Sofija Rajić - Bezbednost dece na internetu

669 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
669
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sofija Rajić - Bezbednost dece na internetu

  1. 1. Bezbednost na U Sofija Rajid
  2. 2. *Šta je to INTERNET? • Javno dostupna globalna mreža.
  3. 3. *Društvene mreže na internetu… • *Facebook; *Twitter; *Ask.fm; *YouTube; *WeHearIt...
  4. 4. *Saveti i upozorenja... • Hakeri-stavljaju lažne fotografije i lažne informacije o sebi. Provaljuju u tudje profile. • Ne prihvataj nepoznate osobe na internetu. • Ne pravi profil na društvenim mrežama bez znanja osoba starijih od 18 godina.
  5. 5. *Anonimnost... • Negativni deo Interneta jeste anonimnost. Svako može za sebe da kaže da je bodibilder ili maneken, i ne postoji način da se to proveri. Pa, uvek možete pitati za dokaze, ali ne misle svi na to. Naročito deca koja veruju u sve što im je rečeno na Internetu. To ih čini lakom metom za ljude sa perverznim namerama. Internet može biti veoma opasan, tako da uvek pazite i budite oprezni!
  6. 6. *Virusi... Stvaraoci virusa su u stalnoj potrazi za boljim načinima pisanja zlonamernog koda i distribuiranja virusa na što više računara. Koji je njihov razlog? Krađa lozinke u cilju preuzimanja vaših ličnih informacija i bankovnih računa.
  7. 7. *Dobra strana interneta... Internet može da bude deci veoma koristan za učenje i može biti sredstvo za kreativan i intelektualni rad. Medjutim, Internet isto tako može da odvuče decu od obavljanja važnih socijalnih aktivnosti kao što su domadi zadatak i provodjenje vremena sa porodicom i prijateljima .
  8. 8. Smajlidi… :-) ili :) - sreća :-D ili :D - osmeh :-( ili :( - tuga ;-) ili ;) - namigivanje :-P ili :P - plaženje jezika (obično u šali) :-O ili :o - šok, iznenađenost, zaprepaštenost :-@ ili :@ - ljutnja 3:-) ili 3:)- djavolak <]:-)}}}}}} -deda mraz ^.- -podignuta obrva :-* ili :* - poljubac <3 - srce O:) - andjelčić ^_^ - duša

×