Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Grup1 tinc fred_als_peus

325 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Grup1 tinc fred_als_peus

 1. 1. CURS TREBALLEM DIFERENT,COMPARTIM ENERGIAGRUP 1: “TINC FRED ALS PEUS”Mª José DelgadoRogelio BenítezRita GarciaPilar NietoDavid SeguraAcompanyant: Mireia de Mingo
 2. 2. Índex● Què pretenem?● Com hem treballat?● Quins resultats hem obtingut?● Què proposem per aconseguir estalvi energètic gestionant el confort dels usuaris?● Conclusions
 3. 3. Què pretenem?Reduir el consum energètic gestionant elconfort tèrmic dels usuaris (això vol dirinformar-los, comptar amb ells, gestionarpossibles conflictes, etc.).Transmetre com a idea principal que: Un petit esforç produeix grans canvis!
 4. 4. Com hem treballat?● Hem format un grup de 5 PAS de la UPC, que treballem a diferents Campus.● Hem treballat virtualment.● Hem elaborat una enquesta per conèixer lopinió dalguns companys i companyes que hem seleccionat. Sent significatiu les diverses opinions i possibles canvis i millores● Hem analitzat els resultats i hem elaborat un seguit de propostes. Des de diferents òptiques
 5. 5. Quins resultats hem obtingut?● Les enquestes shan realitzat a 5 edificis: ETSEIAT, BCBL, OMEGA, FNB i VÈRTEX.● En total van participar 17 persones entre PAS, PDI i entudiants, de diferentes centres, amb una participació desigual segons ledifici.● A continuació us presentem unes gràfiques amb les preguntes formulades i resultats obtinguts: Edificis, usuaris, valoració i opinions.
 6. 6. RESULTAS DE LES ENQUESTES 1. A quin edifici treballes? Nombre de respostes obtingudes
 7. 7. 2. Tipus d’usuari
 8. 8. 3. Valoració del confort en el teu lloc de treball
 9. 9. 4. Entre els teus companys observes diferentspercepcions en relació a la temperatura?
 10. 10. Què proposem per aconseguir estalvi energèticgestionant el confort dels usuaris?● Elaboració d’una enquesta semestral per conèixer el confort estacional, a l’hivern i a l’estiu i del grau d’ acceptació de les mesures d’estalvi per part dels usuaris.● Col·locació de mesuradors de temperatura que reflecteixin la temperatura ambient.● Cartells a les aules (apagueu els llums al sortir etc.), amb informació concreta sobre el que consumeix cada aparell (deixar-se l’ordinador encès, l’aire condicionat, etc.).
 11. 11. Què proposem per aconseguir estalvi energèticgestionant el confort dels usuaris?● Crear una bústia virtual per recollir suggeriments i queixes dels usuaris quan tenen problemes de confort (per evitar que la gent adopti solucions individualitzades que potser van en contra de les actuacions de manteniment o altres).● Fer arribar als usuaris que les temperatures idònies per l’estalvi energètic i el nostre confort a la feina, són a l’hivern una temperatura màxima de 21º i a l’estiu una temperatura mínima de 26º.
 12. 12. Què proposem per aconseguir estalvi energèticgestionant el confort dels usuaris?● Compartir o fer difusió al Web de la UPC (www.upc. edu) del programa SIRENA, per tal que els usuaris puguin accedir a les dades reals del consum per edificis. El programa SIRENA és una eina per reduir el consum de recursos i l’impacte ambiental dels edificis de la Universitat mitjançant la informaci i es pot accedir a través de: http://www.upc.edu/sirena/● Informar als usuaris que col·laborant per motius de confort i estalvi energètic amb les directrius marcades i guanyem tots.
 13. 13. Conclusions Per assolir millors resultats destalvienergètic és necessari el petit esforç de tots.
 14. 14. Conclusions Per aconseguir la implicació delsusuaris cal informar-los i comptar amb ells.
 15. 15. Conclusions En la proposta que fem apuntem algunes mesures informatives fàcilsdimplementar que poden ajudar a quèlusuari accepti més favorablement les mesures destalvi.
 16. 16. Conclusions No hi ha dubte que amb lesforç de cadascun de nosaltres podem millorarlestat de confort, compartint i estalviant energia.
 17. 17. MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!

×