Bepalen van het Rendement van Vastgoed

1,066 views

Published on

IFMA Holland hield in de maand maart haar eerste publieke bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk waar deze voor Nederland nieuwe beroepsvereniging voor staat: internationale oriëntatie op het vakgebied en concrete informatieoverdracht. Een verslag van met name dat laatste.
Door Stevens wordt een toenemende kritische houding waargenomen als het gaat om vastgoed. Deze kritische houding wordt ingenomen door zowel gebruikers als eigenaren van kantoorpanden. Er wordt vooral gekeken naar de prijs-/ prestatieverhouding. Tevens constateert hij een groeiende belangstelling voor vastgoed en de daaraan gekoppelde behoefte van directies om informatie die bij kan dragen aan een meer zuivere vaststelling van de kostprijs en het rendement. Informatie die bij kan dragen aan het realiseren van mogelijke besparingen, het verhogen van het rendement en het verbeteren van de performance van een organisatie.
Waarom zon je het rendement van vastgoed willen meten? In veel organisaties is de laatste tijd de vraag gesteld: gaan we investeren in onroerend goed of gaan we huren? Als je investeert, wil je ook weten wat het rendement daarvan is. Bij een huurtermijn van 10 jaar of meer hoeft helemaal geen analyse te worden uitgevoerd. Hoe je het ook berekent, in dergelijke gevallen is kopen altijd voordeliger dan huren. Voorts wil je nagaan of gebruikers een marktconforme kwaliteit krijgen voor de huur die ze moeten betalen en tot slot kan het inzicht in het rendement op vastgoed bijdragen aan toekomstige beslissingen.
‘Rendementsbepaling van vastgoed is niet alleen interessant voor eigenaars van kantoorpanden maar ook voor de gebruikers. Gebruikers streven naar een optimale bijdrage van de huisvesting aan het rendement van de organisatie, en huisvestingskosten behoren tot de grootste facilitaire kostenposten in een organisatie. Voor de eigenaar gaat het om het rendement van de investering.
20000501 Facto Magazine - Ir. René P.M. Stevens MBA

Published in: Real Estate
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,066
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

×