Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

05 Guggenheim de Bilbao

8,611 views

Published on

Published in: Education, Business, Technology

05 Guggenheim de Bilbao

 1. 1. Museu Guggenheim de Bilbao 1919 - 1997 Bilbao Desconstructivisme Frank Gehry 1929 http://www.guggenheim-bilbao.es/visita_virtual/visita_virtual.php?idioma=es
 2. 2. Esbosso del projecte La creació del seu disseny, fou possible gràcies a la utilització d’un avançat programa informàtic de disseny tridimensional anomenat CATIA. El CATIA fou inicialment concebut per la indústria aeroespacial.
 3. 3. Ocupa un espai de 24.000 m2 Pel costat nord el Museu juga amb l’aigua, les ondulacions i les formes Atri fluides. Volums ortogonals recobert de pedra calcària Pel costat sud domina la pedra, els angles, les Volums corbats recobert de titani rectes. Galeries Murs-cortina clàssiques Àmplia escalinata descendent Plaça 27m d’espais buits Galeria especial en forma de buc 53m d’alçada invertit de 30m d’amplada per 26m d’espais de galeries 130 de llargada Àmplies galeries de planta irregular Atri Tres pisos o nivells de galeries
 4. 4. TITANI Materials 33.000 planxes de titani d’un gruix d’un mil·límetre que a manera “d’escates de peix” recobreixen gran part de l’edifici. VIDRE Murs-cortina que connecten els diferents volums i donen transparència a l’edifici. PEDRA CALCÀRIA Originaria d’una pedrera d’Huéscar (Granada) fou escollida, entre altres coses, per la seva tonalitat harmònica amb la pedra de l’Universitat de Deusto. Estructura de bigues metàl·liques per l’esquelet.
 5. 5. PEDRA CALCÀRIA Originaria d’una pedrera d’Huéscar (Granada) fou escollida, entre altres coses, per la seva tonalitat harmònica amb la pedra de l’Universitat de Deusto.
 6. 6. TITANI 33.000 planxes de titani d’un gruix d’un mil·límetre que a manera “d’escates de peix” recobreixen gran part de l’edifici.
 7. 7. El pont de La Salve sembla barrar-li el pas, però el Museu l’absorbirà passant per sota i ressorgint pel darrera en forma de torre.
 8. 8. Plaça Puppy de Jeff Koons Una gran plaça presidida per l’escultura de Puppy, un terrier de 12 metres fet de flors i creada per l’escultor americà Jeff Koons, convida al visitant a descendir per una àmplia escalinata i accedir al Vestíbul del Museu.
 9. 9. A la part de darrera del Museu una gegantesca escultura d’una aranya “Mama”, de deu metres d’alçada, harmonitza amb el conjunt. És obra de l’artista francesa, afincada als Estats Units, Louise Bourgeois. Gràcies a una rampa de formigó, els passejants redescobreixe n el riu Nervión. Pel costat nord el Museu juga amb l’aigua, les ondulacions.
 10. 10. Àmplia escalinata descendent Tot i que les escalinates descendents no són un disseny freqüent en els edificis institucionals –normalment presenten escales ascendents per emfatitzar solemnitat –, en aquest cas, Gehry resol encertadament la deferència de cota entre la ria i les edificacions, tot aconseguint un edifici que no sobrepassa l’alçada de les construccions circumdants.
 11. 11. Atri Una vegada creuat el Vestíbul, el visitant entra a l’Atri. Aquest Atri és, potser, l’espai més representatiu del disseny de Gehry. Amb la seva descomunal alçada, de més de 50 metres i, inunda de llum provinent d’una gran lluerna que el corona, és l’autèntic cor del Meseu. En ell les formes s’estiren, s’aixafen i es retorcen. Serveix com a punt de convergència i d’orientació, així com d’escenari d’instal·lacions plàstiques monumentals. Els tres pisos o nivells de galeries de què disposa l’edifici s’organitzen al voltant d’aquest Atri i es connecten mitjançant un sistema de passarel·les, de rampes, de torres d’escales i d’ascensors de vidre.
 12. 12. Galeries 27m d’espais buits 53m d’alçada Tres pisos o nivells de galeries 26m d’espais de galeries L’espai expositiu consta de 20 sales de tipologia diferent 19 galeries clàssiques 19 sales clàssiques, d’aspecte rectangular, que s’identifiquen en l’exterior pel recobriment de pedra. Totes tenen il·luminació natural provinent de lluernes. 9 àmplies galeries de planta irregular 9 sales irregulars, que s’identifiquen exteriorment pel recobriment de titani. >Aquestes galeries proporcionen espais interiors grandiosos. 1 galeria especial 1 galeria especial en forma de buc invertit, de 30 m d’amplada per 130 m de llargada.
 13. 13. Sales clàssiques, d’aspecte rectangular. Sales irregulars amb il·luminació natural provinent de lluernes.
 14. 14. Galeria especial Una galeria especial en forma de buc invertit, de 30 m d’amplada per 130 m de llargada. Aquesta galeria, que des de fora travessa el Pont de La Salve per sota, té la seva pròpia entrada i adquireix un caràcter independent. El centre de la galeria el presideix l'escultura, feta amb tres enormes fulles d'acer, de l’artista americà Richard Serra.
 15. 15. Casa dansant. Praga. República Txeca.
 16. 16. Sala de Concerts Walt Disney, Los Ángeles, EE. UU.
 17. 17. Centre Stata. Institut Tecnològic de Massachusetts. Boston. EUA
 18. 18. VILA OLÍMPICA. ESCULTURA DEL PEIX 1992
 19. 19. OFICINES i museu de LA MOBILITAT a LA SAGRERA Projecte del gratacels futurista que presidirà l’àrea de Sant Andreu-Segrera, on està previst que es construeixi la futura estació de l’AVE.

×