Anotimpuri

1,460 views

Published on

Published in: Education, Sports
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,460
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Anotimpuri

  1. 1. Anotimpuri Anotimpuri Anotimpuri tarzii ne-nconjoara tacerea . Suntem fii iubirii, dar suntem anonimi . Prin adancuri si stele, iar se zbate durerea De lumina si umbra-zborul de heruvimi. Intre rai si adanc, mi se pierde vederea . Ochii visului parca se deschid tematori. Intre rai si adanc, suna parca invierea Lutului , tresarind in nebune chemari.
  2. 2. Primavara Primavara Dintr-alte tari, de soare pline, Pe unde-ati fost si voi straine, Veniti, dragi pasari, inapoi Veniti cu bine! De frunze si de cantec goi, Plang codrii cei lipsiti de voi. In zarea cea de veci albastra Nu v-a prins dragostea sihastra De ceea ce-ati lasat? Nu v-a fost dor De tara voastra? N-ati plans vazand cum trece-n zbor Spre miazanoapte nor de nor? Voi ati cantat cu glas fierbinte Naturii calde imnuri sfinte, Ori doine dragi, cand v-ati adus De noi aminte!
  3. 3. Vara Vara Priveam fara de tinta-n sus Intr-o salbatica splendoare Vedeam Ceahlaul la apus, Departe-n zari albastre dus, Un urias cu fruntea-n soare, De paza tarii noastre pus. Si ca o taina calatoare, Un nor cu muntele vecin Plutea-ntr-acest imens senin Si n-avea aripi sa mai zboare! Si tot vazduhul era plin De cantece ciripitoare. Privirile de farmec bete Mi le-am intors catre pamant Iar spicele jucau in vant
  4. 4. Toamna Toamna Se clatina galbene pasari usor pe parul din vie. Nu, toamna isi pregateste iar stolul de frunze pribegi. E aerul limpede astazi, ca apa-n paraul de munte, Si singur un nor mai sclipeste pe ceruri — un pastrav de-argint.
  5. 5. Iarna Iarna Este iarna si e noapte, Pe cer stelele sclipesc, In adanc intunecate, Ca si comorilor ceresti. Norii cern usor zapada, Fulgii cad, parca plutesc, Iar copacii in zapada, Se aude cum soptesc. Iarna-mbraca toata tara, Cu o rochie alba, seara Si cu fulgi pufosi de lana Se asterne pe fantana .

×