Asgmt Basic Entrepreneurship

672 views

Published on

we're from course MGM3180 introduced our presentation about our company, J'adore Collections..

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
672
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Asgmt Basic Entrepreneurship

 1. 1. J’adore Collections
 2. 2. Pengenalan  J’adore adalah sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan yang mengkhususkan produk fesyen wanita seperti beg, kerongsang dan tudung.  Produk yang dihasilkan oleh syarikat kami merupakan satu kelebihan yang menjadi perintis dalam rangkaian fesyen dan aksesori.
 3. 3. Logo “More Beautiful More Ellegant”
 4. 4. MISI Memaparkan Produk yang berinovasi sejajar dengan zaman fesyen masa kini. VISI Menjadi sebuah syarikat yang memasarkan produk yang berasaskan fesyen dan aksesori
 5. 5. OBJEKTIF  Memperkenalkan produk khusus kepada wanita yang gemar berfesyen.  Mengenengahkan autentisiti budaya timur dalam arus fesyen.  Memenuhi keperluan dan kehendak wanita zaman kini.
 6. 6. PRODUK Shawl Kerongsang Beg
 7. 7. Shawl Beg Kerongsang
 8. 8. INOVASI PRODUK YANG DIHASILKAN 1) Shawl - Mempunyai corak yang menarik yang sesuai untuk wanita yang gemar berfesyen. - Menambahkan kreativiti kepada wanita dalam berfesyen. 2) Keronsang - Menghasilkan kerongsang yang unik dan kreatif. 3) Beg - Menghasilkan beg yang sesuai digunakan . - Ia juga adalah sebagai beg Multi-Purpose dan sangat praktikal kepada pegguna.
 9. 9. LOKASI PERNIAGAAN 1) Kompleks Akademik Mahasiswa (KAA)  Ia adalah salah satu tempat yang strategik bagi menjalankan perniagaan.  Ia juga adalah lokasi yang kondusif kerana mempunyai pelbagai kemudahan. 2) Bangunan Pentadbiran (Berhampiran CIMB)  Tempat tumpuan ramai kerana ia berdekatan dengan Bank CIMB, bangunan pentadbiran dan kafeteria.  Sesuai untuk menjalankan perniagaan.
 10. 10. Waktu Operasi Perniagaan  Waktu perniagaan yang akan kami jalankan bagi produk kami ia 3 hari seminggu.  Bermula pada pukul 3-7 petang.
 11. 11. STRATEGI PEMASARAN (Promosi) Untuk menarik perhatian pelanggan bagi produk kami, kami akan menggunakan strategi yang berikut:  Poster  Blog  Laman Sosial 1) Facebook 2) Youtube  Flyers
 12. 12. PELAKSANAAN PERNIAGAAN  Peringkat pertama -Membuat rancangan perniagaan -Mengumpul modal perniagaan -Mencari tapak perniagaan untuk menjalankan perniagaan -Mencari sumber bahan untuk  Peringkat kedua -Mengambil tempahan secara online dan secara langsung. -Menjalankan perniagaan di kawasan UPM. samb…
 13. 13. Peringkat Ketiga - Memasarkan produk kepada masyarakat yang berada di kawasan Sri Serdang. - Membuat pengauditan kewangan syarikat
 14. 14. Rumusan 1)Perniagaan yang akan dijalankan oleh syarikat J’adore ialah berasaskan produk fesyen yang sesuai dengan kehendak wanita masa kini. 2) Selain itu. Produk J’adore menghasilkan satu keunikan dan kelainan dalam berfesyen.

×