09 presentatie leven - we worden wie we bewonderen

871 views

Published on

God heeft, ‘20 … door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door vrede te brengen met zijn bloed aan het kruis. (Kollosenzen 1:20) God zet zich in onze plaats en vangt de klappen op. Hij vecht met demonen, die wij tot leven hebben geroepen. Hij leeft het leven, dat wij eigenlijk hadden moeten leven. Hij sterft de dood, die bij ons hoorde. Zo is het leven, zo is God. Een mens wordt, wat hij aanbidt. Wie met ‘het Leven’ omgaat, wordt met leven besmet. Als we naar Jezus die ‘het Leven’ is, luisteren en we hem werkelijk tot ons door laten dringen, dan verandert er iets van binnen en komen we tot bloei. We worden, wie we bewonderen! Zo wordt de dood van een onopvallende jood tweeduizend jaar geleden, iets waarvan heel het universum opleeft.

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

09 presentatie leven - we worden wie we bewonderen

 1. 1. Filmpje – Salvation Bridge to Live
 2. 2. Bij Jezus in de buurt is het altijd een feestje. Jezus is vol vreugde. “Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.” (Lucas 3:22)
 3. 3. Jezus verbleef zelfs na zijn dood, nog vaak lichamelijk op aarde. Jezus, laat de aarde niet vergaan. Wat waardevol is op aarde, zal juist blijven bestaan. 12 Of er ……… nu verder wordt gebouwd met goud, zilver en edelstenen of met hout, hooi en stro, 13 van ieders werk zal duidelijk worden wat het waard is. (1 Korintiërs 3:12-13a)
 4. 4. Jezus, had de psalmen gezongen, waarin God de redder is van mens en dier. maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend.” “ (Marcus 16:15)
 5. 5. God is solidair met de verstotene. “35 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, 36 ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.”(Mat 25:35-36) Daarom zegt Jezus:“heb uw naaste lief als uzelf.” (Matteüs 22:39)
 6. 6. Jezus geeft, maar hoeft er niets voor terug. Jezus ziet zichzelf als rentmeester. Eén van de kernwoorden van de Bijbel is genade.
 7. 7. Jezus deelt in de pijn van de vervolgde christenen. “Saul, Saul, waarom vervolg je mij?!” (Hand 9:4) Jezus leed wat wij nu lijden. Wat wij nu lijden, lijdt Jezus. …..alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters dat hebben jullie voor mij gedaan.” (Matteüs 25:35-40)
 8. 8. Jezus deelt in de pijn van de vervolgde christenen. “Saul, Saul, waarom vervolg je mij?!” (Hand 9:4) Jezus leed wat wij nu lijden. Wat wij nu lijden, lijdt Jezus. …..alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters dat hebben jullie voor mij gedaan.” (Matteüs 25:35-40)
 9. 9. 1 Jezus, ontmaskert het (Op min. 5 manieren kwaad: (fronten)) Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd. (Kol2:15) 15 Toen Jezus met geld werd gekocht, werd geld voor altijd iets gevaarlijks. 2 Jezus,put het kwaad uit: Normaal besmet het kwaad ons. Dat is wat Jezus bedoelde met, dat we niet moeten terugslaan, 3 Jezus, doorgedrongen tot de uiterste uithoeken van het territorium van het kwaad: Jezus was in de eenzaamheid. Jezus was zelfs in de dood en het dodenrijk. 4 Jezus, vernietigt het kwaad: christendom bestreed Paulus was de eerste, die het Jezus, is het goede dat het kwade overwint. 5 Jezus, verzoent zich met alles: Jezus noemt Judas op het moment van verraad nog vriend. Hier komt het goed tussen God en zijn weggevallen schepping.
 10. 10. De dood van een onopvallende jood tweeduizend jaar geleden, wordt iets, waarvan heel het universum opleeft. God heeft „20 … door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door vrede te brengen met zijn bloed aan het kruis. ‟(Kollosenzen 1:20)

×