How Deep Juni 2010

393 views

Published on

Een unieke vijfdaagse verdiepingscursus in jezelf, waarbij de toepassing ervan vooral weer gericht wordt op het prettiger omgaan met je dagelijkse activiteiten.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
393
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide


 • How Deep Juni 2010

  1. 1. The only way out, is the way in How deep down Yourself do you dare to go? Portugal, donderdag 10 tot en met dinsdag 15 juni 2010
  2. 2. Rob de Best nodigt (en daagt) je uit: als deelnemer aan een onvergetelijke, intensieve en inspirerende zelfontdekkingsreis
  3. 3. Waar je leert Dat het wel degelijk mogelijk is om, ongeacht de omstandigheden, je beleving te kiezen. Hoe je toegang krijgt tot wat je wezenlijk inspireert en daarvan uit kunt handelen. Hoe je de regie kunt nemen en houden om datgene te realiseren wat je werkelijk wilt.
  4. 4. Zodat je zowel als mens en in de verschillende rollen die je vervult: Met meer empathie en mededogen kunt omgaan met (gedrag van) jezelf en van anderen. Nog beter in staat bent om anderen te motiveren vanuit hun unieke talent en mogelijkheden. Nog beter in staat bent om de talrijke processen in je dagelijkse leven te managen. Nog beter in staat bent om stagnerende processen weer op gang te krijgen.
  5. 5. Deze reis is geschikt voor jou, als je: Veel met gedrag van anderen te maken hebt in sterk wisselende omstandigheden. Als “zelfontdekkingsreiziger” jij jezelf deze cursus gunt. Over een goede fysieke en mentale gezondheid beschikt.
  6. 6. Dan zie ik je graag Donderdagmiddag 10 juni op Schiphol, voor de KLM vlucht naar Lissabon. Vijf dagen in Salvaterra, waar we de exclusieve beschikking hebben over 2 riante en luxe villa’s en waar we ons laten verwennen met Portugese specialiteiten. Van ‘s morgens 0700 tot .... (?) actief deelnemen aan een programma dat werkelijk en wezenlijk het verschil maakt.
  7. 7. Programma Het programma is afwisselend: theorie en concrete, praktische oefeningen, met een ruime middagpauze om zowel de ‘eigen dingen’ te doen als om het contact tussen de deelnemers te versterken: Leren van elkaar en lachen met elkaar, staat centraal. Locatie Sinds eind 2009 vindt de training plaats in Salvacasa (www.salvacasa.nl) . Een plek waar privacy, rust en ruimte de boventoon voeren. Dat we daar genieten van aangename faciliteiten, zoals ruime kamers, zwembaden, prachtige tuinen en van de authentieke Portugese keuken, zowel uit en ‘thuis’, is zeer ondersteunend en functioneel in het zelfonderzoek “binnenwereld-buitenwereld”. De locatie en de intensiteit van de cursus biedt ruimte aan een groep van maximaal 8 deelnemers.
  8. 8. Achtergrond De cursus is volledig in overeenstemming met de uitgangspunten van de traditie van de Vierde Weg. Deze benadering van Zelfrealisatie is gericht op de samenwerking tussen onze fysieke, emotionele en mentale ‘delen’. Karakteristiek is de procesmatige benadering waarbij de toepassing van de belangrijkste kosmische wetten centraal staat. De werking van deze oerwetten vinden we zowel in onszelf, in organisaties, in ons zonnestelsel, en in alle processen waar we dagelijks mee te maken hebben. Kennis van deze wetten maakt het eenvoudiger om sturing te geven aan zowel de dagelijkse processen als aan ons eigen proces van verdergaande psychologische ontwikkeling. Een wezenlijk principe bij de bestudering van de Vierde Weg is de eis tot verificatie van hetgeen beweerd wordt. Hoe aannemelijk een hypothese ook kan zijn over de mogelijke rol van de mens in de schepping, de oorzaak van zijn bestaan en de mogelijke functie van zijn bestaan op aarde; het is meer effectief om methoden te vinden waardoor de hypothese getoetst kan worden, dan om zich slechts het idee toe te eigenen en dit na te praten. Dit maakt dat deze filosofische benadering vooral een hoge praktische toepassing kent. De balans tussen Weten en Zijn, is hierbij essentieel. De achtergrond van deze cursus ligt daarmee in de filosofische en religieuze wortels van het Westen. De toepassing richt zich vooral op ons leven in deze tijd. In ieder mens schuilt immers het verlangen om de bron van zijn bestaan te kennen, terwijl tegelijkertijd het leven van alle dag minstens zo belangrijk is. De binnenwereld en de buitenwereld. De kunst is te leren leven in beide ‘werelden’ tegelijkertijd.
  9. 9. Rob de Best Wie is die Rob de Best dan die je uitnodigt en uitdaagt om eens diep in jezelf te duiken? “Belevingsverbeteraar” en “emoloog” noemt hij zichzelf. Anderen noemen hem praktiserend filosoof,coach, consultant, trainer, Enneagram-specialist, auteur of spreker, afhankelijk van de rol waarin ze hem tegenkomen. Ongeacht de rol noemen ze hem ook eigen-wijs, authentiek, kritisch en oplossingsgericht. Liever dan ‘erover te praten’ zet Rob dingen in beweging en is zijn onderzoek naar ‘wat beweegt mensen” vooral ervaringsgericht. Het woord “beweging” staat in verschillende betekenissen centraal in Rob’s leven. Mensen en organisaties (weer) in beweging zetten is zijn dagelijks werk, waarbij hij gebruik maakt van door hemzelf ontwikkelde protocollen. De theoretische basis van deze protocollen haalt hij uit de praktische bestudering van de Filosofische traditie van de Vierde weg. Zijn plezier haalt hij vooral uit het vaststellen dat “Het Werkt” In beweging betekende voor Rob op fysiek gebied het onderzoek van zijn sport-talent. Naast zijn bezigheden als officier Militaire Administratie, was hij Als sabelschermer en moderne vijfkamper tussen 1986 en 1993 viermaal deelnemer aan de militaire wereldkampioenschappen. Deze ervaring van topsport bedrijven blijkt nu een bijzondere steun in de ontwikkeling en implementatie van zijn programma’s. Een onderneming opzetten in de verkoop van bank- en verzekeringsproducten, leerde Rob bijzonder veel over wat beweegt verschillende mensen. Daarbij leerde hij dat geld, bezit of status niet zijn primaire drijfveren zijn. Hoewel het weliswaar handig is om hierover te beschikken, werd hij er wel blij, maar niet gelukkig van. Zijn eerste verkooptraining, die hij in 1996 gaf, bleek de richting te bepalen voor zijn huidige activiteiten. ten slotte betekent beweging voor Rob het ten opzichte van elkaar in balans brengen van binnen-wereld en buitenwereld. We leven in die zin in twee werelden tegelijkertijd, waarbij de ‘events’ die in de buitenwereld optreden een effect hebben op onze binnenwereld. De schalen van de weegschaal kunnen ten opzichte van elkaar bewegen omdat ze verbonden zijn met een vast punt. Wat is dat vaste punt in onszelf? Hoe te vinden? Hoe te versterken? Inmiddels is het besef ‘het ook niet te weten’ groter dan ooit, net als het verlangen om vinden. Rob de Best ziet zichzelf vooral als een mede-waarheidszoeker die hetgeen hij al geleerd heeft, wil doorgeven aan anderen. Delen leidt immers tot vermenigvuldigen en ‘hoe meer mensen zoeken hoe groter de kans wordt op vinden...’
  10. 10. Mag ik je als deelnemer begroeten? Interesse of vragen over je deelname maak je kenbaar door een mail te sturen aan robdebest@mac.com of door Rob de Best te bellen op 0653 266 360 Reis-en verblijfkosten betaal je vooruit. Waardebepaling van de inhoud doe je achteraf.

  ×