Power euromania

347 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
347
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
68
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power euromania

 1. 1. PROJECTEPROJECTEEUROMANIAEUROMANIAESCOLA LLORENÇ VALLESPÍ I VIDIELLAESCOLA LLORENÇ VALLESPÍ I VIDIELLABENIFALLETBENIFALLETCURS 2012-2014CURS 2012-2014
 2. 2. COM APLICAREM ELPROJECTE?• Mòduls que es treballaran: "El misteri delmormoloc"• Nivell educatiu:Cicle Mitjà i Cicle Superior• Models daplicació: Tutors/mestra decatalà i francès• Temporalització horària: Setmanalment alampliació horària dels dimecres, de 12h a13h .
 3. 3. EUROMANIAEUROMANIAEUROMANIAEUROMANIAEUROMANIAEUROMANIAEUROMANIABONJOUR!BOM DIA!BONDIA!BUENOSDÍAS!BUON GIORNO!BONJORN!BUNAZIUA!
 4. 4. 1ª reunió Euromania a lEscola de Benifallet.A les 12:00h es reuneixen a lEscola de Benifallet les següents persones:Sr Joaquin Vallespí Salvadó, director de la Zer Riu i Serra i director de lEscola deBenifallet.Sra. Teresa Tort, representant dEuromania del Departament dEnsenyament de Barcelona.Sra. Catherine Blanch, representant dEuromania de lInstitut Francès de Barcelona.Sra. Carme Tinoco, representant de Llengües Estrangeres de Tarragona.Sra. Josepa Ribera com a representant del Departament dEnsenyament a les Terres delEbre.Sra. Rosa Bedós Bedós, Cap dEstudis de la Zer Riu i Serra, directora de lEscola SantJordi dAldover.Sra. Mercè Lleixà Suñer, mestra de lEscola de Benifallet i aplicadora del projecteEuromania en aquest centre.Després que les representants de Barcelona fan el repartiment dun exemplar del manualdEuromania a cada una de les persones assistents a la reunió, passen a explicar elformat i contingut daquest.A lEscola de Benifallet saplicarà el projecte als cicles Mitjà i Superior durant 1hsetmanal (dimecres de 12h a 13h).Durant aquesta franja horària, 6ªhora, tots dos cicles estan junts a la mateixa aula perla qual cosa sha pensat que pot ser un treball intercicles, internivells i col·laboratiumolt interessant. També es vol aprofitar lactual presència a lescola dun alumne deRumania, fet que esperem sigui molt positiu donat que el romanès és una de les setllengües romàniques del projecte.Dilluns, 29 d’octubre de 2012
 5. 5. Les escoles dAldover i Paüls també decidexen participar en el projecte. Elsenviaran els manuals que necessiten.A la tarda es fa la presentació del projecte a lalumnat de CM i CS. La mestrahavia preparat una presentació a la PDI amb una senzilla salutació en lesdiferents llengües i lalumnat va anar descobrint sense problemes a quinallengua corresponia cada salutació. Paul, lalumne romanès, va ajudar amb lapronunciació amb la seva llengua i aquest fet va generar gran espectacióentre els seus companys.Podem dir que va ser la primera aplicació del projecte a laula. Es van adonarque quan es tracta de llengües duna mateixa família lingüística, laprenentatgeés força més fàcil.Un cop immersos en el projecte lalumnat sadonarà que saben moltes cosesd’aquestes set llengües romàniques i aquest fet els desvetllarà l’interès perconèixer-ne i aprendre’n més.Als centres de la nostra ZER intentarem aplicar el projecte segons la nostraidiosincràsia i les nostres peculiaritats.Tot el que anirem fent ho compartirem amb daltres centres a través del moodle,aula virtual que és com una finestra oberta per mostrar les diferents maneres detreballar dels diversos centres on saplica el projecte Euromania, les activitats quees fan... Servirà també per donar a conèixer els dubtes que aniran sorgint i tambées podran compartir les experiències.A través dels blocs dels centres i de la ZER, les famílies podran veure tot allò quefem a laula al voltant del projecte i també hi podran col·laborar deixant els seuscomentaris. Tot ens ajudarà a poder avançar i a millorar conjuntament l’aplicaciódel projecte.
 6. 6. PRESENTACIÓ DEL MANUAL ALS ALUMNES-Sha fet la presentació i la descoberta a la classe dels objectius principalsdel projecte .-Hem fullejat conjuntament els mòduls per presentar les llengües queformen part del projecte, els apartats que trobem a cada mòdul i lesdiferents tasques que shauran de treballar.- Hem vist els títols dels mòduls i que cadascun dells contenia un enigma.- Hem relacionat cada mòdul amb làrea que tracta.- Hem vist les set llengües que hi trobarem.-Shan presentat els apartats de cada mòdul: Observa i descobreix / Raonai explica / Anem més enllà / Viatgem per les nostres llengües / Famíliesde llengües.- Hem vist els personatges.-Hem parlat que podríem averiguar què se sap de cada tema abans decomençar-lo.-Sha parlat dels diversos tipus dagrupaments que podem fer per atreballar en equip segons les tasques que hauran de realitzar.- Han proposat que també poden portar llibres o anar a la biblioteca delpoble per comprovar si troben llibres en alguna de les llengües romàniques.
 7. 7. Hem decidit que aquest cap de setmana prendrem el manual dEuromaniaa casa perquè el puguin veure les nostres famílies i també el folraremperquè volem que es conservi.
 8. 8. AVALUACIÓ INICIALHem fet lavaluació inicial del projecte per comprovar què sabíem sobreles llengües abans diniciar-lo.En acabar el projecte tornarem a contestar el qüestionari i en compararem els resultats.També hem practicat salutacions: "BON DIA!", hem dit "MOLT BÉ" i ho hem fet per grups.MOLT BÉ!!MUY BIEN!!FORÇA BEN!!BENE!!TRÈS BIEN!!BEM!!BINE!!
 9. 9. MOLTO BENE!FÒRÇA BEN!FOARTE BINE!MUY BIEN!TRÈS BIEN!MUITO BEM!
 10. 10. GRÀCIES!MERCÈS!MERCI!OBRIGADO! GRAZIE!
 11. 11. TEMPS DE NADALOCCITÀ:BON NADAL- Hem averiguat com es diu BON NADAL en les llengües romàniques que no sabíem.- Estem fent cartells de BON NADAL en les set llengües i els penjarem per lescola.- Hem escoltat com ens podem presentar en altres llengües romàniques.CATALÀ:BON NADALITALIÀ:BUON NATALEPORTUGUÈS:FELIZ NATALFRANCÈS:JOYEUX NOËLROMANÈS:CRACIUN FERICIT
 12. 12. A EUROMANIA FELICITEM EL NADALBon Nadal i Feliç Any Nou (català)Craciun Fericit si un An Nou Fericit (romanès)Buon Natale e Felice Anno Nuovo (italià)Polit Nadal e Bona Annada (occità)Boas Festas e um Feliz Ano Novo (portuguès)Joyeux Noël et Bonne Année (francès)Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo (espanyol)
 13. 13. ...i els dies previs al Nadal vam fer cadascú una felicitació per a lesnostres famílies escrita en les set llengües romàniques.
 14. 14. DECOREM LLETRES-Avui aprofitem la classe de plàstica per fer la decoració de les lletres dePROJECTE EUROMANIA que penjarem a la cartellera.-En aquesta cartellera hi anirem posant tot allò que anireu fent al voltantdel projecte.-Farem fotos.-Heu de procurar que us quedi molt bé. Serà un treball que tothom veurà.-Les lletres en estar acabades les plastificarem.-Recordeu tot el que hem explicat a lhora dacolorir rètols, dibuixos.-Aquest full el podreu fer servir desborrany. Després se us donarà lalletra per pintar-la correctament.
 15. 15. ...i aquí tenim el resultat!
 16. 16. COM HO FAREM?

×