05 presentatie vrijheid - we aanbidden goden nog steeds

851 views

Published on

De regels binnen de kerk kunnen een juk vormen, waarvan we ons willen ontrekken om vrij te zijn, maar dan blijken we aan de ongeschreven regels van de wereld vast te zitten, wat nog een groter en zwaarder juk betekend. Jezus, suggereert dat iedereen een last op ons legt. Elke last die we afwerpen lijkt ons vrij te maken, maar wordt direct weer vervangen door een andere last en maakt ons onvrij. Daarom zegt Jezus: 29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, 30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’ (Matteus 12:29-30),

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
851
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
503
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

05 presentatie vrijheid - we aanbidden goden nog steeds

  1. 1. 43 Wanneer een onreine geest iemand verlaat, trekt hij door dorre oorden op zoek naar een rustplaats. Maar als hij die niet vindt,44 zegt hij: “Ik zal terugkeren naar mijn huis, dat ik verlaten heb.” En wanneer hij terugkeert, merkt hij dat het leegstaat, schoongemaakt is en op orde gebracht. 45 Dan gaat hij weg en haalt er zeven andere demonen bij, die slechter zijn dan hijzelf, en zij allen nemen daar blijvend hun intrek. En zo is de mens bij wie de demon intrekt er ten slotte veel slechter aan toe dan voorheen.’ (Matteus 12:43-45) Als we ons nergens aan binden, zijn we toch het meest vrij?
  2. 2. Welvaart is niet het zelfde als welzijn. We zorgen wel voor de kwetsbaren dichtbij, maar niet voor de kwetsbaren ver weg.
  3. 3. “Hoe minder grenzen hoe beter.” “Het liberalisme is uiteindelijk het beste voor iedereen.” Is dit werkelijk het beste voor iedereen?

×