Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Carasius auratus - Carasul auriu

 Carasul auriu este probabil cel mai popular
  peste de acvariuEi sunt crescuti de ca...
Introducere
• Pentru carasii aurii este nevoie de un acvariu de o
 marime potrivita. Ar trebui sa incepeti cu un
 acvari...
Alimentatie

• Carasii aurii sunt omnivori, adica se hranesc
 atat cu alimente de origine vegetala, cat si cu
 alimente ...
Concluzii
• Carasii aurii nu sunt greu de tinut, daca
 proprietarii lor sunt dispusi sa le ofere
 conditiile de care au ...
Necesitati de baza
• Este nostim si trist in acelasi timp pentru ca
 acesti oameni nu stiu ca un caras auriu
 traieste m...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Carasius Auratus Carasul Auriu

609 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Carasius Auratus Carasul Auriu

 1. 1. Carasius auratus - Carasul auriu Carasul auriu este probabil cel mai popular peste de acvariuEi sunt crescuti de catre iubitorii de pesti de cateva mii de ani, fiind printre pesteii cu cea mai veche origine in acvaristica
 2. 2. Introducere • Pentru carasii aurii este nevoie de un acvariu de o marime potrivita. Ar trebui sa incepeti cu un acvariu de minimum 100 de litri, un acvariu de o asemenea marime fiind in stare sa gazduiasca o pereche de carasi auriu destul de confortabil pentru destul demult timp. In general un acvariu cu spatiu mai mare este de preferat unuia cu spatiu mai mic, deci un vas de tip hexagon sau pentagon nu este cea mai buna locuinta pentru un caras auriu.
 3. 3. Alimentatie • Carasii aurii sunt omnivori, adica se hranesc atat cu alimente de origine vegetala, cat si cu alimente de origine animala. Totusi, carasii trebuie sa aiba in alimentatie si alimentatie vegetala, ca sa se previna anumite probleme digestive. Vegetabilele le pot fi oferite prin plantele vii din acvariu sau hranind pestele cu salata sau spanac maruntite.
 4. 4. Concluzii • Carasii aurii nu sunt greu de tinut, daca proprietarii lor sunt dispusi sa le ofere conditiile de care au nevoie si nu se sperie de putina munca. Ei aduc multe satisfactii crescatorilor, cresc mari si frumosi si traiesc multi,, multi ani.
 5. 5. Necesitati de baza • Este nostim si trist in acelasi timp pentru ca acesti oameni nu stiu ca un caras auriu traieste mult peste 10 ani intr-un acvariu de dimensiuni corecte, si au existat cazuri in care carasii au ajuns chiar la 20 de ani sau mai mult! Realitatea este aceasta: carasii aurii sunt mari, fac multa mizerie si au nevoie demult oxigen.

×