Guggenheim

764 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
764
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
40
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guggenheim

 1. 1. Museu Guggenheim de Bilbao 1991 - 1997 Bilbao Desconstructivisme Frank Gehry 1929http://www.guggenheim-bilbao.es/visita_virtual/visita_virtual.php?idioma=es
 2. 2. Esbosso del projecteLa creació del seu disseny, fou possible gràciesa la utilització d’un avançat programa informàtic de disseny tridimensional anomenat CATIA. El CATIA fou inicialment concebut per la indústria aeroespacial.
 3. 3. Ocupa un espai de 24.000 m2 Pel costat nord el Museu juga amb l’aigua, les ondulacions i les formes Atri fluides. Volums ortogonals recobert de pedra calcària Pel costat sud domina la pedra, els angles, les Volums corbats recobert de titani rectes. GaleriesMurs-cortina clàssiques Àmplia escalinata descendent Plaça 27m d’espais buits Galeria especial en forma de buc 53m d’alçada invertit de 30m d’amplada per 26m d’espais de galeries 130 de llargada Àmplies galeries de planta irregular Atri Tres pisos o nivells de galeries
 4. 4. TITANI Materials 33.000 planxes de titani d’un gruix d’un mil·límetre que a manera “d’escates de peix” recobreixen gran part de l’edifici. VIDRE Murs-cortina que connecten els diferents volums i donen transparència a l’edifici. PEDRA CALCÀRIA Originaria d’una pedrera d’Huéscar (Granada) fou escollida, entre altres coses, per la seva tonalitat harmònica amb la pedra de l’Universitat de Deusto.Estructura de biguesmetàl·liques per l’esquelet.
 5. 5. PEDRA CALCÀRIAOriginaria d’una pedrera d’Huéscar (Granada) fou escollida, entre altres coses, per la seva tonalitat harmònicaamb la pedra de l’Universitat de Deusto.
 6. 6. TITANI33.000 planxes de titani d’un gruix d’un mil·límetre que a manera “d’escates de peix” recobreixen gran part del’edifici.
 7. 7. El pont de La Salve sembla barrar-li el pas, però elMuseu l’absorbirà passant per sota i ressorgint peldarrera en forma de torre.
 8. 8. Plaça Puppy de Jeff KoonsUna gran plaça presidida per l’escultura de Puppy, un terrier de 12metres fet de flors i creada per l’escultor americà Jeff Koons,convida al visitant a descendir per una àmplia escalinata i accediral Vestíbul del Museu.
 9. 9. A la part de darrera del Museu una gegantesca escultura d’una aranya “Mama”, de deu metres d’alçada, harmonitza amb el conjunt. És obra de l’artista francesa, afincada als Estats Units, Louise Bourgeois. Gràcies a una rampa de formigó, els passejantsredescobreixe n el riu Nervión. Pel costat nord el Museu juga amb l’aigua, les ondulacions.
 10. 10. Àmplia escalinata descendentTot i que les escalinates descendents no són un dissenyfreqüent en els edificis institucionals –normalment presentenescales ascendents per emfatitzar solemnitat –, en aquestcas, Gehry resol encertadament la deferència de cota entre laria i les edificacions, tot aconseguint un edifici que nosobrepassa l’alçada de les construccions circumdants.
 11. 11. Atri Una vegada creuat el Vestíbul, el visitant entra a l’Atri. Aquest Atri és, potser, l’espai més representatiu del disseny de Gehry. Amb la seva descomunal alçada, de més de 50 metres i, inunda de llum provinent d’una gran lluerna que el corona, és l’autèntic cor del Meseu. En ell les formes s’estiren, s’aixafen i es retorcen. Serveix com a punt de convergència i d’orientació, així com d’escenari d’instal·lacions plàstiques monumentals. Els tres pisos o nivells de galeries de què disposa l’edifici s’organitzen al voltant d’aquest Atri i es connecten mitjançant un sistema de passarel·les, de rampes, de torres d’escales i d’ascensors de vidre.
 12. 12. Galeries 27m d’espais buits 53m d’alçada Tres pisos o nivells de galeries 26m d’espais de galeries L’espai expositiu consta de 20 sales de tipologia diferent 19 galeries clàssiques 19 sales clàssiques, d’aspecte rectangular, que s’identifiquen en l’exterior pel recobriment de pedra. Totes tenen il·luminació natural provinent de lluernes. 9 àmplies galeries de planta irregular 9 sales irregulars, que s’identifiquen exteriorment pel recobriment de titani. >Aquestes galeries proporcionen espais interiors grandiosos. 1 galeria especial 1 galeria especial en forma de buc invertit, de 30 m d’amplada per 130 m de llargada.
 13. 13. Sales clàssiques, d’aspecte rectangular. Sales irregulars amb il·luminació natural provinent de lluernes.
 14. 14. Galeria especialUna galeria especial en forma de buc invertit, de 30 md’amplada per 130 m de llargada. Aquesta galeria, que des defora travessa el Pont de La Salve per sota, té la seva pròpiaentrada i adquireix un caràcter independent.El centre de la galeria el presideix lescultura, feta amb tresenormes fulles dacer, de l’artista americà Richard Serra.
 15. 15. Casa dansant. Praga. República Txeca.
 16. 16. Sala de Concerts Walt Disney, Los Ángeles, EE. UU.
 17. 17. Centre Stata. Institut Tecnològic de Massachusetts. Boston. EUA
 18. 18. VILA OLÍMPICA. ESCULTURA DEL PEIX1992
 19. 19. OFICINES i museu de LA MOBILITAT a LA SAGRERA Projecte del gratacels futurista que presidirà l’àrea de Sant Andreu-Segrera, on està previst que es construeixi la futura estació de l’AVE.

×