10 presentatie opwekking - we worden wie we bewonderen

838 views

Published on

De wereld is ongelijk verdeeld, tussen arm en rijk. Hier verandering in brengen, zal ons iets kosten en dat weerhoud ons te veranderen. Een opwekking is geen opwekking, als het in ons hoofd blijft, zelfs niet als het in ons hart blijft. Ze moet handen en voeten krijgen.

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
838
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
427
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10 presentatie opwekking - we worden wie we bewonderen

 1. 1. Filmpje – The I Heart Revolution - Hillsong
 2. 2. Voor Christus vind je al opwekkingen. (Koning Josia) Deuteronomium is een aanklacht tegen onrecht, „nooit het laatste kledingstuk van wees of weduwe als onderpand vragen‟. „Ruim de restjes van je oogst niet op, zodat de vreemden, wezen, en weduwen nog iets te eten hebben‟. De centrale opwekking in de geschiedenis begint op het eerste pinksterfeest. Het lichaam van Christus.
 3. 3. Door (af)goddeloosheid: Door emancipatie: Door zorg: Dit zijn niet drie losse principes, die toevallig goed werkten.
 4. 4. De kerk was de eerste met tehuizen voor gehandicapten, wezen en armen Wat zeiden de tegenstanders over christenen? (Keizer Julianus)
 5. 5. Bisschop Basilius (4e eeuw) Franciscus v.Assisi (13e eeuw) Maarten Luther (15e eeuw) John Woolman (18e eeuw)
 6. 6. Jezus, zegt één keer op te springen van blijdschap: 22 Gelukkig zijn jullie wanneer de mensen jullie omwille van de Mensenzoon haten en buitensluiten en beschimpen en je naam door het slijk halen. 23 Wees verheugd als die dag komt en spring op van blijdschap,……. 26Wee jullie wanneer alle mensen lovend over je spreken, (Lucas 6:22-23,26)
 7. 7. . Er is in het evangelie één moment waar Jezus „uit zijn dak gaat‟. 21 Op dat moment begon hij vervuld van de heilige Geest te juichen en zei: „Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt u het gewild. (Lucas 10:21)
 8. 8. De kerk had eeuwenlang het monopolie op de zorg voor armen, zieken, gehandicapten en buitenbeentjes.
 9. 9. Geloof zonder bewust leven is een onaf geloof, Jesaja preekte tijdens de opwekking onder Hizkia: 6 Is dit niet het vasten dat ik verkies: misdadige ketenen losmaken, de banden van het juk ontbinden, de verdrukten bevrijden, en ieder juk breken? 7 Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? (Jesaja 58:6-7) “Maar ik ben de belichaming van het jubeljaar,” zegt Jezus. Want ik had honger, en jullie gaven mij te eten….(Mat 25:35-40)
 10. 10. 22 Gelukkig zijn jullie wanneer de mensen jullie omwille van de Mensenzoon haten en buitensluiten en beschimpen en je naam door het slijk halen. 23 Wees verheugd als die dag komt en spring op van blijdschap,…26 Wee jullie wanneer alle mensen lovend over je spreken, …..(Lucas 6:22-23,26) Stel de opwekking voor,die ons het Meeste gaat kosten,
 11. 11. We worden uitgenodigd, de straatklinkers, de rotsen en de distels, uit ons hart te verwijderen. Dit is wat de vroege kerk te bieden had en dit is nog steeds wat wij als kerk te bieden hebben.

×