Manual instructiuni-nokia-c3-lime-green

1,445 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,445
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Manual instructiuni-nokia-c3-lime-green

 1. 1. Ghid utilizator Nokia C3–00 Ediţia 2
 2. 2. 2 CuprinsCuprins Parcurgerea meniurilor 15 Mesaje 16Siguranță 4 Mesaje text și multimedia 16 Mesaje instantanee 17Asistență 5 mesaje audio Nokia Xpress 17 Serviciul Nokia Messaging 17Nokia C3 pe scurt 5 Mesaje vocale 18Funcții principale 5 Setările mesajelor 18Taste și componente 6 Contacte 19Pregătirea pentru utilizare 7Introducerea cartelei SIM și a Muzică 20acumulatorului 7 Player media 20Pornirea și oprirea 7 Radio FM 20Antene 8Încărcarea acumulatorului 8 Fotografii 21Setul cu cască 8 Fotografierea și înregistrareaIntroducerea unei cartele microSD 9 videoclipurilor 21Scoaterea cartelei microSD 9 Vizualizarea fotografiilor șiConectarea cablului de date USB 10 videoclipurilor 21Fixați curelușa pentru mână 10Magneți și câmpuri magnetice 10 Aplicații 22Coduri de acces 10 Ceas cu alarmă 22Ecran de start 10 Galeria 22Blocarea tastaturii 12 Funcții suplimentare 22Utilizarea aparatului fără cartelă Recorder voce 22SIM 12 Listă de rezolvat 23Aplicațiile care rulează în fundal 12 Agendă 23Apeluri 13Efectuarea și preluarea unui apel 13 Setări 24Difuzor 13 Profiluri 24Comenzi rapide pentru apelare 13 Sunete 24 Afișaj 24Scrierea textului 14 Data și ora 24Scrierea textului cu ajutorul Comenzi rapide 24tastaturii 14 Sincronizare și backup 24Introducerea textului cu metode de Conectivitate 25predicție 14 Apeluri și telefon 28 © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 3. 3. Cuprins 3Accesorii 28Configurarea 28Revenirea la setările din fabrică 28Web sau Internet 29Conectarea la un serviciu Web 29Meniul operatorului 30Servicii SIM 30Sfaturi pentru protecțiamediului 31Economisiți energia 31Reciclați 31Informații de siguranță și despreprodus 31Index 39© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 4. 4. 4 SiguranțăSiguranță SERVICE CALIFICAT Instalarea și repararea acestuiCitiți aceste instrucțiuni simple. produs este permisă numaiNerespectarea acestor instrucțiuni poate personalului calificat.fi periculoasă sau ilegală. Pentruinformații suplimentare, citiți în ACCESORII ȘI ACUMULATORIîntregime ghidul utilizatorului. Folosiți numai accesorii omologate și acumulatoriPORNIREA TELEFONULUI ÎN CONDIȚII DE omologați. Nu conectați întreSIGURANȚĂ ele produse incompatibile. Nu porniți aparatul dacă folosirea telefoanelor mobile REZISTENȚA LA APĂ este interzisă sau dacă aceasta Aparatul Dvs. nu rezistă la apă. poate provoca interferențe sau Feriți aparatul de umiditate. pericole.SIGURANȚA CIRCULAȚIEI - ÎNAINTE DETOATE Respectați toate legile locale. Păstrați-vă întotdeauna mâinile libere în timp ce conduceți un autovehicul. Prima grijă a Dvs. în timp ce conduceți un autovehicul trebuie să fie siguranța circulației.INTERFERENȚE Toate aparatele mobile pot intra în interferență, ceea ce le- ar putea afecta performanțele.OPRIȚI ÎN ZONE CU RESTRICȚII Respectați toate restricțiile. Opriți aparatul în avioane, în apropierea aparatelor medicale sau în apropierea zonelor cu carburanți, substanțe chimice sau cu pericol de explozie. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 5. 5. Asistență 5Asistență Nokia C3 pe scurtCând aveți nevoie de informații Număr model: Nokia C3-00suplimentare despre cum să utilizațiprodusul sau când nu sunteți sigur cum ar Funcții principaletrebuie să funcționeze, accesați • Beneficiați de funcțiile de mesageriewww.nokia.com/support sau de pe cu tastatura completă QWERTY.aparatul mobil, nokia.mobi/support. • Gestionați profilurile din rețeleleDacă aceasta nu rezolvă problema, sociale din deplasări.efectuați una dintre următoarele operații: • Citiți și răspundeți la mesajele e-mail din deplasări.• Restabiliți setările originale din • Accesați ușor Internetul prin fabrică. intermediul rețelei LAN fără fir• Actualizați software-ul aparatului. (WLAN).Dacă problema rămâne nerezolvată, luați • Vizualizați corespondența cu olegătura cu Nokia pentru a afla ce opțiuni anumită persoană în ecranul dede reparații vă stau la dispoziție. conversații din mesagerie.Accesațiwww.nokia.com/repair. Înaintede a trimite aparatul la reparat, efectuațiîntotdeauna copii de siguranță ale datelorde pe aparat.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 6. 6. 6 Nokia C3 pe scurtTaste și componente 10 Tasta Contacte 11 Tasta Mesagerie 12 Tasta funcțională 13 Tasta Shift 14 Tasta Simbol 15 Tasta Ctrl1 Receptor2 Taste de selecție3 Tasta de apelare4 Tasta Navi™ (tasta de parcurgere)5 Tasta de terminare/pornire6 Tasta Backspace7 Tasta Enter8 Microfon9 Tasta Spațiu 16 Conector pentru încărcător 17 Conector set cu cască/Conector AV Nokia (3,5 mm) 18 Conector micro USB © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 7. 7. Pregătirea pentru utilizare 7 Pregătirea pentru utilizare19 Locaș cartelă de memorie20 Buton de deblocare Introducerea cartelei SIM și a21 Difuzor acumulatorului22 Obiectivul aparatului foto-video Măsuri de siguranță privind scoaterea23 Buclă a curelușei de purtat la mână acumulatorului. Înainte de a scoateFuncțiile tastelor speciale acumulatorul, opriți întotdeauna aparatul și deconectați-l de la încărcător.• Tasta Contacte și tasta Mesagerie. Pentru a accesa unele dintre funcțiile Cartela SIM și contactele sale pot fi ușor de mesagerie sau pentru contacte, deteriorate prin zgâriere sau prin îndoire, apăsați tasta Contacte sau tasta astfel că va trebui să fiți foarte atenți când Mesagerie. Puteți să asociați diferite manipulați, introduceți sau scoateți funcții tastelor. această cartelă.• Tasta funcțională. Pentru a schimba limba de scriere, apăsați tasta funcțională, apoi tasta ctrl.• Tasta Shift. Pentru a comuta între litere mari și mici, apăsați tasta Shift. Pentru a copia sau a decupa text, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift și parcurgeți pentru a evidenția cuvântul, expresia sau linia de text textul pe care doriți să le copiați sau 1 Apăsați butoanele de deblocare și să le decupați. Apăsați și mențineți îndepărtați capacul posterior (1, 2). tasta Ctrl și apăsați C (copiere) sau X 2 Scoateți acumulatorul (3). (decupare). 3 Introduceți cartela SIM. Asigurați-vă• Tasta Simbol. Pentru a insera un că suprafața contactelor este simbol special, apăsați tasta Simbol și orientată în jos, iar colțul teșit al selectați simbolul dorit. cartelei SIM este îndreptat către partea de jos a aparatului (4, 5, 6). 4 Puneți la loc acumulatorul și capacul din spate (7, 8, 9). Pornirea și oprirea Apăsați și mențineți apăsată tasta de pornire.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 8. 8. 8 Pregătirea pentru utilizareAntene 3 Atunci când aparatul indicăEste posibil ca aparatul Dvs. să dispună de acumulator complet încărcat,antene interioare și exterioare. Evitați deconectați încărcătorul de la aparat,atingerea inutilă a zonei antenei în timp apoi de la priza de perete.ce aceasta transmite sau recepționeazăsemnale. Contactul cu antenele afectează Nu este necesar să țineți acumulatorul lacalitatea comunicării, poate provoca încărcat o anumită perioadă de timp.creșterea nivelului de consum în timpul Aparatul poate fi utilizat în timpulfuncționării și poate reduce durata de încărcării. Dacă acumulatorul esteviață a acumulatorului. complet descărcat, ar putea fi necesare câteva minute înainte ca indicatorul de încărcare să apară pe ecran sau înainte de a putea efectua apeluri. Setul cu cască Avertizare: Când utilizați setul cu cască, abilitatea Dvs. de a auzi sunetele din exterior poate fi redusă. Nu utilizați setul cu cască dacă acest lucru vă poate periclita siguranța.Încărcarea acumulatorului Când conectați la conectorul AV NokiaAcumulatorul a fost încărcat parțial la orice aparat sau set cu cască extern, altelefabrică. Dacă aparatul indică acumulator decât cele aprobate de Nokia spre a fidescărcat, procedați astfel: utilizate cu acest aparat, aveți o grijă deosebită la tastele de volum. Nu conectați aparate care emit semnale de ieșire, deoarece acest fapt poate duce la defectarea aparatului. Nu conectați nicio sursă de tensiune la conectorul AV Nokia.1 Conectați încărcătorul la o priză de perete.2 Conectați încărcătorul la aparat. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 9. 9. Pregătirea pentru utilizare 9Introducerea unei cartele microSD 1 Deschideți capacul locașului carteleiUtilizați numai cartele microSD de memorie.compatibile, omologate de Nokia spre a fiutilizate cu acest aparat. Nokia utilizează 2 Introduceți cartela în locașul carteleistandarde industriale aprobate pentru de memorie cu suprafața cu contactecartele de memorie, dar este posibil ca orientată în sus și apăsați până seanumite mărci să nu fie perfect fixează.compatibile cu acest aparat. Cartelele 3 Închideți capacul locașului cartelei deincompatibile pot provoca defecțiuni ale memorie.cartelei și aparatului, afectând și datelestocate pe cartelă. Scoaterea cartelei microSD Important: Nu scoateți cartela de memorie în timpul unei operații de accesare a cartelei. În caz contrar se pot produce defecțiuni ale cartelei deAparatul acceptă cartele microSD cu memorie și aparatului, afectând și datelecapacitate maximă de 8 GB. stocate pe cartelă.Este posibil ca odată cu aparatul, să se Puteți scoate și introduce cartela defurnizeze o cartelă de memorie și este memorie în timpul funcționăriiposibil ca aceasta să fie deja introdusă în telefonului, fără a-l opri, dar trebuie să văaparat. În caz contrar, efectuați asigurați că nicio aplicație nu acceseazăurmătoarele: cartela în momentul respectiv.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 10. 10. 10 Pregătirea pentru utilizareConectarea cablului de date USB secret și sigur, separat de aparatul Dvs.Conectați un cablu de date USB compatibil Dacă uitați codul iar aparatul Dvs. estela conectorul USB. Ar putea fi necesar să blocat, acesta necesită asistență. Pot aveacumpărați un cablu de date USB separat. loc modificări suplimentare și toate datele personale din aparatul Dvs. pot fi șterse. Pentru mai multe informații, contactați un centru Nokia Care sau dealer-ul aparatului Dvs. Codul PIN furnizat cu cartela SIM protejează cartela împotriva utilizării neautorizate. Codul PIN2 furnizat cu unele cartele SIM este necesar pentru accesarea anumitor servicii. Dacă introduceți de trei ori consecutiv codul PIN sau PIN2 incorect, vi se va solicita codul PUK sau PUK2. Dacă nu aveți acest cod, contactați furnizorul de servicii.Pentru a modifica setările USB, selectațiMeniu > Setări > Conectivitate > Cablu Codul PIN modul este necesar pentruUSB de date și modul dorit. accesarea informațiilor din modulul de siguranță al cartelei Dvs. SIM. Codul PINFixați curelușa pentru mână semnătură ar putea fi necesar pentru semnătura digitală. Parola de barare este necesară dacă se utilizează serviciul de barare a apelurilor. Pentru a seta modul în care telefonul Dvs. utilizează codurile de acces și setările de siguranță, selectați Meniu > Setări >Așezați curelușa așa cum se arată în figură Siguranță.și strângeți-o. Ecran de startMagneți și câmpuri magnetice Când aparatul este pregătit pentruFeriți aparatul de magneți sau de utilizare și nu ați introdus niciun caracter,câmpurile magnetice. aparatul se află în ecranul de start.Coduri de accesCodul de siguranță ajută la protejareaaparatului Dvs. împotriva utilizăriineautorizate. Puteți să creați și sămodificați codul și să setați aparatul săsolicite codul. Păstrați codul într-un loc © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 11. 11. Pregătirea pentru utilizare 11Afișaj Organizarea și personalizarea ecranului inițial îmbunătățit Selectați Personalizare ecran. Selectarea tastei de utilizat pentru a activa ecranul inițial îmbunătățit Selectați Tastă ecran de Start. Navigarea în ecranul inițial Navigați în sus sau în jos pentru a naviga în listă și selectați Selectați, Afișați sau Editați. Săgețile indică faptul că sunt disponibile informații suplimentare.1 Puterea semnalului de rețea Oprirea navigării2 Starea încărcării acumulatorului Selectați Ieșiți.3 Indicatoare4 Numele rețelei sau emblema operatorului Adăugarea contactelor preferate la5 Profil ecranul de start6 Ceas Cu ajutorul widgetului Contacte preferate,7 Data (dacă ecranul de start puteți să comunicați ușor cu familia și îmbunătățit este dezactivat) prietenii.8 Widget9 Afișaj 1 Pentru a activa ecranul de start îmbunătățit, selectați Meniu >10 Funcția tastei de selecție Setări și Afișaj > Ecran de Start > Mod ecran de Start > Activare.Ecran inițial îmbunătățit 2 Selectați Personalizare ecran. AcestCu ajutorul ecranului inițial îmbunătățit, pas nu este necesar dacă nu avețiputeți să afișați lista informațiilor și widgeturi adăugate la ecranul defuncțiilor selectate pe care le puteți accesa start.direct. 3 Parcurgeți până la zona de conținutSelectați Meniu > Setări și Afișaj > Ecran dorită și selectați Modificați saude Start. Alocați. 4 Selectați Contacte preferate.Activarea ecranului inițial îmbunătățitSelectați Mod ecran de Start > Activare. În ecranul de start, parcurgeți la widgetul Contacte preferate.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 12. 12. 12 Pregătirea pentru utilizareAdăugarea unui contact preferat Preluarea unui apel când tastaturaSelectați Opțiuni > Adăug. preferință este blocatănouă. Apăsați tasta de apelare. Când terminați convorbirea sau respingeți un apel,Apelarea unui contact preferat sau tastatura se blochează automat.expedierea unui mesaj text cătreacesta Blocarea automată a tastaturiiParcurgeți până la contact și selectați Selectați Meniu > Setări > Telefon >Opțiuni > Apelați sau Expediați mesaj. Autoblocare taste > Activare și stabiliți perioada de timp după care tastatura seSchimbarea imaginii pentru contactul blochează automat.preferatParcurgeți până la contact și selectațiOpțiuni > Schimbare imagine. Dacă aparatul sau tastatura sunt blocate, efectuarea de apeluri către numărulOrganizarea contactelor preferate oficial de urgență programat în aparatulParcurgeți până la contact și selectați Dvs. poate fi posibilă.Opțiuni > Organizare preferințe > Utilizarea aparatului fără cartelă SIMMutați. Parcurgeți până la noua locație șiselectați OK. Unele funcții ale aparatului pot fi utilizate fără a introduce o cartelă SIM (cum ar fiEliminarea unui contact preferat jocurile). Funcțiile care nu sunt disponibileParcurgeți până la contact și selectați în profilul deconectat nu pot fi selectateOpțiuni > Eliminare din preferințe. din meniuri. Aplicațiile care rulează în fundalEliminarea unui contact nu șterge Rularea aplicațiilor în fundal creștecontactul din lista de contacte. consumul de energie din acumulator și reduce durata de viață a acestuia.Blocarea tastaturii Aplicațiile care în mod normal se executăBlocarea tastaturii în fundal sunt, de exemplu, Radio și MusicSelectați Meniu și apăsați tasta player.funcțională în 3,5 secunde.Deblocarea tastaturiiSelectați Deblocați și apăsați tastafuncțională în 3 secunde. Introducețicodul de blocare, dacă vi se solicită acestlucru. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 13. 13. Apeluri 13Apeluri Introduceți numărul de telefon dorit sau selectați Căutați și un contact memorat.Efectuarea și preluarea unui apel Activarea apelării rapideEfectuarea unui apel Selectați Meniu > Setări > Apeluri >Introduceți numărul de telefon, inclusiv Apelare rapidă > Activată.prefixul de țară și interurban, dacă estenecesar, și apăsați tasta de apelare. Efectuarea unui apel cu ajutorul apelării rapidePreluarea unui apel În inițial, apăsați și mențineți apăsatăApăsați tasta de apelare. tasta numerică dorită.Respingerea unui apelApăsați tasta de terminare.Reglarea volumului.În timpul unui apel telefonic, parcurgeți însus sau în jos.DifuzorDacă această opțiune este disponibilă,puteți selecta Difuzor sau Normal pentrua utiliza difuzorul sau receptorultelefonului în timpul unui apel.Avertizare:Expunerea continuă la un volum sonorridicat vă poate afecta auzul. Ascultațimuzică la un volum sonor moderat și nuțineți aparatul la ureche atunci cândutilizați difuzorul.Comenzi rapide pentru apelareAtribuirea unui număr de telefon uneitaste numericeSelectați Meniu > Contacte > Maimult > Apelare rapidă, parcurgeți pânăla numărul dorit (2-9) și selectați Alocați.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 14. 14. 14 Scrierea textuluiScrierea textului Inserarea simbolurilor speciale Apăsați tasta simbol și selectați simbolulMetodele de introducerea furnizate de dorit. Pentru a vedea mai multe simboluri,aparat pot fi diferite, în funcție de piața de apăsați din nou tasta simbol.desfacere. Inserarea unei noi liniiScrierea textului cu ajutorul tastaturii Apăsați tasta Enter.Aparatul dvs. are o tastatură completă. Inserarea unui spațiu.Setarea limbii de scriere Apăsați tasta Spațiu.Selectați Opțiuni > Limbă de scriere și Copierea sau decuparea textuluilimba dorită. Pentru a schimba limba descriere, apăsați tasta funcțională, apoi Apăsați și mențineți apăsată tasta Shift șitasta ctrl. parcurgeți pentru a evidenția cuvântul, expresia sau linia de text pe care doriți săComutarea între modul numeric și le copiați sau să le decupați. Apăsați șimodul alfabetic mențineți tasta Ctrl și apăsați C (copiere)Apăsați tasta funcțională în mod repetat, sau X (decupare).până când se afișează simbolul pentru Lipirea textuluimetoda de introducere dorită. Accesați locația dorită, păsați și menținețiBlocarea modului numeric apăsată tasta Ctrl și apăsați V.Apăsați de două ori tasta funcționalăDeblocarea modului numeric Introducerea textului cu metode de predicțieApăsați tasta funcțională. Metoda predictivă de introducere aComutarea între litere mari și mici textului are la bază dicționarul încorporat.Apăsați tasta Shift. Nu sunt acceptat toate limbile.Inserarea numerelor sau caracterelor Activarea sau dezactivarea metodeiimprimate în colțul dreapta sus al predictive de introducere a textuluitastelor Selectați Opțiuni > Mai mult > SetăriApăsați și mențineți apăsată tasta predicție > Predicție > Activare saucorespunzătoare. Dezactivare.Ștergerea unui caracter Comutarea între metoda predictivă și cea tradițională de introducere aSelectați Ștergeți. De asemenea, puteți să textuluiapăsați tasta backspace. Apăsați și mențineți tasta Ctrl, iar apoi apăsați tasta Spațiu. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 15. 15. Parcurgerea meniurilor 15Puteți de asemenea să selectați și să țineți Parcurgerea meniurilorapăsat Opțiuni. Funcțiile telefonului sunt grupate înScrierea textului cu metoda predictivă meniuri. Nu sunt descrise aici toatede introducere funcțiile sau opțiunile de meniu1 Începeți să scrieți un cuvânt cu disponibile. ajutorul tastelor caracter Aparatul Pe ecranul inițial, selectați Meniu și sugerează posibile cuvinte. meniul și submeniul dorit.2 Pentru a confirma un cuvânt, parcurgeți spre spre dreapta sau Ieșiți din nivelul actual al meniului apăsați tasta spațiu. Selectați Ieșiți sau Înapoi. În cazul în care cuvântul nu este corect, defilați în jos pentru a accesa Întoarceți-vă la ecranul inițial lista cuvintelor sugerate și selectați Apăsați tasta de terminare. cuvântul dorit. Modificați vizualizarea meniului3 Începeți să scrieți cuvântul următor. Selectați Meniu > Opțiuni > Ecran meniu principal.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 16. 16. 16 MesajeMesaje 1 Selectați Meniu > Mesagerie > Mai mult > Setări mesaje > MesajeCreați și recepționați mesaje, cum ar fi text > Centru mesaje.mesaje text și multimedia, cu ajutorul 2 Introduceți numele și numărul oferiteaparatului. Serviciul pentru mesaje poate de furnizorul de servicii.fi utilizat numai dacă rețeaua saufurnizorul de servicii le acceptă. Mesaje multimedia Un mesaj multimedia poate conține text,Mesaje text și multimedia imagini și clipuri audio sau video.Puteți să creați un mesaj și să îi atașațiopțional, de exemplu, o imagine. Numai aparatele care au caracteristiciTelefonul Dvs. va modifica automat un compatibile pot recepționa și afișa mesajemesaj text în mesaj multimedia atunci multimedia. Aspectul unui mesaj poatecând atașați un fișier. varia în funcție de aparatul care îl recepționează.Mesaje text Rețeaua mobilă poate limita mărimeaAparatul Dvs. acceptă mesaje text care mesajelor MMS. Dacă imaginea inseratădepășesc spațiul alocat pentru un singur depășește această limită, s-ar putea camesaj. Mesajele mai lungi vor fi expediate aparatul să o micșoreze pentru a o puteasub forma a două sau mai multe mesaje. expedia prin MMS.S-ar putea ca furnizorul Dvs. de servicii săvă taxeze în mod corespunzător. Important: Procedați cu precauție cândCaracterele ce folosesc accente, alte deschideți mesaje. Mesajele pot conținesemne, precum și opțiunile unor limbi, programe de virusare sau pot fiocupă mai mult spațiu, limitând astfel dăunătoare în alt mod aparatului saunumărul de caractere ce pot fi expediate calculatorului Dvs.printr-un singur mesaj. Pentru informații despre disponibilitate șiSe afișează numărul total de caractere, despre abonamente la serviciul de mesajeprecum și numărul de mesaje necesare multimedia (MMS), luați legătura cupentru expediere. furnizorul de servicii.Pentru a trimite mesaje, pe aparat trebuie Crearea unui mesajsă fie stocat numărul corect al centrului de 1 Selectați Meniu > Mesagerie >mesaje. În mod normal, acest număr este Creare mesaj.implicit setat prin intermediul carteleiSIM. 2 Scrieți mesajul. Pentru a insera un caracter special sauPentru a seta numărul manual, efectuați un simbol, selectați Opțiuni >următoarele: Inserare simbol. Pentru a atașa un obiect la mesaj, selectați Opțiuni > Inserare obiect. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 17. 17. Mesaje 17 Tipul mesajului se schimbă automat Mesaje instantanee în mesaj multimedia. Mesajele instantanee sunt mesaje text3 Pentru a adăuga destinatari, selectați care se afișează instantaneu la Exp. către și un destinatar. recepționare. Pentru a introduce manual un număr Selectați Meniu > Mesagerie. de telefon sau o adresă de e-mail, selectați Număr sau e-mail. 1 Selectați Mai mult > Alte mesaje > Introduceți un număr de telefon sau Mesaj instantaneu. selectați E-mail și introduceți o adresă de e-mail. 2 Scrieți mesajul.4 Selectați Exped.. 3 Selectați Exp. către și un contact.Mesajele multimedia sunt indicate printr- mesaje audio Nokia Xpresso pictogramă în partea de sus a ecranului. Creați și expediați mesaje audio utilizând serviciul MMS într-un mod convenabil.Furnizorii de serivicii pot percepe diversetaxe în funcție de tipul mesajului. Pentru Selectați Meniu > Mesagerie.detalii, contactați furnizorul Dvs. deservicii. 1 Selectați Mai mult > Alte mesaje > Mesaj audio. Se deschide recorderul.Ecranul Conversație 2 Pentru a înregistra mesajul Dvs.,Aparatul acceptă vizualizarea mesajelor selectați .sub formă de conversații. Această funcție 3 Pentru a opri înregistrarea, selectațiafișează mesajele text și multimedia .recepționate de la sau expediate către un 4 Selectați Exp. către și un contact.contact, sub forma unei conversații. Acestlucru vă permite să vizualizați Serviciul Nokia Messagingcorespondența cu un contact fără adeschide diferite dosare. Este posibil ca aparatul dvs. să accepte serviciul Nokia Messaging, care include E-Când recepționați un mesaj, acesta se mail și Chat pentru rețele sociale.deschide în ecranul conversație. • Cu ajutorul aplicației E-mail, puteți săVizualizarea unei conversații urmărite utilizați aparatul mobil pentrucu un contact accesarea conturilor de e-mail de laSelectați Meniu > Mesagerie > diferiți furnizori de servicii de e-mail.Conversații și conversația dorită. • Cu ajutorul aplicației Chat, puteți să utilizați aparatul mobil pentru a discuta prin chat cu utilizatori online. Pentru a verifica dacă sistemul de mesagerie este disponibil, selectați© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 18. 18. 18 MesajeMeniu > E-mail. Dacă în partea de sus a Mesaje multimedia — Permitețiecranului principal se afișează rapoarte de remitere, configurați aspectul , sistemul Nokia mesajelor multimedia, permitețiMessaging Service este în uz. recepționarea mesajelor multimedia și a reclamelor și configurați alte preferințeAceastă funcție nu este disponibilă în referitoare la mesajele multimediatoate țările. Pentru informații Mesaje servicii — Activați mesajele desuplimentare, contactați furnizorul Dvs. servicii și configurați preferințele legatede servicii. de mesajele de servicii.Mesaje vocaleMesageria vocală este un serviciu de rețeala care este posibil să fie necesar să văabonați. Pentru informații suplimentare,contactați furnizorul Dvs. de servicii.Apelarea căsuței vocaleApăsați și mențineți apăsat 1.Editarea numărului căsuței vocaleSelectați Meniu > Mesagerie > Maimult > Mesaje vocale și Nr. căsuțăpoștală vocală.Setările mesajelorSelectați Meniu > Mesagerie și Maimult > Setări mesaje.Selectați din următoarele opțiuni:Setări generale — Memorați pe aparatcopii ale mesajelor expediate, pentru asuprascrie mesajele vechi în cazul în carememoria se umple și pentru a configuraale preferințe referitoare la mesajeMesaje text — Permiteți rapoarte deremitere, configurați centre de mesajepentru SMS și e-mail SMS, selectați tipul decaractere acceptate și configurați altepreferințe referitoare la mesajele text. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 19. 19. Contacte 19Contacte Puteți trimite și primi informațiile de contact ale unei persoane sub forma uneiPuteți memora nume și numere de telefon cărți de vizită de pe un aparat compatibilîn memoria aparatului și pe cartela SIM. În care acceptă standardul vCard.memoria aparatului puteți stoca contacte Trimiterea unei cărți de vizităcu numere și articole de text. Numele șinumerele memorate în memoria cartelei Selectați un contact, Opțiuni > MaiSIM sunt marcate cu . mult > Carte vizită, apoi tipul de expediere.Selectați Meniu > Contacte > Nume.Adăugarea unui contactSelectați Opțiuni > Adăugare nou(ă) >Adăug. contact nou.Adăugarea detaliilor la un contactAsigurați-vă că memoria utilizată esteTelefon sau Telefon și SIM. Parcurgețipână la un contact și selectați Detalii >Opțiuni > Adăugați detalii.Căutarea unui contactSelectați Nume. Parcurgeți lista decontacte sau introduceți primele litere alenumelui contactului.Copierea unui contact între memoriaaparatului și cartela SIMSelectați Nume, parcurgeți până lacontact și selectați Opțiuni > Mai mult >Copiere contact. Pe cartela SIM putețistoca un singur număr de telefon pentrufiecare nume.Pentru a selecta memoria SIM saumemoria aparatului pentru contacte,pentru a selecta modalitatea de afișare anumelor și numerelor în lista de contacteși pentru a vizualiza spațiul de memoriedisponibil pentru contacte, selectațiSetări și opțiunea corespunzătoare.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 20. 20. 20 MuzicăMuzică Radio FM Aparatul de radio FM utilizează o altăPlayer media antenă decât cea a aparatului mobil.Aparatul include un player media pentru Pentru ca funcția de radio FM săascultarea melodiilor sau a altor fișiere funcționeze corespunzător, trebuie săaudio MP3 sau AAC. atașați la aparat un set cu cască compatibil sau un alt accesoriu.Avertizare:Expunerea continuă la un volum sonor Avertizare:ridicat vă poate afecta auzul. Ascultați Expunerea continuă la un volum sonormuzică la un volum sonor moderat și nu ridicat vă poate afecta auzul. Ascultațițineți aparatul la ureche atunci când muzică la un volum sonor moderat și nuutilizați difuzorul. țineți aparatul la ureche atunci când utilizați difuzorul.Selectați Meniu > Muzică > Muzicamea. Selectați Meniu > Muzică > Radio.Administrarea drepturilor digitale Căutarea unui post de radio în apropierePosesorii de conținut pot utiliza diferite Apăsați și mențineți apăsată tasta detipuri de tehnologii de administrare a parcurgere spre stânga sau spre dreapta.drepturilor digitale (DRM) pentru a-șiproteja proprietatea intelectuală, inclusiv Memorarea unui canaldrepturile de autor. Acest aparat Porniți postul de radio dorit și selectațiutilizează diferite tipuri de programe DRM Opțiuni > Memorare post.pentru accesarea conținutului protejatDRM. Cu acest aparat, puteți accesa Comutarea între canalele memorateconținut protejat prin WMDRM 10, OMA Parcurgeți spre stânga sau spre dreaptaDRM 1.0, OMA DRM 1.0 forward lock și OMA pentru a comuta între canale sau apăsațiDRM 2.0. Dacă un anumit program DRM nu tasta număr corespunzătoare locației dereușește să protejeze conținutul, memorie a canalului dorit.posesorii de conținut pot solicita anulareaposibilității unui astfel de program DRM Reglarea volumuluide a accesa alte conținuturi noi protejate Parcurgeți în sus sau în jos.prin DRM. Anularea poate împiedica, deasemenea, reînnoirea unui astfel de Pentru a păstra radioul activ în fundalconținut protejat prin DRM și care se află Apăsați tasta de terminare.deja în aparatul Dvs. Anularea unui astfelde program DRM nu afectează utilizarea Închiderea radiouluide conținut protejat prin alte tipuri de Apăsați și mențineți apăsată tasta deDRM sau utilizarea de conținut neprotejat terminare.prin DRM. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 21. 21. Fotografii 21Fotografii Comutarea între modul aparat de fotografia și videoFotografierea și înregistrarea În modul aparat de fotografiat sau învideoclipurilor modul video, parcurgeți spre stânga sauAparatul Dvs. acceptă o rezoluție la spre dreapta.înregistrarea imaginii de 1600x1200pixeli. Vizualizarea fotografiilor șiModul aparat foto-video videoclipurilorUtilizarea funcției de fotografiere Vizualizarea fotografiilorSelectați Meniu > Fotografii > Aparat Selectați Meniu > Fotografii >foto. Fotografiile mele.Mărirea sau micșorarea Vizionarea videoclipurilorParcurgeți în sus sau în jos. Selectați Meniu > Fotografii > Videourile mele.FotografiereaSelectați Fotogr..Setarea modului și perioadei deprevizualizareSelectați Opțiuni > Setări > Duratăprevizualizare foto.Activarea autodeclanșatoruluiSelectați Opțiuni și opțiunea dorită.Modul videoUtilizarea funcției videoSelectați Meniu > Fotografii > Camerăvideo.Pornirea înregistrării unui videoclipSelectați Înregistr..© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 22. 22. 22 AplicațiiAplicații Selectați Meniu > Aplicații > Funcții suplim..Ceas cu alarmă Deschiderea unui joc sau a uneiPuteți să setați o alarmă pentru a suna la aplicațiiora dorită. Selectați Jocuri, Colecție sau CartelăSetarea alarmei memorie și un joc sau o aplicație.1 Selectați Meniu > Aplicații > Ceas Vizualizarea spațiului de memorie alarmă. disponibil pentru instalarea de jocuri2 Setați alarma și introduceți ora de și aplicații alarmă. Selectați Opțiuni > Stare memorie.3 Pentru ca aparatul să emită o alarmă în zilele selectate ale săptămânii, Preluarea unui joc sau a unei aplicații selectați Repetare: > Activată și Selectați Opțiuni > Preluări > Preluări zilele respective. jocuri sau Preluări aplicații.4 Selectați sunetul de alarmă. Dacă ați selectat radioul ca sunet de alarmă, Aparatul acceptă aplicații Java J2ME™. conectați setul cu căști la aparat. Înainte de a prelua aplicația, asigurați-vă5 Stabiliți durata perioadei de amânare că este compatibilă cu aparatul. și selectați Memorați. Important: Instalați și utilizați numaiOprirea alarmei aplicații și alte produse software din surseSelectați Stop. Dacă lăsați alarma să sune de încredere. Aplicațiile de la surse care nutimp de minut sau dacă selectați sunt de încredere pot să conțină softwareAmânați, alarma se oprește pentru rău intenționat care poate accesa dateleintervalul de amânare, apoi repornește. stocate pe aparat, poate cauza daune financiare sau poate deteriora aparatul.Galeria Aplicațiile preluate pot fi memorate înîn Galerie, puteți să gestionați imagini, Galerie în loc de Aplicații.videoclipuri și fișiere de muzică.Vizualizarea conținutului Galeriei Recorder voceSelectați Meniu > Aplicații > Galerie. Selectați Meniu > Aplicații > Înregistrare.Funcții suplimentare Începerea înregistrăriiEste posibil ca aparatul să conțină jocuri și Selectați pictograma de înregistrare.aplicații Java™ special proiectate pentruacesta. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 23. 23. Agendă 23Pornirea înregistrării unui apel AgendăSelectați Opțiuni > Mai mult >Înregistrați. Când înregistrați o Selectați Meniu > Agendă.convorbire, țineți telefonul în pozițienormală, la ureche. Înregistrarea este Data curentă este încadrată. Dacă nu suntmemorată în dosarul Înregistrări din setate note pentru ziua respectivă, ziuaGalerie.. apare cu caractere aldine.Ascultarea ultimei înregistrări Adăugarea unei note în agendăSelectați Opțiuni > Red. ultimul Parcurgeți până la o dată și selectațiînregistrat. Opțiuni > Notați.Trimiterea ultimei înregistrări prin Vizualizarea detaliilor unei notemesaj multimedia Parcurgeți până la o notă și selectațiSelectați Opțiuni > Exped. ultimul Afișați.înregistrat. Ștergerea tuturor notelor din agendă Selectați Opțiuni > Ștergere note >Listă de rezolvat Toate notele.Selectați Meniu > Aplicații > Listă derezolvat.Se afișează lista cu probleme de rezolvatordonate după prioritate. Pentru agestiona lista de rezolvat, selectațiOpțiuni și opțiunea corespunzătoare.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 24. 24. 24 SetăriSetări Setarea datei și orei Selectați Setări dată & oră.ProfiluriAștepți un telefon dar nu poți lăsa Setarea formatului datei și oreiaparatul să sune? Există diferite grupuri Selectați Format dată și oră.de setări numite profile, pe care le putețipersonaliza cu tonuri de sunet pentru Actualizarea automată a orei, îndiferite evenimente și medii. funcție de fusul orar actual Selectați Actualizare automată a oreiSelectați Meniu > Setări > Profiluri. (serviciu de rețea).Selectați profilul dorit și de la următorul: Comenzi rapideActivați — Activați profilul. Cu ajutorul comenzilor rapide personale,Personalizați — Modificați setările puteți accesa rapid funcțiile pe care leprofilului. utilizați frecvent.Cronometrat — Setați profilul pentru a fiactiv până la o anumită perioadă. Atunci Selectați Meniu > Setări > Comenzilecând timpul setat pentru profil expiră, mele rapide.profilul anterior care nu a fost temporizat Asocierea funcțiilor cu tastele dedevine activ. selecțieSunete Selectați Tastă de selecție dreapta sau Tastă selecție stânga și o funcție dinPuteți să modificați setările pentru listă.sunetele profilului activ selectat. Asocierea funcțiilor de comenzi rapideSelectați Meniu > Setări > Sunete. cu tasta contacte sau mesageriePuteți găsi aceleași setări în meniulProfiluri. Selectați Tastă contacte sau Tastă mesaje și o funcție din listă.Afișaj Asocierea funcțiilor de comenzi rapide cu tasta de parcurgerePentru a vizualiza sau regla imaginea,dimensiunea caracterelor sau alte funcții Selectați Tastă navigare. Parcurgeți înlegate de afișajul aparatului, selectați direcția dorită și selectați Modificați sauMeniu > Setări > Afișaj. Alocați și o funcție din listă.Data și ora Sincronizare și backupSelectați Meniu > Setări > Data și ora. Selectați Meniu > Setări > Sincr. și cop. siguranță. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 25. 25. Setări 25Selectați una dintre opțiunile următoare: WLAN când nu este în uz. În cazul în careComutare telefon — Sincronizați sau conexiunea WLAN nu este utilizată pentrucopiați datele selectate, cum ar fi 5 minute, aceasta se închide automat.contactele, înregistrările de agendă, Dezactivarea sistemului Bluetooth poatenotele sau mesajele, între aparatul Dvs. și îmbunătăți stabilitatea conexiunii WLAN.un alt aparat.Creare cop. siguranță — Crearea unei Funcțiile care utilizează rețeaua WLANcopii de siguranță după datele selectate. măresc consumul de energie și reducRest. copie siguranță — Restaurarea durata de viață a acumulatorului.datelor dintr-o copie de siguranță. Pentru Observaţie: Este posibil ca utilizareaa vizualiza detaliile unui fișier copie de WLAN să fie restricționată în unele țări. Desiguranță, selectați Opțiuni > Detalii. exemplu, în Franța, utilizarea WLAN esteSincr. cu serverul — Sincronizați sau permisă doar în interior. Pentru informațiicopiați datele selectate între aparatul Dvs. suplimentare, luați legătura cuși un calculator sau server de rețea autoritățile locale.(serviciu de rețea). Conectarea la o rețea WLANConectivitate Selectați Meniu > Setări >Telefonul are mai multe funcții care vă Conectivitate > WLAN.permit să vă conectați la alte aparatepentru a transmite și a recepționa Căutarea rețelelor locale fără firdate.Puteți să conectați telefonul la o (WLAN) disponibilerețea LAN fără fir pentru a accesa Selectați WLAN-uri disponibile șiInternetul. rețeaua WLAN dorită.Conexiunea WLAN Actualizarea listei de rețele WLANPuteți să utilizați o rețea locală fără fir Selectați Opțiuni > Reîmprospătare(WLAN) pentru a vă conecta la Internet. listă.Puteți să căutați rețele disponibile și să văconectați la acestea, să memorați și să Conectarea la o rețea WLANgestionați rețelele preferate și să Parcurgeți până la rețeaua WLAN șimodificați setările de conectivitate. selectați Conectare.Aparatul acceptă autentificare de hotspot Memorarea unei rețele WLANWLAN și va detecta automat dacă acest tip conectatede autentificare este necesar pentru a Parcurgeți până la rețeaua WLAN șiaccesa Internetul, de exemplu, în unele selectați Opțiuni > Memorare.locuri publice.Pentru a economisi energiaacumulatorului, închideți conexiunea© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 26. 26. 26 SetăriDeconectarea de la o rețea WLAN reduce riscul accesului neautorizat laParcurgeți până la rețeaua WLAN și datele Dvs.selectați Deconec.. Rețele WLAN memorateVizualizarea rețelelor WLAN memorate Afișați, gestionați, conectați-vă la șiSelectați WLAN-uri memorate. stabiliți prioritatea rețelelor WLAN memorate.Modificarea setărilor de conexiuneInternet Selectați Meniu > Setări >Selectați Conexiune Internet > Conectivitate > WLAN și WLAN-uriÎntreabă întâi sau Nu întreabă. Dacă memorateselectați Întreabă întâi, vi se solicitămetoda de conectare de fiecare dată când Rețeaua WLAN cu cea mai mare prioritate,deschideți o aplicație care necesită se afișează prima.conexiune Internet, cum ar fi Browser sauE-mail. Dacă selectați Nu întreabă, Administrarea rețelelor WLANaparatul se conectează la o rețea WLAN Selectați Opțiuni și dintre următoarele:memorată, dacă este disponibilă, atunci Conectare — Conectați-vă manual la ocând o aplicație solicită o conexiune rețea WLANInternet. Eliminare din listă — Eliminați o rețea WLANRețelele WLAN ascunse nu transmit Organizare prioritate — Schimbațiidentificatorul de set de serviciu (SSID). prioritatea rețelelor WLAN memorate.acestea sunt marcate cu (Rețea Redirecționare setări — Redirecționațiascunsă) în lista rețelelor WLAN setările unei rețele WLAN memorate.disponibile. Puteți să vă conectați la o Introduceți codul de securitate și numărulrețea ascunsă numai dacă îi cunoașteți de telefon și selectați Exped..SSID-ul. Adăugare rețea nouă — Adăugați oConectarea la o rețea ascunsă nouă rețea WLAN și definiți setările.1 Selectați (Rețea ascunsă). Editarea parametrilor WLAN2 Introduceți SSID al rețelei și selectați OK. Parcurgeți până la o rețea WLAN și selectați Editați și una dintre următoareleCând memorați rețeaua ascunsă, aceasta opțiuni:se afișează în lista de rețele WLAN Metodă conectare — Conectați-vădisponibile. automat la o rețea WLAN disponibilă.Important: Activați întotdeauna una Nume rețea — Introduceți un numedintre metodele de codificare disponibile pentru WLAN.pentru a mări siguranța conexiunii Dvs. Setări rețea — Definiți setările WLAN.prin rețeaua WLAN. Utilizarea codificării © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 27. 27. Setări 27Tehnologia radio Bluetooth trebuie să accepte tehnologia Bluetooth.Tehnologia Bluetooth vă permite să vă După conectarea la serviciul de punct deconectați aparatul, prin unde radio, la un acces la rețea (NAP) al aparatului șiaparat sau accesoriu compatibil Bluetooth asocierea cu PC-ul, aparatul Dvs. deschideaflat pe o rază de 10 metri. automat o conexiune de pachete de date la Internet.Selectați Meniu > Setări >Conectivitate > Bluetooth. Acest aparat este conform cu specificațiaConfigurarea unei conexiuni Bluetooth Bluetooth 2.1 + EDR, care acceptă următoarele profiluri: generic access,1 Selectați Numele telefonului meu și introduceți un nume pentru aparatul hands-free, headset, object push, file transfer, dial-up networking, serial port, Dvs. SIM access și generic object exchange.2 Selectați Bluetooth > Activat. Pentru a asigura interoperabilitatea cu indică o conexiune Bluetooth activă. alte aparate cu sistem Bluetooth, utilizați3 Pentru a vă conecta aparatul la un accesorii omologate de Nokia pentru accesoriu audio, selectați Conectare acest model. Consultați producătorii accesoriu audio și dispozitivul la celorlalte aparate pentru a determina care doriți să vă conectați. gradul de compatibilitate al acestora cu4 Pentru a asocia aparatul cu orice aparatul Dvs. dispozitiv Bluetooth din rază, Funcțiile care utilizează tehnologia selectați Aparate asociate > Bluetooth măresc consumul de energie și Adăugare aparat nou. reduc durata de viață a acumulatorului. Derulați la un dispozitiv găsit și selectați Adăugați. Date sub formă de pachete Introduceți o parolă (până la 16 Serviciul radio de transfer de pachete de caractere) în apartul Dvs. și permiteți date (General packet radio service, GPRS) conectarea la alt dispozitiv Bluetooth. este un serviciu de rețea care permite telefoanelor mobile să expedieze și săDacă vă faceți probleme referitoare la recepționeze date printr-o rețea bazatăsecuritatea datelor, dezactivați funcția pe un protocol Internet (IP).Bluetooth sau setați Vizibilit. telefonuluimeu pe Ascuns. Acceptați comunicații Pentru a defini modul de utilizare aBluetooth numai din surse de încredere. serviciului, selectați Meniu > Setări > Conectivitate > Pachete de date >Conectați PC-ul la Internet Conexiune pachete de date și dintrePuteți să utilizați tehnologia Bluetooth opțiunile următoare:pentru a conecta PC-ul compatibil la Când e nevoie — Stabiliți conexiunea deInternet fără software-ul PC Suite. pachete de date când este necesară uneiAparatul trebuie să se poată conecta la aplicații. Conexiunea se închide cândInternet (serviciu de rețea), iar PC-ul aplicația se închide.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 28. 28. 28 SetăriOnline mereu — Conectare automată la Accesoriio rețea de transfer de pachete de date la Acest meniu este disponibil numai dacăpornirea telefonului. aparatul este sau a fost conectat la un accesoriu compatibil.Puteți utiliza aparatul ca modem princonectarea acestuia la un calculator Selectați Meniu > Setări > Accesorii.compatibil utilizând tehnologia Selectați un accesoriu și o opțiune înBluetooth. Pentru detalii, consultați funcție de accesoriu.documentația Nokia PC Suite. ConfigurareaApeluri și telefon Puteți configura aparatul Dvs. cu setărileSelectați Meniu > Setări > Apeluri. necesare anumitor servicii. Furnizorul Dvs. de servicii vă poate trimite, de asemenea,Devierea apelurilor primite aceste setări.Selectați Deviere apel (serviciu de rețea).Pentru informații suplimentare, Selectați Meniu > Setări și Configurarecontactați furnizorul Dvs. de servicii. Selectați una dintre opțiunile următoare:Reapelarea automată, de zece ori, Setări configurare implicitedupă o încercare nereușită — Vizualizați furnizorii de serviciiSelectați Reapelare automată > memorați în aparat și setați un furnizorActivată. implicit de servicii. Act. impl. în toate aplicațiile — ActivațiPrimirea unei notificări la primirea setările de configurare implicite pentruunui apel, când există un apel în aplicațiile acceptate.desfășurareSelectați Apel în așteptare > Activați Punct acces preferat — Vizualizați(serviciu de rețea). punctele de acces memorate. Setări personale — Adăugați noi conturiAfișarea sau ascunderea numărului de personale pentru diferite servicii șitelefon pentru persoana pe care o activați sau ștergeți-le pe acestea. Pentruapelați. a adăuga un nou cont personal, selectațiSelectați Exped. identitate proprie Adăugați sau Opțiuni > Adăugați.(serviciu de rețea). Selectați tipul de serviciu și introduceți informația dorită. Pentru a activa un cont personal, parcurgeți până la cont șiSelectați Meniu > Setări > Telefon. selectați Opțiuni > Activați.Setarea limbii afișajului Revenirea la setările din fabricăSelectați Setări limbă > Limbă telefon. Pentru a restaura setările aparatului la valorile implicite, selectați Meniu > Setări > Rest. setări fabrică. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 29. 29. Web sau Internet 29Pentru a reseta toate setările de preferință Web sau Internetfără a șterge date personale, selectațiDoar setările. Puteți accesa diverse servicii de pePentru a reseta toate setările de preferință Internet folosind browserul din telefon.și a șterge toate datele personale, cum ar Aspectul paginilor de Internet poate fifi contactele, mesajele, fișierele media și diferit ca urmare a dimensiunii ecranului.cheile de activare, selectați Toate. Este posibil să nu puteți vedea toate detaliile din paginile de Internet. În funcție de modelul de telefon utilizat, funcția de navigare pe Web poate fi afișată ca Web sau Internet în meniu, numită în continuare Web. Important: Folosiți numai servicii în care aveți încredere și care vă asigură o siguranță și o protecție adecvată împotriva programelor dăunătoare. Contactați furnizorul dvs. de servicii cu privire la disponibilitatea acestor servicii, prețurile și instrucțiunile aferente. Puteți primi setările de configurare necesare pentru navigare sub forma unui mesaj de configurare de la furnizorul de servicii. Conectarea la un serviciu Web Selectați Meniu > Internet > Home. Sau, în ecranul de start, apăsați și mențineți apăsată tasta 0. După ce ați stabilit conexiunea la serviciu, puteți începe să navigați pe paginile acestuia. Funcțiile tastelor aparatului pot varia în diferitele servicii. Urmați instrucțiunile de pe ecran. Pentru informații suplimentare, contactați furnizorul dvs. de servicii.© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 30. 30. 30 Meniul operatoruluiMeniul operatorului Servicii SIMAccesați un portal către servicii furnizate Cartela Dvs. SIM vă poate oferi serviciide operatorul Dvs. de rețea. Pentru mai suplimentare. Puteți accesa acest meniumulte informații, luați legătura cu numai dacă el este acceptat de cartela Dvs.operatorul Dvs. de rețea. Operatorul poate SIM. Numele și conținutul acestui meniuactualiza acest meniu prin intermediul depind de serviciile disponibile.unui mesaj de serviciu. © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 31. 31. Sfaturi pentru protecția mediului 31Sfaturi pentru protecția mediului și acumulatorii se vor colecta separat la sfârșitul ciclului de viață. Cerința este valabilă în Uniunea Europeană. Nu aruncați aceste produse la gunoiul municipal nesortat. Pentru informații suplimentare despre atributele ecologice ale aparatului, vizitați www.nokia.com/ ecodeclaration.Economisiți energiaPuteți să încărcați acumulatorul mai rar Informații de siguranță și despredacă urmați sfaturile de mai jos (dacă sunt produsdisponibile pentru aparatul Dvs.): Informații generale• Închideți aplicațiile și conexiunile de Despre aparatul Dvs. date, de exemplu, conexiunea Aparatul mobil descris în acest ghid este omologat pentru a Bluetooth, când nu o utilizați. fi utilizat în rețele (E)GSM 850, 900, 1800 și 1900 MHz. Pentru informații suplimentare despre rețele, contactați furnizorul• Reduceți luminozitatea ecranului. Dvs. de servicii.• Setați aparatul să treacă în modul economizor de energie după o Este posibil ca aparatul Dvs. să aibă preinstalate o serie de marcaje și linkuri către site-uri Internet ale unor terțe părți și perioadă minimă de inactivitate (dacă care vă permit să accesați aceste site-uri. Acestea nu sunt aparatul oferă această posibilitate). afiliate la Nokia, iar Nokia nu le sprijină și nu își asumă răspunderea pentru ele. Dacă accesați astfel de site-uri, luați• Dezactivați sunetele care nu sunt măsuri de precauție în ceea ce privește siguranța și necesare (cum ar fi sunetele tastelor). conținutul.Reciclați Avertizare: Pentru a utiliza orice funcție a acestui aparat, alta decâtToate materialele acestui aparat pot fi ceasul cu alarmă, aparatul trebuie să fie pornit. Nu pornițirecuperate ca materiale și energie. Pentru aparatul dacă folosirea aparatelor mobile poate provocainformații despre reciclarea produselor interferențe sau pericole.Nokia vechi, accesați www.nokia.com/werecycle sau utilizând un aparat mobil, La utilizarea acestui aparat, respectați toate legile, precum șiwww.nokia.mobi/werecycle. obiceiurile locale, dreptul la viață privată și alte drepturi legitime ale celorlalte persoane, inclusiv drepturile de autor.Reciclați ambalajul și ghidul utilizatorului Protecția drepturilor de autor ar putea împiedica copierea,conform procedurilor locale. modificarea sau transferul unor imagini, piese muzicale sau a altui tip de conținut. Faceți copii de siguranță sau păstrați înregistrări scrise ale tuturor informațiilor importante memorate în aparatul Dvs. Când conectați aparatul la orice alt echipament, citițiSimbolul coș de gunoi barat plasat pe un manualul de utilizare al acestui echipament pentru instrucțiunile detaliate de siguranță. Nu conectați între eleprodus, pe acumulator, pe documentație produse incompatibile.sau pe ambalaj indică faptul că toateprodusele electrice și electronice, bateriile© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 32. 32. 32 Informații de siguranță și despre produsImaginile din acest ghid pot diferi de cele de pe afișajul Acumulatoraparatului Dvs. Informații referitoare la acumulator și la încărcător Aparatul Dvs. este alimentat de la un acumulator reîncărcabil.Pentru alte informații importante referitoare la aparatul Dvs., Acest aparat este destinat spre a fi alimentat de la unconsultați ghidul utilizatorului. acumulator BL-5J. Nokia poate pune la dispoziție modele suplimentare de acumulator pentru acest aparat. AcestServicii de rețea aparat este destinat spre a fi alimentat de la următoarelePentru a utiliza aparatul trebuie să beneficiați de serviciile tipuri de încărcătoare: AC-3. Numărul exact al modeluluiunui furnizor de servicii de comunicații mobile. Unele funcții încărcătorului poate diferi în funcție de tipul de mufă.nu sunt disponibile în toate rețelele; este posibil ca anumite Varianta de mufă este identificată prin una dintrefuncții să necesite încheierea de acorduri specifice cu următoarele litere sau combinații de litere: E, EB, X, AR, U, A,furnizorul Dvs. de servicii pentru putea utiliza respectivele C, K sau UB.funcții. Serviciile de rețea implică transmiterea de date. Cerețifurnizorului Dvs. de servicii informații referitoare la taxele din Acumulatorul poate fi încărcat și descărcat de sute de ori, darrețeaua Dvs. din țară și când sunteți în roaming, din alte în cele din urmă se va uza. Atunci când duratele de convorbirerețele. Furnizorul Dvs. de servicii vă poate explica ce tarife se și de așteptare sunt considerabil mai reduse decât ar fivor aplica. Unele rețele ar putea avea limitări ce influențează normal, înlocuiți acumulatorul. Utilizați numai acumulatorimodul în care puteți utiliza unele funcții ale acestui aparat și omologați de Nokia și reîncărcați acumulatorul Dvs. numai cucare necesită suport din partea rețelei, cum ar fi suport pentru încărcătoare omologate de Nokia și destinate pentru a fitehnologii specifice precum protocoale WAP 2.0 (HTTP și SSL) utilizate cu acest aparat.care rulează prin protocoalele TCP/IP, precum și caracterelespecifice unor limbi. Dacă un acumulator este utilizat pentru prima oară sau dacă acumulatorul nu a fost folosit pentru o perioadă îndelungatăEste posibil ca furnizorul Dvs. de servicii să fi solicitat ca de timp, ar putea fi necesar să conectați încărcătorul și apoianumite funcții ale aparatului Dvs. să fie dezactivate sau să să-l deconectați și să-l reconectați din nou pentru a începenu fie activate. În acest caz, funcțiile respective nu vor fi încărcarea acumulatorului. Dacă acumulatorul este completprezente în meniul aparatului Dvs. Este posibil, de asemenea, descărcat, ar putea fi necesare mai multe minute înainte caca aparatul Dvs. să aibă articole personalizate, cum ar fi nume indicatorul de încărcare să apară pe ecran sau înainte de ade meniuri, ordinea acestora și pictogramele. putea efectua apeluri.Memoria partajată Măsuri de siguranță privind scoaterea acumulatorului.Următoarele funcții ale acestui aparat pot folosi memoria Înainte de a scoate acumulatorul, opriți întotdeauna aparatulpartajată: mesaje multimedia (MMS). Utilizarea uneia sau mai și deconectați-l de la încărcător.multor astfel de funcții poate reduce spațiul de memoriedisponibil pentru celelalte funcții. Dacă aparatul Dvs. afișază Încărcarea corespunzătoare. Deconectați încărcătorul de laun mesaj prin care vă informează că memoria este plină, priza de alimentare și de la aparat atunci când nu îl utilizați.ștergeți unele informații care sunt stocate în memoria Nu lăsați un acumulator complet încărcat conectat lapartajată. încărcător, deoarece supraîncărcarea ar putea scurta durata sa de viață. Dacă nu este utilizat, un acumulator completAccesorii încărcat se va descărca în timp.Avertizare: Evitați temperaturile extreme. Încercați întotdeauna săFolosiți numai acumulatori, încărcătoare și accesorii depozitați acumulatorul la temperaturi cuprinse între 15°C șiomologate de Nokia pentru a fi utilizate cu acest model. 25°C. Temperaturile extreme reduc capacitatea și durata deUtilizarea altor tipuri poate anula orice aprobare sau garanție viață a acumulatorului. Este posibil ca un aparat al căruiși poate constitui un pericol. În particular, utilizarea unor acumulator este fierbinte sau rece să nu funcționezeacumulatoare sau a unor încărcătoare neomologate poate temporar. Performanțele acumulatorilor sunt afectate înimplica riscuri de incendii, explozii, scurgeri sau alte pericole. mod special la temperaturi cu mult sub punctul de îngheț. Nu scurtcircuitați acumulatorul. Scurtcircuitarea accidentalăPentru procurarea de accesorii aprobate, adresați-vă poate apărea când un obiect metalic, cum ar fi o monedă, odistribuitorului Dvs. Când deconectați cablul de alimentare al agrafă sau un stilou, produce o legătură directă între bornaoricărui accesoriu, trageți de ștecher și nu de cablu. pozitivă (+) și cea negativă (-) a acumulatorului. (Aceste borne © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 33. 33. Informații de siguranță și despre produs 33sunt ca niște benzi metalice aplicate pe acumulator.) Acest Verificarea autenticității hologrameilucru se poate întâmpla, de exemplu, când purtați un 1 Privind eticheta holografică, trebuie să puteți observa,acumulator de schimb în buzunar sau în geantă. atunci când priviți dintr-un anumit unghi, simbolul cuScurtcircuitarea contactelor acumulatorului poate deteriora cele două mâini care se împreunează, iar când privițiacumulatorul sau obiectul care realizează scurtcircuitul. dintr-un alt unghi, emblema "Nokia Original Enhancements" (Accesorii originale Nokia).Evacuarea la deșeuri. Nu aruncați acumulatorii în focdeoarece ei pot exploda. Evacuarea la deșeuri aacumulatorilor uzați trebuie făcută conform reglementărilorlocale. Predați acumulatorii pentru reciclare, dacă esteposibil. Nu aruncați acumulatorii la deșeuri menajere.Scurgeri. Nu demontați, nu tăiați, nu deschideți, nu striviți,nu îndoiți, nu perforați și nu rupeți bateriile sau acumulatorii.În cazul apariției unei scurgeri de lichid din acumulator,evitați contactul lichidului cu pielea sau cu ochii. Dacă, totuși,acest lucru se întâmplă, spălați imediat cu apă din abundențăzonele afectate sau apelați la un medic. 2 Când înclinați holograma spre stânga, spre dreapta, înDeteriorări. Nu modificați și nu reconfigurați acumulatorii, nu jos sau în sus, trebuie să puteți observa pe fiecare parteîncercați să introduceți corpuri străine în ei, nu-i scufundați câte 1, 2, 3 și respectiv 4 puncte.în și nu-i expuneți la apă sau alte lichide. Acumulatorii potexploda dacă sunt deteriorați.Modul corect de utilizare. Folosiți acumulatorul numaiconform destinației sale. Utilizarea necorespunzătoare aacumulatorului poate provoca incendii, explozii sau altepericole. În cazul scăpării pe jos a aparatului sau aacumulatorului, în special pe o suprafață dură, și dacă Dvs.considerați că acumulatorul a fost deteriorat, duceți-l la uncentru de service pentru verificare înainte de a continua să-lutilizați. Nu folosiți niciodată un încărcător sau unacumulator deteriorat. Nu lăsați acumulatorul la îndemânacopiilor mici. Parcurgerea cu succes a pașilor nu reprezintă o garanțieVerificarea autenticității acumulatorilor Nokia totală a autenticității acumulatorului. Dacă nu putețiPentru siguranța Dvs., utilizați întotdeauna acumulatori confirma autenticitatea acumulatorului Dvs. Nokia sau dacăoriginali Nokia. Pentru a vă asigura că achiziționați un aveți motive să credeți că acumulatorul Nokia cu hologramaacumulator original Nokia, cumpărați-l de la un centru service pe etichetă nu este un acumulator Nokia autentic, nu utilizațisau de la un furnizor autorizat Nokia și verificați eticheta acel acumulator ci duceți-l la cel mai apropiat centru deholografică parcurgând pașii următori: service sau distribuitor autorizat Nokia pentru asistență. Pentru a afla mai multe despre acumulatorii originali Nokia, consultați www.nokia.com/battery. Întreținerea aparatului Dvs. Manipulați cu grijă aparatul, acumulatorul, încărcătorul și accesoriile. Sugestiile de mai jos vă ajută să respectați condițiile de acordare a garanției. • Păstrați aparatul în stare uscată. Precipitațiile, umiditatea și alte tipuri de lichide sau impurități pot© 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.
 34. 34. 34 Informații de siguranță și despre produs conține substanțe care corodează circuitele Posesorii de conținut pot utiliza diferite tipuri de tehnologii electronice. de administrare a drepturilor digitale (DRM) pentru a-și• Nu folosiți și nu depozitați aparatul în zone cu mult praf proteja proprietatea intelectuală, inclusiv drepturile de sau murdărie. Părțile mobile și componentele autor. Acest aparat utilizează diferite tipuri de programe DRM electronice se pot deteriora. pentru accesarea conținutului protejat DRM. Cu acest aparat, puteți accesa conținut protejat prin .WMDRM 10, OMA DRM 1.0,• Nu păstrați aparatul la temperaturi ridicate. OMA DRM 1.0 forward lock și OMA DRM 2.0. Dacă un anumit Temperaturile ridicate pot scurta viața aparatului, pot program DRM nu reușește să protejeze conținutul, posesorii defecta acumulatorul și pot deforma sau topi anumite de conținut pot solicita anularea posibilității unui astfel de componente din material plastic. program DRM de a accesa alte conținuturi noi protejate prin• Nu păstrați aparatul la temperaturi scăzute. Când DRM. Anularea poate împiedica, de asemenea, reînnoirea aparatul revine la temperatură normală, umezeala unui astfel de conținut protejat prin DRM și care se află deja poate forma condens în interiorul acestuia și poate în aparatul Dvs. Anularea unui astfel de program DRM nu deteriora circuitele electronice. afectează utilizarea de conținut protejat prin alte tipuri de• Nu încercați să deschideți aparatul în alt mod decât cel DRM sau utilizarea de conținut neprotejat prin DRM. descris în ghidul utilizatorului. Conținutul protejat prin administrarea drepturilor digitale• Modificările neautorizate pot duce la defectarea (DRM) este însoțit de o licență asociată ce definește drepturile aparatului și pot reprezenta o încălcare a Dvs. de a utiliza acest conținut. reglementărilor privind aparatele radio.• Nu scăpați aparatul din mână, nu-l loviți și nu-l scuturați. Manipularea dură poate deteriora circuitele Este posibil ca alte metode de transfer să nu preia licențele electronice interne și elementele mecanice. ce trebuie restaurate împreună cu conținutul pentru ca Dvs.• Utilizați o lavetă moale, curată și uscată pentru a curăța să puteți utiliza în continuare conținutul protejat prin OMA suprafața aparatului. DRM după formatarea memoriei aparatului. De asemenea, ar putea fi necesar să restaurați licențele în cazul deteriorării• Nu vopsiți aparatul. Vopseaua poate bloca piesele fișierelor din aparatul Dvs. mobile și poate împiedica funcționarea corespunzătoare. Dacă în aparatul Dvs. se află conținut protejat prin WMDRM,• Feriți aparatul de magneți sau de câmpurile magnetice. în cazul formatării memoriei se vor pierde atât licențele, cât• Pentru ca informațiile importante să fie în siguranță, și conținutul. Este posibil, de asemenea, să pierdeți licențele stocați-le în cel puțin două locuri separate (cum ar fi și conținutul în cazul deteriorării fișierelor din aparatul Dvs. aparatul, cartela de memorie sau calculatorul) sau Pierderea licențelor sau a conținutului vă poate limita scrieți-le pe hârtie. posibilitatea de a reutiliza același conținut pe aparatul Dvs. Pentru informații suplimentare, contactați furnizorul Dvs. deReciclare servicii.Duceți întotdeauna produsele electronice, bateriile și Este posibil ca unele licențe să fie conectate la o cartelă SIMacumulatoarele, precum și ambalajele folosite la centrele de specifică, iar conținutul protejat poate fi accesat numai dacăcolectare specializate. Astfel ajutați la prevenirea eliminării în aparat a fost introdusă cartela SIM.necontrolate a deșeurilor și promovați reciclareamaterialelor. Consultați informațiile privind protejarea Informații suplimentare referitoare la siguranțămediului înconjurător și cele despre cum puteți reciclaprodusele Nokia, pe www.nokia.com/werecycle sau (cu un Suprafața acestui aparat nu conține nichel.aparat mobil) pe nokia.mobi/werecycle. Copii miciDespre administrarea drepturilor digitale Aparatul Dvs. și accesoriile acestuia nu sunt jucării. AcesteaLa utilizarea acestui aparat, respectați toate legile, precum și ar putea conține piese de mici dimensiuni. Nu le lăsați laobiceiurile locale, dreptul la viață privată și alte drepturi îndemâna copiilor mici.legitime ale celorlalte persoane, inclusiv drepturile de autor.Protecția drepturilor de autor ar putea împiedica copierea, Mediul de utilizaremodificarea sau transferul unor imagini, piese muzicale sau Acest aparat corespunde recomandărilor de expunere laa altui tip de conținut. radio frecvență dacă este folosit în poziție normală de utilizare, la ureche, sau dacă este amplasat la o distanță de © 2010 Nokia. Toate drepturile rezervate.

×