A magyar politikusok és a facebook

570 views

Published on

1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
  • FIGYELEMFELHÍVÁS!

    Ápolási díj elvételénél adódó veszélyek. ÁPOLÁSI DÍJ LEGYEN 47.000 FT KÖZMUNKA. MÉG 2012- .BEN.

    Áder János Köztársasági Elnök úrnak emberi és Szociális jogaink c...Bővebben

    39 perce · Tetszik

    Szólj hozzá...

    Tamás Kocsis likes an article.
    kb. egy órája
    FIGYELEMFELHÍVÁS!
    Ápolási díj elvételénél adódó veszélyek. ÁPOLÁSI DÍJ LEGYEN 47.000 FT KÖZMUNKA. MÉG 2012- .BEN.

    Áder János Köztársasági Elnök úrnak emberi és Szociális jogaink csontig sérülhetnek KÉREM AZ ÜGY KIVIZSGÁLÁSÁT KÖSZÖNÖM.

    Egymillió munkahelyteremtési programot ígért Orbán Vikto
    r és a FIDESZ – KDNP 70.000 ember kap ápolási díjat Magyarországon, ezt a… 70.000 embert be kellene építeni a FIDESZ – KDNP által megigért Egymillió munkahely teremtési programba. Ha elveszik az ápolási díjat, hogyan fogjuk fizetni a TB és nyugdíj járadékot, Ha a közüzemi tartozást, lakbért nem tudja valaki fizetni, kirakják az utcára. Ha a villanyt és a gázt nem tudja fizetni télen és azzal fűtenek, megfagyhatnak az emberek Magyarországon.

    Nagyon sokat számít a 22.800 Ft, akik 80 %-os ápolási díjat kapnak, és akik100 %-os ápolási díjat kapnak, azoknál is a 29.500.- Ft. A FIDESZ– KDNP felelőssége kétharmaddal, ha elveszik az ápolási díjat az ápolóktól, a betegektől, azokról nem is beszélve, akik szív betegek és a gyógyszer miből lesz megvéve. Ehhez a csoporthoz hozzá tartoznak még a cukorbetegek, akiknél az inzulinmegvásárlása kerül pénzbe, bekómálhat a cukorbeteg és bele is halhat. Ezt is viselnie kell a FIDESZ – KDNP kétharmadának.

    Ha ezt megszeretnék előzni, kérem, ne vegyék el az ápolási díjat a 70.000 embertől, betegektől és ápolóiktól. Ezért kérem, hogy 8 órás fő munkának számítson az ápolási díj. Egyes ápolók nem azért nem mennek el dolgozni 8 óra fő munka időbe mert nemakarnak, hanem azért, mert 3-4 óra hosszánál a beteget nem lehet magára hagyni és a beteget a hozzátartozó egyedül ápolja.

    Azért kellett ilyen drasztikusan leírnom hozzászólásomat, hogy a közeljövőben akár a szívbetegek, cukorbetegek, végtagamputáltak, vakok és gyengén látók rokkant kocsisok érdekében kérem segítsenek. Előfordulhat, hogy azok a betegek, akik eddig 28.800 Ft vagy 29.500 Ft-ból meg tudták venni a gyógyszereiket, az ápolási díj megvonása esetén a mindennapi kenyerüket veszítenék el. Orbán Viktor miniszterelnök úr és FIDESZ – KDNP kormány még nem késő jó döntést hozni a parlamentben.

    Ápolási díjas családtagok és ápolóik juthatnak a teljes kilátástalanságba, ha az ápolási díjat megvonja a FIDESZ –KDNP és a gyógyszert nem tudják kiváltani. Elképzelhető, hogy a betegek, akik az ellátást kapják, gyógyszer hiány miatt elhalálozhatnak, ezrek járhatnak majd bírósághoz család tagjaik elvesztése miatt.

    Ha meghagyják az ápolási díjat vagy felemelik 8 órás főmunka időre, amihez csatlakozik a 62.000 Ft nettó minimálbér, akkor ezek a problémák mind elkerülhetők lehetnek.

    Köszönettel, Kocsis Tamás

    Budapest, 2012. június 14.
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
570
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

A magyar politikusok és a facebook

  1. 1. A magyar politikusok és a Facebook Avagy mire használják a közösségi web-et a honatyák?Készítette: Valkóné Révai RenátaForgó Sándor Elektronikus médiumokés tananyagok
  2. 2. Politika az interneten A politikusok a ’90-es évek közepétől használják és élnek az internet adta lehetőségekkel. Elsőként az Amerikai Egyesült Államokban hoztak létre honlapokat a politikusok, ahová kampánybeszédeiket, plakátjaikat töltötték fel. Igen csekély hatékonysággal, mivel ekkor még kevés embert értek el az internet segítségével.
  3. 3. Blog-gal előre! Ezt követte a blogolás adta lehetőségek felismerése. Ezeken a fórumokon már adományokat is gyűjtöttek és kapcsolatot is tartottak önkénteseikkel.
  4. 4. Blog-gal előre! A személyes hangvételre sokkal inkább a blogok adnak lehetőséget. Ezen internetes jegyzetekben sokkal inkább leírják mindennapi gondolatikat politikusaink, mint például a közösségi oldalakon. Ismert blogger Gyurcsány Ferenc. Miniszterelnöksége alatt és azóta is vezeti internetes naplóját.
  5. 5. Blog-gal előre! 2006. január 31. Gyurcsány Ferenc első blogbejegyzésének dátuma. Magyarország akkori miniszterelnöke, jelenleg országgyűlési képviselője nagy valószínűséggel a közelgő tavaszi választások okán (is) indította blogját a kapcsolat.hu portálon, ám, bár sokan ezt jósolták, netes lendületéből azóta sem vesztett.
  6. 6. Tudatos kampányolás a neten 2006-tól a jelöltek tudatosan kezdték el használni a közösségi oldalakt és a YouTube adta lehetőségeket, fiatalok ezreit érték így el. Ugyanakkor a politikusoknak is szembesülniük kellett azzal, hogy bárhol bármikor lencsevégre kaphatják, az internet segítségével pedig azonnal továbbíthatják a képsorokat.
  7. 7. Tudatos kampányolás a neten  Az internet által nyújtott direkt marketing lehetőségeket elsőként Barack Obama csapata ismerte fel és alkalmazta sikeresen.  Sőt egyesek szerint elnökké választását egyenesen a közösségi médiának köszönheti.  Kutatások szerint az elnökválasztás évében 215 millió amerikai rendelkezett internetkapcsolattal, ami nagyjából megfelel a szavazati joggal bírók arányának.
  8. 8. Hazai helyzet Az Obama-hatás, megfigyelhető volt mindegyik, listát állító pártnál a 2010- es magyarországi országgyűlési választások kampányában, a parlamentbe jutó öt párt a választási időszakon kívül, eltérő erővel és sikerességgel használja a webes lehetőségeket.
  9. 9. Hazai helyzet A hazai internet felhasználás –az előbb említett adatokhoz képest- még igencsak gyermekcipőben jár: a 2011- es népszámlását alapul véve kiderült, hogy a kérdőíveket 817 ezer címről küldték vissza, ez az összes háztartás 18.6%-át fedi le.
  10. 10. Hazai helyzet CheckFacebook.com című oldal adatai szerint 2011. április 14-én nemzetközi szinten 654 millió, Magyarországon pedig 3,1 millió Facebook-használó van. A magyar felhasználók táborában a férfi/nő arány 47,8/52,2 százalékos, az összes magyarországi felhasználó 81,3 százaléka tartozik a politikai szempontból érdekes, választójoggal rendelkező, 18+ éves korcsoportba.
  11. 11. Miért éppen a Facebook?1.Elősegíti, hogy a politikai erő üzenete újságírói újraértelmezés nélkül jusson el az emberekhez; saját maga által írt blogbejegyzés megosztása vagy kifejezetten a Facebookra gyártott jegyzet készítése; a harmadik fél (újságíró, blogger) által készített anyagokból csak a kommunikációs szándéka eredeti célját elősegítő tartalmak megosztása;
  12. 12. Miért éppen a Facebook?2. Mozgósítás: politikai gyűlésre, demonstrációra; valamilyen ügy érdekében , választási részvételre;3. Visszajelzések fogadása.
  13. 13. Miért éppen a Facebook? Összességében elmondható, hogy szimpatikusabb, „emberközelibb” az a politikai erő, amelyik a közösségi webes csatornákon is jelen van (Merkovity, 2010). A felhasználók számára továbbá hitelesebbé is teheti a politikai erő (webes) kommunikációját, ha látják, hogy a negatív visszajelzések (hozzászólások) is megjelenhetnek a blogbejegyzéseknél.
  14. 14. Lájkolt honatyáink a Facebook-on A rajongói számok Orbán Viktor 130683 alapján Vona Gábor 356242012 márciusi adatok Semjén Zsolt 5238 Mesterházy 3026 Attila Schiffer 16 András
  15. 15. Orbán Viktor oldala  Az egyik legaktívabb posztoló  A miniszterelnök facebook- os oldalára jellemző:  nem oszt meg személyes információkat, nem reagál a kommentekre.  Azonban úgy tűnik, hogy a megszaporodó negatív hangú bejegyzések február 6-án „kiverték a biztosítékot” Orbán Viktornál, ennek egy bejegyzésében hangot is adott
  16. 16. Orbán Viktor oldala Jegyzetei között főként témakörökbe rendezve „válaszol” az ország közvéleményét érdeklő kérdéskörökre, de található egy –egy „személyes hangvételű” levél is, mint például egy Fodor Gábornak címzett írás. Az oldalán közzétett videói gyakorta megjelennek a televíziós híradásokban tényanyagként.
  17. 17. Orbán Viktor oldala Ugyanakkor a videók és képek mégis kissé közelebb hozzák Orbán Viktort, mint embert. Betekintést nyerhetünk a kormányfő családi életébe az adventi előkészületeket bemutató videón keresztül, a nyelvezet, melyet használ sokkal lazább és könnyedebb, mint ahogy azt megszokhattuk. Vagy legalábbis ezt a hatást keltik.
  18. 18. Források Tóth Anett: A 2008-as amerikai elnökválasztás és a YouTube IN: Médiakutató 2009/ősz Balogh Csaba: A politika közösségiweb- használata Magyarországon IN: Médiakutató 2011/nyár http://www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/feren c-vagyok-profi-politikus-es-blogger-111750.html

×