Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Manual de blogger

1,073 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Manual de blogger

 1. 1. Manual de 1. El primer pas que cal fer per iniciar el nostre blog és entrar en aquesta web: https://www.blogger.com/start 2. Un cop obert aquest enllaç ens trobarem amb aquesta pàgina: A l’espai que ens trobem en blanc hem de ficar el nom d’usuari i la contrasenya que trobareu en aquesta taula, segons el blog que volgueu editar: mlatre12@gmail.com love1212 El nom d’usuari l’heu de ficar dins de “USERNAME” i, la contrasenya, dins de “PASSWORD”. A continuació cliqueu en “SING IN” : 3. Un cop heu entrat trobareu una pàgina similar a aquesta:
 2. 2. En comptes de posar “Mi blog de Prueba” en el vostre cas ficarà el nom del vostre blog. Després, piqueu sobre: • NUEVA ENTRADA: si voleu escriure un article nou, entrar un arxiu nou, o introduir fotos, escrits, documents... Nous! • EDITAR ENTRADA: si el que voleu és acabar d’editar alguna cosa que ja havíeu començat o bé, millorar-la, canviar-la, ampliar-la... o EDITAR PÀGINA: si el que voleu és canviar alguna pàgina (pestanya) o crear un de nou. • CONFIGURACIÓN: si el que voleu és canviar la configuració del blog. • DISSENY: si el que voleu és editar el disseny del blog: colors, tipus de blog, editar nous elements dins la pàgina, com per exemple el banner, nous gadgets... • MONETIZAR: si voleu editar anuncis publicitaris... 4. A coninuació s’explica detalladament i, per ordre, cadascun dels punts anteriors, i que es pot fer en cada cas. NOVA ENTRADA: Dins d’aquest post hi trobem un entorn de treball on hi haurem de ficar, primer de tot el Titol de l’activitat, article, exposició ... que hi volem afegir al blog. Després trobem un espai on hi podem escriure, afegir, fotos, videos, enllaços a altres pàgines webs... Per tal de fer això possible, s’expliquen les eines que tenim al nostre abast: Per escollir la font amb la quual volem escriure Tamany de la font Font en negreta Font en cursiva Color de la font Enllaç : si piquem damunt d’aquesta icona, es perquè hem
 3. 3. seleccionat una part del text o una imatge que volem que serveixi d’enllaç cap a una altra web, amb el que sortirà una pantalleta on ens demanarà l’adreça web, l’hem de copiar i ja estarà enllaçada). Alineació del text Llista numerada o en vinyeta Bloc de text entre cometes Comprobar ortografia Adjuntar una imatge Adjuntar un vídeo Eliminar format de la selecció Aquesta pestanya serveix per escriure-ho tot en HTML, o en el cas d’adjuntar unes diapositives o un enllaç de YOU TUBE... que l’hauràs d’enganxar en aquest espai, tal com te’l dona la web. És on t’has d’assegurar que estem quan fem una nova entrada. Per visualitzar el blog abans de publicar. Publicar l’entrada. Guardar per acabar-ho en un altre moment i no publicar. L’entorn de treball que et trobaràs és el que es pot veure en la imatge següent:
 4. 4. Farem un exemple per tal de saber com es puja un arxiu amb lletra, un enllaç a una activitat online amb fotografia. Primer de tot, tal com s’ha dit abans, cal escriure el titol: Després, escriurem dins el quadre de text una explicació de l’activitat que volem adjuntar. Hem se pensar que necessitarem una imatge que hem seleccionat amb anterioritat i que tenim guardada al nostre disc dur, al pen... Si no la tenim, podem buscar una al google, en imatges i, en aquest cas, un cop veiem una imatge que ens agrada, piquem amb el botó dret i seleccionem: COPIAR RUTA DE LA IMAGEN Després tornem a l’entorn de blogger. Piquem a la icona: Adjuntar una imatge Ens sortirà una pantalleta on haurem d’adjuntar la ruta de la imatge que hem copiat així que en l’espai on fica URL, picarem amb el botó dret i li dirém COPIAR Després cal picar en SUBIR IMAGEN. Per una altra banda, si la imatge la tenim guardada en una carpeta dins l’ordinador, tan sols cal picar dins de “EXAMINAR”... i escollir la imatge que volem pujar, després “SUBIR IMAGEN”. Sortirà una altra pantalla on ens explica que ja està pujada i cal picar ja a “FINALIZAR” Ja tenim la imatge a l’entorn de treball., La seleccionem i, un cop seleccionada piquem dins la icona: Enllaç
 5. 5. Sortirà una pantalleta on ens indicarà que fiquem l’adressa de l’enllaç a la web o joc. Si bé, en comptes d’adjuntar la imatge volem adjuntar un vídeo, piquem en: Adjuntar un vídeo En aquest cas sortirà una pantalla on ens demanarà un titol i que examinem dins l’ordinador l’arxiu de vídeo que volem pujar. Acabem per SUBIR VIDEO Dins la caixa de text podem escriure una explicació o el que dessitgem i ho editem amb les eines que hem descrit abans, com si fos un document word. Un cop acabat piquem: Publicar l’entrada. Guardar per acabar un altre dia o en un altre moment i no publicar. Si el que volem es adjuntar un vídeo des de YOU TUBE. Anem a Youtube, escollim el vídeo i un cop en la pantalla, mirem davall del vídeo i trobarem un botó que fica INSERTAR:
 6. 6. Premeu el botó INSERTAR i sortirà un quadre de text amb un còdi html. • Selecciónar. • Copiar Reservem aquesta còpia i anem a NUEVA ENTRADA. En el quadre de text seleccionem la opció i en el quadre de text li diem amb el botó dret: • Pegar. a. EDITAR ENTRADA Fletxa groga: Si piquem hi piquem podem llegir els comentaris que ens han deixat en aquesta entrada. Fletxa Lila: Si piquem en visualitzar, podem veure l’entrada al blog. Fletxa Vermella: Si piquem a Editar, ens mostrarà la pantalla explicada en el punt anterior, i podrem tornar a editar-la, canviar-la, ampliarla, ... Fletxa Verda: Si piques en borrar, esborraràs el post, i l’elimines del blog. En aquesta mateixa pantalla, damunt dels pots, hi veuràs un desplegable, que comença per “Acciones de etiquetas” on podràs escollir una etiqueta per cada post, i organitzar-les així molt millor. b. CONFIGURACIÓ: En aquest espai es pot configurar el blog, canviar les especificacions, el correu, l’autor, etc. Cal llegir cadascun dels posts molt bé per tal de no fer res que el desconfiguri. En la pantalla ens indica què significa cada opció. Podem canviar el titol al blog, ficar-li descripció, dir si volem que el blog estigui
 7. 7. disponible en el llistat del blogs de google... c. DISSENY: i. Elements de la pàgina Aquí trobarás un esquema del blog i podràs ficar i organitzar elements del blog amb un sol pulsar i arrastrar, sense necessitat de canviar la plantilla.
 8. 8. 1: Editar la cabecera del Blog 2: Configuracions de la entrada del Blog en si. Si piquem a editar, ens donarà l’opció d’escollir els Camps que volem que apareguin en cadascuna de les entrades del blog. 3: Añadir un Gadget o eliminar-lo. Podem escollir eines que estan predissenyades en Blogger picant en aquest botó i un cop les escollim ens donarà les explicacions per anyadir-ho al nostre blog. Apareixeran a la dreta del blog, en una columna d’edició. Hi ha moltes opcions, podem ficar un calendari, agenda, notícies, frases célebres, diapositives, links interessants… 4: Añadir un gadget en el pie de página (el mateix però al peu del blog) 5: Editar la barra de navegación: si piquem a Editar, ens dona l’opció d’escollir el color que volem que tingui la barra de navegación i poc més. ii. Fonts i colors Del disseny escollit podem canviar els colors del blog així com la font dels textos que apareixen en el disseny de la pàgina iii. Edició HTML Si coneixem aquest llenguatge, podem modificar el disseny. (links a vídeos, calendari...) iv. Seleccionar plantilla nueva Podem escollir una plantilla si no ens agrada la que tenim actualment. En blogger hi ha moltes opcions, però podeu buscar per internet moltes més i pujar-les. En aquest cas, la copiarieu dins de l’apartat “Edició HTML”.
 9. 9. d. MONETIZAR: Si tenim un conte en Google Adsense i volem utilitzar-lo també per guanyar diners amb aquest blog, no tenim més que seguir els pasos que ens dona aquesta pantalla.

×