Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Escola Rivo Rubeo
Gener 2016
 CURRÍCULUM
◦ Objectius generals
◦ Integració al currículum
 ORGANITZACIÓ
◦ Història de la nostra bibli
◦ Organització d...
 Préstec personal (EP)
 Animació lectora (EI-
CI)
 Sessió de biblioteca (CM-
CS)
 Biblioteques de suport
als Projectes...
 El Rivo i la seva biblioteca van néixer fa 10 anys.
 Des del seu inici es va pensar en una biblioteca per:
• Desenvolup...
 El 2008-09, amb 50 llibres de fons, muntem la bibli al seu
espai definitiu i ens concedeixen el projecte puntEDU per 3
a...
 La Biblioteca ha crescut i creix amb l’escola. Cal reorganitzar-
la, adaptar-la a l’ús i les necessitats, al volum del f...
• Llibres i1, llibres d’imaginació per a nens/es fins a 6 o 7 anys. Marcats
amb el gomet de color blau, i endreçats temàti...
• Còmics, llibres catalogats i identificats amb la lletra C a la seva signatura.
• Llibres en llengües estrangeres, llibre...
 GTBER. És l’eina més potent de participació i gestió amb l’entorn, ja que
ens hi trobem els bibliotecaris de les escoles...
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Presentació biblioteca gener 2016
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Presentació biblioteca gener 2016

432 views

Published on

Presentació biblioteca gener 2016

Published in: Education
  • Be the first to comment

Presentació biblioteca gener 2016

  1. 1. Escola Rivo Rubeo Gener 2016
  2. 2.  CURRÍCULUM ◦ Objectius generals ◦ Integració al currículum  ORGANITZACIÓ ◦ Història de la nostra bibli ◦ Organització d’espais i fons  DINAMITZACIÓ ◦ Objectius  Alumnes  Mestres  Comunitat  ENTORN  GTBER  Bibliajudants  Biblioteca oberta  EPERGAM  Difusió i comunicació
  3. 3.  Préstec personal (EP)  Animació lectora (EI- CI)  Sessió de biblioteca (CM- CS)  Biblioteques de suport als Projectes d’aula  La biblioteca a casa ◦ Maleta viatgera (EI-CI) ◦ Conte viatger (CM) ◦ Tertúlies en família (CS)  Eix temàtic transversal (GTBER)  Exposicions temàtiques  Autors a les aules (6è)  Lectures comuns Castellà (CM-CS)  Gestió obres de referència  Visita a la biblioteca Martí i Tauler  Visita grup Bayard  Llegim i recomanem als aparadors de Rubí  ...
  4. 4.  El Rivo i la seva biblioteca van néixer fa 10 anys.  Des del seu inici es va pensar en una biblioteca per: • Desenvolupar el gust per la lectura des de ben petits • Treballar la cerca i el tractament de la informació  El Claustre i l’ED recolzen la Biblioteca Escolar des del Projecte Educatiu i hi destinen recursos econòmics, humans i organitzatius.  Creem la figura de la Coordinadora de biblioteca i de la Comissió de biblioteca  Ens incorporem al GTBER que resulta un suport clau ◦ Una oportunitat per aprendre molt dels seus gairebé 20 anys d’experiència ◦ Trobades mensuals amb les biblioteques de la resta d’escoles de Rubí ◦ El suport quinzenal d’una bibliotecària
  5. 5.  El 2008-09, amb 50 llibres de fons, muntem la bibli al seu espai definitiu i ens concedeixen el projecte puntEDU per 3 anys.  Comptem amb un grup de BIBLIAJUDANTS, un equip de mares i pares que es troba tots els dimecres tarda en horari escolar, per folrar, etiqueta, reparar llibres...  Per seleccionar el fons documental ens assessoren: ◦ Dues llibreries especialitzades de Rubí ◦ Les seleccions de novetats i temàtiques que publiquen les biblioteques de la Diputació ◦ La bibliotecària del GTBER ◦ Revistes especialitzades i editorials  També acceptem donacions actuals i en bon estat, normalment per part de les famílies.  Tots els documents són classificats, catalogats a l'ePergam i folrats abans de posar-los a disposició dels usuaris.
  6. 6.  La Biblioteca ha crescut i creix amb l’escola. Cal reorganitzar- la, adaptar-la a l’ús i les necessitats, al volum del fons...  Finalment, el curs passat, vam veure la necessitat de crear La biblioteca dels Xics a EI.  Enguany ja estem fent la primera “esporga”.
  7. 7. • Llibres i1, llibres d’imaginació per a nens/es fins a 6 o 7 anys. Marcats amb el gomet de color blau, i endreçats temàticament, amb unes icones que els identifiquen temàticament i serveixen per a que els alumnes els puguin endreçar. • Llibres i2, és a dir, llibres d'imaginació per a nens/es fins a 9 o 10 anys. Marcats amb el gomet de color vermell. • Llibres i3, amb gomet verd, és a dir, llibres d'imaginació per a nens/es fins a 12 anys (s’endrecen als prestatges alfabèticament). • Llibres amb gomet groc de novel·la juvenil a partir de 12 anys. • Col·lecció local, llibres catalogats i identificats amb la lletra CL a la seva signatura, són llibres en relació a Rubí. • Col·lecció escolar, documents catalogats i identificats amb la lletra CE a la seva signatura, són llibres o dossiers fets a l’escola (projectes, contes viatgers...) • Llibres de Poesia, llibres catalogats i identificats amb la lletra P a la seva signatura.
  8. 8. • Còmics, llibres catalogats i identificats amb la lletra C a la seva signatura. • Llibres en llengües estrangeres, llibres catalogats i identificats a la seva signatura; IE:idioma English, IA: idioma àrab, IX: idioma xinés, IEU: idioma euskera, II: idioma italià, IF: idioma francès... • Revistes. Arxivadors de revistes de mesos anteriors i revister a l’entrada de la biblioteca, on poden trobar-se les revistes actuals (més noves) que rebem. • Pel·lícules. (encara no estan catalogades a l’ePergam) • Llibres de coneixements, sense gomet al teixell de la signatura, amb numeració que es refereix a la temàtica, segons la CDU o Classificació Decimal Universal per a les biblioteques. • Obres de referència: atles, enciclopèdies, diccionaris... • CD’s de música o contes, (encara no estan tots catalogats a l’ePergam). Els Cd’s dels llibres que en porten es desen aquí, mai amb els llibres! EN CAIXES: material divers com titelles... ORDINADORS: la Biblioteca disposa de 5 ordinadors per l’ús de tothom (petits grups d’alumnes, mestres, famílies), per consultar el catàleg, per cercar informació... Canó, pantalla i equip de so.
  9. 9.  GTBER. És l’eina més potent de participació i gestió amb l’entorn, ja que ens hi trobem els bibliotecaris de les escoles, la bibliotecària Coordinadora (pagada per l’Ajuntament), el CRP i la Biblioteca pública. Es gestiona informació, es fan noves propostes per treballar a les biblioteques escolars, es fa formació, es promouen xerrades sobre la lectura...  BIBLIAJUDANTS. És l’equip de mares i pares que es troba tots els dimecres tarda en horari escolar, per folrar, etiqueta, reparar llibres...  BIBLIOTECA OBERTA DIMECRES A LA TARDA. L’obertura de la biblioteca es fa a càrrec de la responsable de biblioteca de l’escola i de les BIBLIAJUDANTS. La biblioteca s'obre a les famílies i al barri, amb servei de préstec.  EPERGAM. Ens ofereix la possibilitat de trobar i elaborar guies de lectura per edats i sobre temes diversos relacionats amb el currículum  COMUNICACIÓ. La difusió i promoció de la biblioteca, així com el mitjà per a mantenir la comunitat informada, és el butlletí electrònic i la pàgina web (propostes, anunci d’exposicions temàtiques...)

×