Workshops, Artiesten, Projecten

670 views

Published on

Een overzicht van activiteiten van Xplosief

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
670
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Workshops, Artiesten, Projecten

  1. 1. “Ik wil dit jaar een bijzondere activiteit organiseren waar nog lang over nagepraat wordt. Ook wil ik meer binding tussen medewerkers. Het zou mooi zijn als de mensen weer echt trots op elkaar en op ons bedrijf zouden zijn. Als we iets organiseren waarmee we een boost en inspiratie aan de bedrijfscultuur kunnen geven”. Entertainment als middel Interne communicatie Doen is beleven Een evenement moet passen bij het DNA van Veranderingen worden als bedreigend Actieve workshops waarin beleving cen- uw bedrijf of instelling en de artiest bij uw ervaren. Mensen houden niet van veran- traal staat is één van de pijlers van Xplo- boodschap. U zou toch gek zijn om uw eve- dering waar ze zelf niet voor gekozen heb- sief. Een percussieworkshop om de boel nement niet te gebruiken als communicatie- ben. Communicatie moet daarom met zorg eens goed wakker te schudden werkt. moment. Natuurlijk, gewoon lol is belangrijk, worden gedaan. Niet met ingewikkelde Een theaterworkshop brengt verdieping essentieel zelfs. Er kan echter zoveel toege- management taal en koude cijfers, maar en inhoud. Rap, of graffiti vertalen een voegd worden als het past in een doordacht met een verhaal dat de mensen begrijpen. missie of visie. Beter je verhaal vertel- plan. Als er een verhaal achter zit. Want Van topdown naar integraal gedragen. Een len kun je trainen. De mogelijkheden van daar kunt u verder mee. goed doordacht evenement is het middel. Xplosief zijn bijna onbegrensd.
  2. 2. Voorbeelden zijn nodig om een Food en fun Retro night om elkaarop een totaal andere wijze beeld te krijgen. Maar ieder Lekker eten, muziek, theater en Waan je terug in de tijd, naar de te leren kennen. bedrijf en elke bijeenkomst dans. Wat een heerlijke combinatie. jaren 50/60, de jaren 70/80 of 90. Jij kookt voor mij en ik maak een act Met een retro quiz om uw kennis te heeft zijn eigen verhaal. Dus is voor jou. In een Japans of Afrikaans testen, een dansvoorstelling en de elk evenement door ons ge- of Zuid-Amerikaans thema. Cultuur juiste dj. Een workshop de moon- maakt een passend beeld bij en eten: een gouden combinatie. walk of een workshop batik. De uw verhaal.... tijdsgeest bepaald. Stars are Born Pure percussie Samen iets maken wat nooit had Een concept waarbij het niet gaat kunnen ontstaan zonder elkaars om een prachtig ritme maar om al- hulp. Er komt heel wat bij kijken les wat je in het spel kunt zien. Een voor een cd persklaar is. Schrijven, training waarbij ‘schil voor schil’ de arrangeren, oefenen, opnemen, overeenkomst tussen samen spelen mixen, fotograferen, masteren en en samen werken ontleed wordt. artwork maken. Een heel artistiek traject waarin constant keuzes ge- De kracht van het verhaal. maakt moeten worden. Met als eind- U leert de oeroude theatervorm ver- product een eigen cd. Met daarop tellen te gebruiken voor het verhaal een bedrijfslied of een themalied. Dit van uw bedrijf. In een sterke meta- kan worden gebruikt voor uw interne foor. Door middel van een workshop en/of externe communicatie. Met de Totaaltheater Corporate storytelling leert u beter optie om van het lied ook een video- Een betere ´massateambuilding´ is uw bedrijf kennen. Via presentatie- clip te maken. er niet. We beginnen met afzonder- technieken kunt u het verhaal boei- lijke workshops en eindigen met end en geloofwaardig brengen. een spetterende theatervoorstelling gespeeld door het personeel. Met Dance en Lounge als publiek de partners. Vanzelfspre- Een feest om van te smullen, van- kend met de neuzen dezelfde kant uit uw luie stoel met fingerfood op, zowel thuis als op het werk. Global Art kijken naar danspresentaties zoals Xplosief heeft verschillende vari- Velen gingen u al voor met dit ener- paaldans, urban dance en stijldans. anten, waaronder The Battle of the gieke evenement. De basis is twee Daarna wordt u zelf ingevoerd in de Drums, De Drakendans, De Opera. workshops met als eindprodukt een nieuwste moves met een fantasti- Met als onderdelen vele van de gezamelijke presentatie. Met wereld- sche dj en een enkele korte work- genoemde workshops. Dans, spel, culturen als inspiratiebron. Dansen shop. Als iedereen is ingevoerd in de percussie, decor en lichttechniek. en slagwerk uit Australië, Afrika, Azië juiste pasjes gaat het feest pas echt Voor groepen van 20 tot 2.500 man. en Zuid-Amerika. Een mooie manier los.
  3. 3. Entertainment De Fotograaf Verrassingsact Graag willen wij een onder- Het wordt toch vaak vergeten, de Plotseling stond er iemand op en professionele fotograaf. Maar hij begon te zingen. Mijn buurman ging scheid maken tussen podi- levert een belangijke bijdrage aan op de stoel staan en begon te . umacts en acts die zich in de uw herinnering. Iedere fotograaf dansen. Uit alle hoeken kwamen ruimte bewegen..... heeft een eigen stijl. Laat u door ons jongens aanlopen met instrumenten. Rondlopende acts staan dicht- adviseren. Er ontstond een lied over het thema op de mensen en communice- van die dag. Ik kan hem nog zingen. ren meer individueel. Zij zijn in Het was echt te gek. Een verrassingsact doet wat die zegt. volume veel zachter, waardor Verrassen. een rondlopende act vaak beter op zijn plaats is. Xplosief kijkt Shows naar wat er nodig is om uw bij- Een knallende drumact. Een per- eenkomst aan te kleden met de cusslie show met acrobatiek. Een juiste muziek en de beste act. dansshow. Steltlopers die de vlag onthullen tijdens een spectaculaire Theater types lichtshow. Een doordachte show Er zijn veel soorten Typetjes te Presentator geeft cachet aan uw evenement. bedenken. De zingende ober, de Een goede presentator is een gast- Graag bespreken wij de mogelijkhe- gesjeesde karikaktuurtekeenaar, heer/vrouw die met vakmanschap den. de postbode. Of ze lijken gewone uw bijeenkomst in goede banen gastvrouwen te zijn maar blijken leidt. Een goede presentator heeft Geluid en Licht gaandeweg wel heel getalenteerde humor, overzicht, kan intervieuwen, Dj Een presentator kun je verstaan door theatertypetjes. Of de wattenda- is scherp attent waar nodig is. Een Dj’s zijn er in alle soorten en maten. hem de juiste techniek te geven. mes die je werknemers eens lekker goede presentator heeft een natuur- Wij kennen ze in alle soorten en ma- Een band hoeft niet hard met een verwennen. Soms geven we ze de lijk charisma en werkt vanuit een ten. Zegt u wat u wilt, dan zoeken goede PA. Een mooi lichtplan geeft opdracht mee om tussendoor de natuurlijk leiderschap. Zodat u zich wij de muziek erbij. een evenemnt een extra boost. Goed wensen als spionnen aan uw werk- op uw gemak voelt. licht en geluid is essentieel. nemers te ontfutselen. Table magic Karikatuur tekenaar Onder je neus gebeuren kleine Productieleiding Living Statues Altijd een succes op een feest. Hij wondertjes en toch zie je het niet. De onmisbare communicator voor Het lijken beelden, maar dan bewe- loopt rond en karaktariseert de Je horloge die je net toch echt zelf het evenement. De spil van het eve- gen ze plotseling. Je kunt ze voor aanwezigen in een paar streken. Je omhad komt uit de zak van je over- nement. De bewaker van kwalieteit. veel dingen inzetten. Aandacht zul- herkent jezelf in de overdrevenheid. buurvrouw.. Table magic is verba- Degene die alle vragen oplost zonder len ze zeker krijgen. En mooi is het. En samen lach je erom. zingwekkend en hilarisch. dat u er iets van merkt.
  4. 4. Workshops Sensuele ritmeworkshop met instru- Dans menten zoals de surdo en de claves. Fysiek werken aan een mooie Instrumenten die zowel met stokken chreografie. Passie en uitda- Percussie als met de hand bespeeld worden ging, bewegen en stunten met op een medium tempo. Zonder dat je het merkt word elkaar. De dansworkshops zijn je meegesleurd en maak je met heel fysiek. Je echt willen geven Australische percussie z’n allen muziek. Zonder woor- Een workshop met ritmesticks, is bij dans bepalend voor het den communiceren. Bij percus- gecombineerd met handbespeelde eindresultaat. Omdat je veel sie gaat het om samenwerken trommels. De ritmes zijn hypnotise- tegenover iemand danst kun en vooral om luisteren. Het rend en drijvend. Back to the roots Boomwackers gevoel. je elkaar flink uitdagen en de ritme gaat pas swingen als je Een workshop met ‘melodysticks’: plastic buizen die gestemd zijn op competitie erin houden. En het echt samenspeelt. ook nog eens gewoon leuk om een toon. Heel snel een mooi resul- taat. Een combinatie van harmonie te doen. Chinese percussie en ritme. Heer erg cool. Met stokken bespeelde kotodrums. Flamenco Veel aandacht voor melodie. Groots Japanse percussie Spaanse dans met heel veel olé’s en in de sound, met een mystieke uit- Agressieve percussie die goed kan veel klappen, stampen en sierlijke straling. worden gecombineerd met een bewegingen met de hand. Een dans gevechtsdans. Leef je uit tot je niet waarbij het gaat om passie en uitda- meer kan. Op prachtige mensgrote ging naar het publiek. Afrikaanse percussie vuurrode trommels Een fysieke workshop op met de hand bespeelde trommels. Met de Afrikaanse dans djembe, doun doun, batar en de Tapdans Inspannend en ontspannend te- krin. Afrikaanse percussie is de basis Percussie met de voeten. Tap your gelijkertijd. De Afrikaanse dans is Sticks voor onze huidige hiphopmuziek. feet and swing. Tapdans komt weer een basisdans die de inspiratiebron Percussie met stokken. Stokken op helemaal terug. Van Ierland naar is voor heel veel nieuwe moderne de grond en stokken op elkaar. Met Broadway. dansstijlen. Veel voetenwerk, laat je een strakke choreografie. Boeiend Braziliaanse percussie inspireren door de muziek, iedereen om naar te kijken en boeiend om te Een gepeperde vorm van percussie. Bodypercussie kan het. doen Even wat anders. Denk aan het opzwepende carnaval Het lichaam als instrument. Spelen in Rio. Met de agogo, tamborin en met je handen, je voeten en je lijf. Aboriginal dans surdo. Swingend ritmespektakel. Global percussie m Niet te geloven wat voor geluid er Back to the roots-dans met veel Instrumenten uit de hele wereld, uit dat lijf te halen valt. theatrale elementen. Niet moeilijk en samengevoegd in een groot percus- Salsa-percussie een hele mooie theatrale dans. siespektakel.
  5. 5. Salsadans Braziliaanse dans Theatersport Zwoele en sensuele dansworkshop Een swingende en bruisende dans- De manier om mensen over hun met veel beweging uit de heupen. workshop op de dampende ritmes podiumangst heen te helpen. Dy- Een mooie, ritmische, uitdagende van tropische muziek. Vrolijk en namisch en gezellig. Het bevordert dans van de Carribien kleurrijk in zijn beweging. spontaniteit, positiviteit en spelple- zier. Acrobatiek Stunten met elkaar, op elkaars Soap handen staan, een toren bouwen. Speel mee in een soap. Het ene mo- Altijd zien we acrobaten de meest ment ben je publiek en het andere vreemde toeren uithalen. Maar u moment ben je hoofdrolspeler. Streetdance kunt het ook. Een zeer populaire mix van jazz, funk en hiphop. Een rage ontstaan in New York, op straat en in clubs, Theater tekst en stem uit begin jaren ’80. Van kolderiek tot bloedserieus. In deze workshops staat altijd Urban dance het verhaal centraal. Uitda- Een moderne dansstijl van Afrikaan- gend, spannend en soms con- se oorsprong, waarin je heel goed fronterend. Krumping kunt zien dat onze moderne dans en Een hyperenergieke en acrobatische muziek voor een groot deel uit de hiphop-dansvorm waarin combat Afrikaanse traditie komt. clowning en wilde Afrikaanse tribal- dance elkaar ontmoeten. Krumping Clownerie is een uitlaatklep voor alle agressie Japanse gevechtsdans Alles is nieuw. De clown is de ‘kin- Een snelle dans met of zonder stok- derlijke verbazing’. Je blijft lachen en waarmee je in het dagelijkse leven ken, met veel agressie en actie uit- je verbazen over wat je zelf teweeg te maken hebt. gevoerd. Vechtsporten zijn de basis kan brengen. van deze dans. Breakdance Een zeer acrobatische vorm van Ervaringstheater bewegen met ontelbaar veel ver- Ierse dans Bij ervaringstheater wordt het pu- Tapdans voor de kleine ruimte. Een schillende moves. Snelle pasjes op bliek de speler. En de spelers maken echte Europese dans die model heeft handen en voeten over de grond. Jee deel uit van het publiek. Heel ver- gestaan voor de moderne ‘broadway’ benen draaien rond het lichaam en warrend, maar dat is ook de bedoe- tapdans. in de lucht. ling.
  6. 6. Zang Striptekenen Beamerpresentatie Rap Voor de zangworkshop geldt dat Een strip is een bondig verhaal met De beamer als nuttige aanvulling. Leer je eigen vette teksten schrijven niets leuker is dan samen uit volle heldere karakters. Beeld en tekstbal- Wat versterkt de boodschap, hoe en spreek deze uit op een zoge- borst zingen. Laat je stem maar ho- lonnen vullen elkaar aan. Met eye- blijft de aandacht bij de spreker. naamde ‘groove’. Breng deze gelikte ren. Hier zijn verschillende zangstij- openers voor de makers. En zo leuk Een goede beamerpresentatie is een teksten vervolgens zelf ten gehore. len mogelijk. Meerstemmig of canon. om te doen. kunst. Een sterk communicatiemiddel. In Rap mag je het op jouw manier De kracht van het verhaal Schilderen Fotografie vertellen Presenteren verandert in de kunst Maak je eigen kunstwerk in je eigen Het toestel, de manier van kijken. De van het communiceren. Met de stijl; als onderdeel van een decor of techniek achter fotografie, de wetten metafoor als de kapstok waar het van een kunstwerk voor je bedrijf. van compositie. verhaal aan hangt. Inspirerende workshop over communicatie waar u Presentatietechniek echt iets aan heeft. Boeiend en leuk presenteren is een kunst. Het publiek aan je lippen. Graffiti Hier de technieken op een rijtje. Maak samen onder begeleiding een graffiti afkomstig uit de hiphop cul- tuur. Een kunstvorm die gebaseerd Goochelaars ontmaskerd! is op het achterlaten van je ‘tag’ Deze workshop is een heerlijke, hu- (handtekening) met eventueel een moristische en verhelderende kijk in boodschap. de keuken van de magie Niet alleen zien we hoe goochelaars en illusionisten te werk gaan, maar ook leren wij zelf de zo zwaar be- Presentatiestijl waakte geheimen. De techniek van Wat is jou natuurlijke stijl van pre- het manipuleren en het beïnvloeden senteren en hoe professionaliseer je van een onwetend medemens wordt die stijl. In deze workshop gaat het aan de hand van eenvoudige voor- Krant over jezelf. beelden uitgelegd en geoefend. Maak je eigen bedrijfskrant. Een ge- weldig en ultiem middel voor interne Visagie Xplosief of externe communicatie. Door de Een goed opgemaakt gezicht doet Postbus 1030 eigen medewerkers gemaakt. Snel , je persoonlijkheid stralen. De juiste interessant, afwisselend en professi- 8001 BA Zwolle make-up zorgt voor een natuurlijk oneel. En in verhouding heel goed- accent op huid, haar en ogen. Wat o38-3388100 koop en zeer verbindend. doet welke kleur met mij? www.xplosief.nl
  7. 7. Live Muziek muziek op de achtergrond. Muziek De Compaenen wordt gespaard en iedereen gaat om lekker naar te luisteren met een Akoestisch mobiel muzikaal ver- overstag! Altijd toepasselijk verkleed, Muppetstuff hapje en een drankje. Mooie sfeer- maak. Het kwartet brengt muziekstij- ontkomt niemand aan onze onont- Een absolute topband, die zich bij volle klanken met een zodanig zacht len variërend van de jaren ‘30 tot de koombare charme en vocale capri- voorkeur door het publiek beweegt. volume dat u uzelf en uw gespreks- jaren ‘90 uitgevoerd met contrabas, olen. Grenzeloos amusement, voor Veelzijdig door een soepele mix van partner nog kunt verstaan. gitaar, lichte percussie en meerstem- jong en oud, voor elk soort feest. folk, jazz, blues en nederpop. Muzi- kale alleskunners in interactie met mige zang. Evergreens, sixties een het publiek. Door de grote muzika- likje Rock ‘n Roll en lang vergeten Harvest liteit en het zichtbaar speelplezier deuntjes completeren hun verschij- Een band die met hun mobiele staat Muppetstuff garant voor een ning tot een feest of gezelligheid. akoestische karakter op iedere plek avond vol mooie liedjes met een Indien gewenst spelen de Compae- kunnen gedijen en zowel ingetogen, feestelijke finale. Te boeken in ver- nen met geluidsversterking. als uitbundig een waar feest kunnen schillende formaties. creëren. The Suits Cool, Calm and Collected. In deze tijden van intolerantie en verre- gaande individualisering is het een verademing om The Suits in huis te hebben. Welopgevoede jonge man- nen die in nette pakken, gezegend met een vriendelijk voorkomen, een Erwin Nyhoff luisterend oor bieden, terwijl zij De Nieuwe Helden Velen zijn onder de indruk van Erwin bruisend van positivisme en vrolijk- Nieuwe Helden spelen en zingen Smiling Sarah Nyhoff’s bijzondere, energieke en heid, feestgangers met welgevallen bekende Engelstalige radiohits uit Popballads en jazzstandards worden dynamische performance evenals begeleiden tot een op maat gemaakt de vorige eeuw. Maar ook vergeten op een subtiele manier vertolkt door zijn herkenbare en ijzersterke stijl hoogtepunt. pareltjes uit de pop jazz, soul en dit Duo. en stemgeluid. Kortom met Erwin country. Daarnaast instrumentale Pieter Mondria maakt prachtige Nyhoff haal je iets bijzonders in The Bald & the Beautiful swing, tex-mex polka’s en Spaansta- arrangementen van deze bekende huis. Een Toptroubadour! Luisteren naar onbekende liedjes, lige bolero’s. stukken op zijn gitaar. wegdromen bij vergeten liedjes, dan- De zang van Toos Ligtenberg vloeit sen bij de vrolijke liedjes en mee- Zotte zusjes hier als vanzelfsprekend overheen. Just Vibes Het is alsof ze het in je oor fluistert. Heerlijke rustige jazzy achtergrond- zingen met de meezingers. Oftewel: Niks is de Zotte Zusjes te dol. Geen Liedjes en nog eens liedjes.... gast laten ze met rust. Geen passant Smiling Sarah heeft stijl. Heerlijk om muziek. Dan bedoelen we ook echt naar te luisteren.
  8. 8. Heeren van het Goede Leven voorgrond, mobiel of op een vaste Vertellers Ga mee op reis langs oude stijlen plek, flexibel en aangepast aan elke Verhalen vertellen is een oude tradi- jazz, roerige rock ‘n roll en pop en situatie. Een mix die nooit verveeld tie. Wie luistert er nu niet graag naar laat u op cabareteske wijze meevoe- en niemand te kort doet. een mooi verhaal. Elk verhaal een ren door de gangen van poëtische Als duo, trio of kwartet zeer geschikt les, een medicijn, kracht verschaf- spinsels van Neerlandsch meest om op een bedrijfsfeest tussen de fend of de juiste weg wijzend. Of getalenteerde volksschrijvers van de gasten door te entertainen. enkel ter vermaak. laatste 100 jaar. Adriaan Stoet Eric Borrias Topviolist. In de loop der jaren Al 20 jaar boeit, verleidt en prikkelt ontwikkelde hij een zeer eigen stijl, verhalenverteller Eric Borrias zijn pu- waarbij een opvallend warme toon bliek. Het Jules Verne Genootschap en lyrisch spel samenvloeien met gaf Eric een staande ovatie voor een sprekende virtuositeit. zijn Reis om de wereld in 80 dagen, Tonke Dragt was zeer te spreken over zijn bewerking van Brief voor Hutspot de Koning. Een topverteller. Hutspot is de gezelligste smartlap- penband van Nederland! Zij spelen Wijnand Stomp Hollandse hits uit de jaren 60, 70 & Eric van Dort één van de bekendste theatrale 80 van de vorige eeuw met een hoog Erik van Dort gaf jarenlang les aan vertellers die Nederland rijk is. Ook ‘oh, ja!’ gehalte. dove kinderen. Daar leerde hij bekened als Mister Anansi creëert Hutspot is dol op samen feesten en vertellen in gebarentaal en mimiek. en speelt hij voorstellingen waarin staat garant voor een avond gezel- Vijf jaar geleden gaf hij zijn baan zijn kleurrijke afkomst een belang- ligheid! op. Sinds die tijd is hij dag en nacht rijke rol speelt. Stomp is een fysieke bezig met zijn passie: het vertellen verhalenverteller die als geen ander van verhalen. Zijn lijspreuk is: eerst met passie en zijn theatrale vertel- Jazzpanorama geloven dan zien. Jazzpanorama maakt stijlvolle jazz- stijl jong en oud al meer dan 25 jaar muziek met een speels trekje. weet te boeien. Deze uitzonderlijke jazz past goed The Copy Cats Stan Fritschy The copy cats spelen veel swingende Met zijn donkerbruine stem en zijn bij de borrel maar zeker ook bij een covers en luisterliedjes die ieder- markante voorkomen is Stan Frits- Xplosief diner, openingof een receptie. een kent! Met contrabas, percussie, chy een verteller van het zuiverste Men in Suits water. Een stem die inspireert, uit- Postbus 1030 gitaar en meerstemmige zang. Zo Ze spelen akoestisch, maken ge- nodigt tot luisteren, die je meevoert, 8001 BA Zwolle maken zij op een ongedwongen ma- bruik van gitaren, stemmen en een ruimte schept en op zijn tijd dwin- o38-3388100 nier contact met uw gasten. . drumkit, op de achtergrond of op de gend kan zijn. www.xplosief.nl

×