Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

70 punten analyse

205 views

Published on

In deze analyse controleren wij hoe krachtig jouw online marketing op dit moment is. Wij bekijken jouw sociale media, website en je personal brand. Dit gratis en vrijblijvend rapport komen wij persoonlijk presenteren.

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

70 punten analyse

 1. 1. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Analyse van PCLT – Geert Chys Uitgevoerd op 24-10-2018 Introductie: In deze analyse controleren wij op 70 punten hoe krachtig jouw sociale media en website zijn. Wij focussen hierbij vooral op de overtuigingskracht van je kanalen. Dankzij onze psychologische achtergrond kunnen we snel de pijnpunten blootleggen en je advies geven over hoe je het beter kan doen. Jouw score is een percentage. Het gaat om 70 punten. Dit zijn er al redelijk wat, maar toch zijn het niet alle checkpunten die wij hanteren. Het is een goede start, maar het is zeker mogelijk dat we nog enkele zaken in dit document niet bespreken. Overzicht: Sociale media 72% Eerste indruk 83% Aanpak 61% Personal branding 70% Website 48% Gebruiksvriendelijkheid 70% Overtuigingskracht 40% 60 Jouw score op 100 Geanonimiseerd
 2. 2. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Eigenschappen die wij als eerste zien blijven langer hangen en hebben een grote invloed op het beeld dat we vormen van iemand of een organisatie. Een eerste indruk zet zich dus om in een gefixeerd beeld, dat maar moeilijk te corrigeren en bij te stellen is. Het is een oude wijsheid die ook online van cruciaal belang is. ü Profielfoto 3/3 De profielfoto is vaak het eerste wat mensen van jouw bedrijf te zien krijgen. Is deze duidelijk en overtuigend genoeg? o Omslagfoto 3/4 De omslagfoto is net als de profielfoto van cruciaal belang in de eerste indruk. Laat geen kansen liggen door hier geen gebruik van te maken. Maak je onmiddellijk iets duidelijk? ü Info 3/3 Hoe is je info-deeltje ingevuld op Facebook? Is dit duidelijk en zet je aan tot actie? û Berichtje vastgepind 0/1 Een berichtje vastpinnen is heel eenvoudig en zo kies je zelf welk bericht mensen eerste te zien krijgen. ü Contactgegevens volledig 1/1 Veel van je klanten zoeken je op via Facebook. Zijn alle gegevens toegevoegd? Eerste indruk sociale media 10/12 à Hoe doe jij het voorlopig?
 3. 3. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Wat is de anatomie van een succesvolle facebookpagina? Er bestaat niet één wondermiddel dat succes garandeert. Gelukkig zijn er wel enkele technieken die je kan toepassen om erg veel kans op te maken. Wij ontleedden de belangrijkste elementen en toetsten dit af met jouw huidige aanpak. û Video 1/3 Video werkt zeer goed op Facebook. Door video te gebruiken bereik en overtuig je meer mensen. ü Actualiteit 2/2 Inspelen op de actualiteit werkt zeer goed omdat het vaak over herkenbare thema’s gaat. Deze worden sneller herkend en geliket. ü Alle kanalen 1/1 Zijn er nog andere kanalen voor jou relevant? Zo ja, gebruik je deze? û Psychologische overtuigingstechnieken 1/2 Communiceren is nog niet overtuigen. Gebruik je psychologische trucjes om potentiële klanten te overtuigen? Sociale media moeten tenslotte opbrengen. ü Persoonlijk 2/2 Sociale media heten niet voor niets zo. Maak jij het persoonlijk genoeg om jouw volgers te kunnen triggeren? û Emoties 1/2 Ommensenaantezettentotactieofteovertuigenmoetjeemotiesgebruiken.Ditdeeltjevanonsbreinisnamelijk sterker dan het rationele deel. Inhoud met een emotioneel jasje! û Facebookpixel 0/1 Een facebookpixel is een stukje code om te weten te komen wie je website bezoekt vanuit Facebook. Het is ook essentieel om goed en gericht te kunnen adverteren. Heb jij zo’n pixel op je website? Aanpak sociale media 8/13 à Hoe doe jij het voorlopig?
 4. 4. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen In tijden van sociale media krijgt iedereen een beeld van je door je naam te googlen. Misschien verschijnt er bij jouw naam allerlei onzinnige informatie die niets met jou te maken heeft. Dit is natuurlijk iets wat je wilt vermijden. Als ondernemer is het daarom belangrijk dat je investeert in je eigen merk. Heel vaak is het ‘brand’ van de ondernemer zelfs sterker dan dat van het bedrijf. Als je bijvoorbeeld bekend staat als een goede ondernemer, dan zal je hier zeker de vruchten van plukken. Je geniet meer vertrouwen en je zal sneller de deal sluiten. Laat deze kansen niet liggen! o Personal branding op Facebook 3/5 Hoe zet jij je eigen merk in op Facebook? Sommigen denken ten onterechte dat Facebook niet professioneel genoeg. Eigenlijk maakt dit niet uit. Het gaat tenslotte om perceptie. En… ‘Perception is reality’. Elke indruk die mensen krijgen van jou heeft een impact op jouw bedrijf. Dat geldt voor alle kanalen, ook voor Facebook. Uiteindelijk doe je zaken met mensen. En die zitten nu eenmaal ook op Facebook. Verwaarloos jouw personal brand dus hier niet. o Personal branding op LinkedIn 4/5 Uiteraard is LinkedIn een belangrijk kanaal voor ondernemers en professionals. Veel gesprekken en samenwerkingen starten hier, of toch zeker snuffelronde. Als ondernemer is het een absolute must om je profiel op LinkedIn in orde te hebben. Zowel de eerste indruk als zichtbaar zijn is belangrijk. Personal branding 7/10 à Hoe doe jij het voorlopig?
 5. 5. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Psychologische modellen zoals dat van BJ Fog tonen heel duidelijk aan dat hoe gebruiksvriendelijker een website is, hoe sneller er actie wordt ondernomen. Het is dus belangrijk voor je website dat mensen zich zo weinig mogelijk ergeren. Simpel gezegd: hoe minder energie het kost, hoe sneller actie. ü Responsive 1/1 Is je website op verschillende toestellen vlot leesbaar en toegankelijk? û Snelheid 0/1 Een trage website is erg slecht voor de conversie. Hoe trager, hoe minder kans op actie. ü Vindbaar in Google 3/3 Is jouw website eenvoudig terug te vinden in een zoekmachine? ü Belangrijkste bovenaan 1/1 Het belangrijkste van je website plaats je best bovenaan. Hoe meer gescrol, hoe minder aandacht. û Duidelijke richtlijnen 1/2 Is het duidelijk voor de websitebezoeker wat er moet gebeuren? Stuur jij waar nodig? û Contact 1/2 Zijn de contactgegevens makkelijk terug te vinden en correct ingevuld? Uit heel veel analyses merken wij dat dit een enorm belangrijk onderdeel van je website is, maar dat velen dit toch verwaarlozen. Gebruiksvriendelijkheid website 7/10 à Hoe doe jij het voorlopig?
 6. 6. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Het is niet omdat iemandjewebsitebezoekt dat zedaarvoorookinactiezullenschieten. Tochzijnerveletrucjes omdat proces te optimaliseren. De laatste jaren zijn er zoveel nieuwe technieken ontwikkeld die eigenlijk heel goed kunnen voorspellen door wat mensen getriggerd worden. Het is dus aan jou om de juiste technieken toe te passen. û Testimonials 0/2 Een getuigenis van een vorige klant is een erg belangrijk onderdeel van een overtuigende website. Pak dit wel op een goede manier aan. Je houdt je best aan enkele regels. û Video 0/2 Een website met video scoort gemiddeld gezien 73% beter dan één zonder video. û Copywriting 3/7 Laat jij je teksten bloeden? Of anders gezegd: trigger en overtuig je de websitebezoeker voldoende met de juiste teksten? Een tekst moet vlot leesbaar zijn, maar moet ook een probleem en oplossing bevatten. û Psychologische trucjes 4/10 Naast communiceren en informeren, moet je uiteraard ook overtuigen. Passen jullie de nodige psychologische trucjes toe? Dankzij heel veel onderzoeken en experimenten weten wij goed welke trucjes voor meer conversie zorgen. û Persoonlijk 1/2 Een onpersoonlijke website werkt niet. Zo simpel is het. Is die van jou persoonlijk genoeg? ü Actueel 2/2 Wanneer werd de laatste blog geschreven? Een actuele website is erg belangrijk. Overtuigingskracht website 10/25 à Hoe doe jij het voorlopig?
 7. 7. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Nu je enkele pijnpunten van jouw marketing op een rijtje hebt, wil je deze hoogstwaarschijnlijk oplossen. Hieronder vind je enkele trajecten en pakketjes die wij reeds uitvoerden voor vorige klanten. Uiteraard kunnen we dit wel altijd op maat aanpassen. 1. Video marketing Video is een uitstekende manier om potentiële klanten te overtuigen. Een website met video scoort bijvoorbeeld gemiddeld 73% beter. Ook op sociale media worden video’s beloond met extra bereik, likes en conversies. Een goede keuze om te investeren in video! 2. Content marketing Zichtbaarheid, daar draait het om bij marketing. Het mere-exposure-effect – waar ons bedrijf is naar genoemd – toont ook heel duidelijk aan dat hoe meer je klanten je zien, hoe sneller ze voor jou kiezen. Via deze samenwerking zorgen we voor minstens 3 maanden marketing. + Adviesrapport website + Facebook adverteren 3. Personal branding In groep of persoonlijk voorzien wij een traject op maat om meer in te zetten op personal branding. Dit kan zowel voor de zaakvoerder als personeelsleden zijn. Wij voorzien sessies omtrent strategie, optimalisatie en content. Uiteraard is er ook opvolging. 4. Workshops sociale media Wil je alles omtrent sociale media zelf beheren? Wil je eventueel iemand hiervoor in dienst nemen? Wij geven ook workshops. Opnieuw steeds psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd. Verbeteren?
 8. 8. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen Exposure is een marketingbureau dat gespecialiseerd is in de psychologie en de wetenschap van het digitaal overtuigen. Geen grafisch bureau dat bezig is met kleurtjes, maar een bureau dat strategisch nadenkt hoe je met psychologische trucjes geïnteresseerden kan overtuigen om betalende klanten of ambassadeurs te worden. Zo zagen we op basis van heel veel data bij onze vorige klanten een gemiddelde conversiestijging van 106% na een samenwerking met ons. • Sociale media • Personal branding • Workshops online marketing • Politieke communicatie Omdat we ons steeds willen verbeteren kijken we regelmatig eens over het muurtje door samen te zitten met internationale experts. Hierover hebben we dan ook een podcast opgericht waarin we experts uit diverse communicatiegebieden interviewen. Zo spraken we al met meer dan 50 experts uit Europa en Amerika. Naast onze podcast schreven wij ook nog een boek over ‘Het Nieuwe Campagne Voeren’.Deze is ondertussen in derde druk gegaan. Op onze website kan je alvast heel veel inspiratie vinden. Je kan er e-books downloaden, blogs vol tips lezen en gesprekken met experts beluisteren. Contact? Reinout Van Zandycke reinout@exposure.be +32 486 72 16 45 www.exposure.be Over Exposure
 9. 9. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen “Exposure maakt duidelijk hoe mensen beslissen en keuzes maken. Dit is onderbouwd met wetenschappelijke inzichten. Geen gebakken marketing lucht. De voorbeelden en concrete tips zijn onmiddellijk toepasbaar. Het geheel wordt op een boeiende manier gebracht.” Philip Vanassche, zaakvoerder Korazon “De bijdrage van Exposure is degelijk onderbouwd, doch met een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. De voorafgaande analyse toegepast op het eigen project maakt deze workshop bijzonder bevattelijk en waardevol! Dit is meer dan zomaar een uitlegover het functionerenvan desocialemediakanalen. Focus is opdecontent, maar met duidelijk bruikbare tips en tricks die onmiddellijk kunnen ingezet worden.” Annelies Maes, Projectmanager Ondernemerschap VOKA “Zowel voor mij persoonlijk als mijn professionele omgeving zijn de inzichten die Reinout deelt telkens opnieuw verrassend en verfrissend. Hij pioniert in het domein van de online overtuigingspsychologie en doet dat met een stijl die on-Belgisch is: ambitieus, enthousiast en met een open blik op de wereld! Wie een blik frisse ideeën wil opentrekken, raad ik ten stelligste een keynote van Reinout aan. You will not regret it!” Korneel Warlop, Corporate Communication Manager Callebaut regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) Over onze samenwerkingen
 10. 10. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen
 11. 11. Exposure – reinout@exposure.be Specialisatie in online marketing en overtuigen

×