózis és a gyógymód is (megnyugvás) Mit ér a nyugalom egy beteg embernek?
  16. 16. Best Doctors® -tapasztalatok A Best Doctors® szolgáltatás leggyakoribb területei:  ortopédia: 20%  neurológia: 18%  onkológia: 11%  idegsebészet: 7%  gasztroenterológia: 5%  gyermekgyógyászat: 4%
  17. 17. Külföldi gyógykezelés  a második szakvélemény után, ha az ügyfél külföldön kezeltetné magát  3 megfelelő specialista és klinika kiválasztása  a kezelés megszervezése (FindBestCare TM ) 6 betegségcsoport esetén a biztosítás fedezetet nyújt. A többi betegség esetén az ügyfél maga fizeti a kezelést (deposit).
  18. 18. Fedezetek  Rákos megbetegedések kezelése  Szívkoszorúér-áthidaló bypass műtét  Szívbillentyűcsere  Idegsebészeti beavatkozások  Élő donoros szervátültetés  Csontvelő-átültetés
  19. 19. Külföldi gyógykezelés Kárfolyamat Betartása a szolgáltatás feltétele (pl. előzetes fedezetigazolás előtti költségek nem téríthetők) 1. kárbejelentés: +36-80-44-20-00 2. második orvosi szakvélemény kibocsátása és a szolgáltatásra való jogosultság elbírálása 3. külföldi specialista kiválasztása 4. előzetes fedezetigazolás 5. a gyógykezelés megszervezése és a költségek finanszírozása
  20. 20. Amit szolgáltatunk betegségcsoport esetén:  a kezelés megszervezése  a kórházi költségek kifizetése  a beteg szállítási költsége (oda-vissza)  a beteg és egy kísérő utazási és szállásköltsége  szervátültetés esetén a donorkeresés költségei  külföldi elhalálozás esetén a temetkezési helyre szállítás költsége.
  21. 21. Összeghatárok  1 millió euró/biztosított/év, a teljes tartamra 2 millió euró/biztosított  utazási költségek 5000 euró/kárigény/év  szállásköltségek 6000 euró/kárigény/év (max. 200 euró/éj)  holttest hazaszállításának költsége 10.000 euró/biztosított Nincs indexálás.
  22. 22. Robert története InterConsultationTM 16 mm-es agyalapi mirigy daganattal fordult a Best Doctors ® - hoz 0. nap Orvosi információk összegyűjtése 4.nap Szakértő kiválasztása 6.nap Szakértői jelentés megérkezése 16.nap FindBestCareTM Robert 3 ajánlott orvos közül választ 24. nap Találkozás a kezelőorvossal 60.nap Műtét: a daganat eltávolítása 114.nap Hazatérés egészségesen 127.nap
  23. 23. A Best Doctors ® Egészségbiztosítások közös jellemzői Belépési kor: 19-60 (lejáratkor max. 75) év Családi csomagba bevonhatók:  partner (1 személy, élettárs/házastárs, azonos v. eltérő nemű)  biztosított v. partner nőtlen/hajadon gyermekei (0-18 év)  létszámkorlátozás nélkül (3. gyermektől nem nő a díj!) Várakozási idő: 6 hónap
  24. 24. Best Doctors® Kiegészítő Egészségbiztosítások
  25. 25. Best Doctors® kiegészítő Speciális jellemzők:  a csomagba cégek esetén nem rokonok is bevonhatók  nincs maradékjoga  tartam 1 év (automatikus hosszabbítás)  díjnemfizetés esetén a 60. nap után jelentkező betegségre akkor sem szolgáltat, ha a díjat a 90. napig befizetik!
  26. 26. Céges kötések Ideális béren kívüli juttatás: -Igény van rá -Növeli a lojalitást -Prémium szolgáltatásokat nyújt -Alacsony bekerülési költségen -Munkavállalók esetében pozitív adóhatású
  27. 27. Céges kötések munkavállalókra A biztosítás díja költségként elszámolható (egyéb személyi ráfordítás), és adómentes, mert vv-érték nélküli betegségbiztosítás. Ha a bevont személyek a Tao. törvényben meghatározott körön belül vannak (munkaviszony,vezető tisztségviselő, személyes közreműködő, gyakornok, önkéntes) a biztosítási díj a vállalkozás érdekében felmerülő költség, a társasági adó csökken.
  28. 28. Céges kötések családtagokra A biztosítás díja költségként elszámolható (egyéb személyi ráfordítás), és adómentes, de a Tao-ra adóhatása semleges. Ha a körön kívül vannak (pl. munkavállaló párja, gyermekei) a biztosítási díj költség, de meg kell növelni vele a társasági adó alapját, így a társasági adó ezáltal nem csökken.
  29. 29. Best Doctors® kiegészítő biztosítás Best Doctors® kiegészítő biztosítottjai Éves díjak € Éves díjak Ft 1 fő (19 – 64 év) 211 73.850 1 fő (65 – 74 év) 382 133.700 Egy felnőtt és egy gyerek 307 107.450 Egy felnőtt és két gyerek 403 141.050 Egy felnőtt és három vagy több gyerek 499 174.650 Két felnőtt és egy gyerek 518 181.300 Két felnőtt és két gyerek 614 214.900 Két felnőtt és három vagy több gyerek 710 248.500
  30. 30. Best Doctors® Egészségbiztosítás
  31. 31. Best Doctors® Egészségbiztosítás 44 szolgáltatás egyetlen díjért!
  32. 32. Best Doctors® Egészségbiztosítás Kármentességi bónusz:  azon biztosítottakra, akik a lejáratkor életben vannak és nem vették igénybe a külföldi gyógykezelést, vagy ő maguk fizették annak költségeit  egy összegben  a szerződő részére  mértéke a díj arányában 10 évnél 40%, 20 évnél 60%
  33. 33. Best Doctors® Egészségbiztosítás Haláleseti díjvisszatérítés:  bármely biztosított halála esetén  egy összegben a biztosítottra befizetett teljes díj  ha a biztosítottak között legalább egy, min. 19 éves személy marad, a biztosítás rá és a többi biztosítottra változatlan díjjal és összeggel érvényben marad
  34. 34. Best Doctors® Egészségbiztosítás Kedvezményezettek:  második orvosi szakvélemény és külföldi gyógykezelés megszervezése és finanszírozása – biztosított  haláleseti szolgáltatás – kedvezményezett v. a biztosított törvényes örököse(i)  kármentességi bónusz – szerződő
  35. 35. Best Doctors® Egészségbiztosítás Best Doctors® Egészségbiztosítás biztosítottjai Éves díjak € 1 fő (19 – 64 év) 600 1 fő (65 – 74 év) 1200 Egy felnőtt és egy gyerek 850 Egy felnőtt és két gyerek 1100 Egy felnőtt és három vagy több gyerek 1350 Két felnőtt és egy gyerek 1450 Két felnőtt és két gyerek 1700 Két felnőtt és három vagy több gyerek 1950
  36. 36. Köszönjük a figyelmet!

  ×