Successfully reported this slideshow.

Avencostecnologicsdescobriments

361 views

Published on

Published in: Education, Business, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Avencostecnologicsdescobriments

 1. 1. AVENÇOS TECNOLÒGICS I DESCOBRIMENTS
 2. 2. Els avenços tècnics que van millorar la navegació : Nous mapes Us d'instruments de navegació Nous tipus de vaixells (la carabela) Pensats especialment per a la navegació , Assenyalaven la distància més curta entre els diferents ports Ajudaven a orientar-se millor brúixola astrolabi quadrant Gran velocitat Alta capacitat de càrrega S'abandona la navegació de cabotage Navegació d'altura
 3. 3. EXEMPLES DE CARTOGRAFIA ALTMEDIEVAL
 4. 4. UN EXEMPLE DE CARTOGRAFIA BAIXMEDIEVAL DE CASA NOSTRA: EL “ATLAS DELS CRESQUES” (1375)
 5. 5. Aquest mapa é el més antic dels manuscrits en què apareix algun territori del Nou Món. Va ser traçat el 1492 i l'anàlisi de la lletra ha portat a pensar que qui el va dibuixar pogués ser del mateix Cristòfor Colom. En ell es representa la part nord-occidental de la costa de l'illa de l'Espanyola, avui forma part d'Haití
 6. 6. 1500. Mapa portolà atlàntic de Juan de la Cosa, realitzat al Port de Santa Maria després de la segona expedició de Colom, manuscrit sobre pergamí i amb tècnica de portolà.
 7. 7. Tècnica és la dels portolans tradicionals. part asiàtica, africana i europea mapa decorat amb els elements tradicionals dels portolans Es representen: - ciutats i monarques - personatges bíblics, com els Reis Mags - figures mitològiques - el relleu i els cursos d'aigua - les rutes de navegació - els ports amb el nom escrit en espanyol antic part del nou continent el perfil de la costa amb prou feines està esbossat Les illes, en canvi, estan ben detallades Crida l'atenció la dada de la insularitat de Cuba, que no seria confirmada oficialment fins a vuit anys més tard.
 8. 8. Planisferi de Cantino, realitzat a Portugal i datat en 1502. Està realitzat amb tècnica de portolà sobre un pergamí manuscrit i acolorit que oferia detalls de la costa continental americana i de les Antilles. En ser de manufactura portuguesa, destaca la importància del meridià que, segons el Tractat de Tordesillas, fixava la divisió de l'Atlàntic i de les terres descobertes i per descobrir, adjudicant la part oriental a Portugal i l'occidental a Castella.
 9. 9. Aquest està datat en 1519, és anònim i es troba a la biblioteca de la Universitats de Bolonya. Mostra el traçat de l'illa en la seva totalitat, dibuixant espais urbans a l'estil de les ciutats europees per significar els principals poblats indígenes.
 10. 10. Mapa de l'alemany Martin Waldseemüller de 1507, el primer a denominar "Amèrica" al continent
 11. 11. Mapa de la 'Terra Nova' dibuixat per Waldseemüller en 1513. Mostra la continuïtat del litoral entre el nord i el sud d'Amèrica més les illes del Carib.
 12. 12. LA BRUIXÒLA ACABAR
 13. 13. L'ASTROLABI ACABAR
 14. 14. EL QUADRANT ACABAR
 15. 15. LA CARABELA
 16. 16. LA CARABELA ACABAR

×