Refleja. Principis per una vida emocionalment más ecológica

1,881 views

Published on

“L’Ecologia Emocional”

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,881
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
39
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Refleja. Principis per una vida emocionalment más ecológica

 1. 1. Principis per una vida emocionalment mès ecológica “ Patim més contaminació emocional que atmosfèrica Encender parlantes. Haz clik para avanzar a tu ritmo.
 2. 2. El nostre clima emocional cada cop està més deteriorat degut al nostre analfabetisme emocional i a la nostra irresponsabilitat.
 3. 3. L’escalfament emocional global es manifesta en multitud de símptomes: augment de les agressions verbals, físiques, psíquiques, emocionals i morals; estrès, malalties ansioso-depressives, conductes racistes, corrupció, guerres, terrorisme… patiment… Ja és hora d’efectuar canvis preventius enlloc de veure’ns obligats a recórrer a fer canvis catastròfics , a voltes, massa tard.
 4. 4. L’Ecologia emocional presenta el model C.A.P.A. d’ésser humà : La persona C reativa, A morosa, P acífica, A utònoma . Aquests quatre eixos han de desenvolupar-se de forma sincrònica i equilibrada .
 5. 5. Principi de responsabilitat en l’autogestió emocional Podem ésser part de la solució o part d’un problema de la humanitat . No podem viure inundant els altres amb les nostres escombraries emocionals . El preu és massa car .
 6. 6. Principi de prevenció Avui estem altra cop en una d’aquestes situacions decisives en la que la diferència entre la solució violenta i la solució anticipada pot significar la diferència entre la destrucció i el fèrtil desenvolupament de la nostra civilització ” (Erich Fromm).
 7. 7. Bon ús i estalvi de l’energia emocional Triar bé els objectius i les persones on invertim la nostra energia emocional. No malbaratar-la. Centrar-nos en allò que podem controlar i millorar – nosaltres mateixos – enlloc de insistir en fer canviar els demès .
 8. 8. Ús de fonts d’energia emocional netes, renovables i no contaminadores Moure’ns per l’empenta de l’alegria, la curiositat, la confiança, la valentia, la generositat o l’amor enlloc de fer-ho per coacció, per un fals sentit de l’obligació, pel què diran els altres, per egoisme o per interès. La mateixa acció pot donar lloc a resultats diametralment oposats en funció de si la font d’energia emocional és neta o bé està contaminada.
 9. 9. Creació d’espais protegits per a espècies emocionals en perill d’extinció, on puguin créixer la tendresa, l’amor, la serenitat i la gratitud .
 10. 10. Protecció del clima emocional evitant les contaminacions per queixes, rumors, insults, judicis de valors i menyspreu Aplicar el Principi del Respecte
 11. 11. L’Ecologia Emocional defensa un model humà psicoecoafectiu de persones que construeixen un espai interior harmònic en el qual raó i emoció uneixen les seves forces fomentant accions més empàtiques, generoses i solidàries envers el altres i el món.
 12. 12. Presentació i disseny gràfic ¡Refleja! por Marcela Parolin Buenos Aires - Argentina para solicitar más presentaciones: refleja@ciudad.com.ar Contingut basat en llibre “L’Ecologia Emocional” i els treballs de Jaume Soler i Maria Mercè Conangla així com un article publicat per Sergio Sinay al Diario La Nación de Buenos Aires Més informació sobre Ecología Emocional en: www.ecologiaemocional.com www.fundacioambit.org Música: “Meditación Plexus”

×