Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Elogi de l’aigua
Dades Generals
Titol: Elogi de l’aigua
Autor: Eduardo Chillida
Cronologia: 1987
Tipologia: escultura exempta
Materials: fo...
1. Context Històric
•Finals del segle XX.
•Final de la Dictadura del General Franco i la democràcia
sembla plenament assen...
2. Autor
Eduardo Chillida va néixer el 1924. Es considerat un dels millors
escultors contemporanis.
Figura clau de les art...
3. Anàlisi formal
a) Descripció
-Gran massa de formigó formada per
un cos central del qual surten 4
elements corbs. “urpes...
3. Anàlisi formal
b) Composició
-Asimètrica i tancada, centrípeta
-Multifacial
-Equilibri ->harmonia
-Buit
-L’aire
-Llum: ...
3. Anàlisi formal
c) Ritme
-Dinàmic
Moviment en tres fases:
•Real en tota l’obra en conjunt.
Vertical, de descens provocat...
3. Anàlisi formal
c) Temps
-Voluntat d’eternitat
-Eterna relació entre:
•matèria i espai
•buit i massa
-Fa que no puguin e...
3. Anàlisi formal
e) Tècnica
-Únic material: formigó armat
-Tècnica de l’encofrat. Permet el mate-
rial mostrar totes les ...
4. Anàlisi estilístic
-Abstracte. Amb un marcat caràcter geometritzant.
Característiques pròpies:
-Relació entre massa i b...
5. Interpretació
a) Tema (iconografia)
Al·legoric: recorden a una mà
Mitològic: mite grec de Narcís
b) Significat
Difícil ...
5. Models i Influències
a) Antecedents
Monuments megalítics prehistòrics.
b) Influències
La profunda relació que aconsegue...
Elogi de l'aigua. presentació alejandra
Elogi de l'aigua. presentació alejandra
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Elogi de l'aigua. presentació alejandra

295 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Elogi de l'aigua. presentació alejandra

 1. 1. Elogi de l’aigua
 2. 2. Dades Generals Titol: Elogi de l’aigua Autor: Eduardo Chillida Cronologia: 1987 Tipologia: escultura exempta Materials: formigó i acer Mides: 7,20 x 12 x 6,5 cm Estil: abstracte Tema: al·lègoric Localització: Parc de la Creueta del Coll (Barcelona)
 3. 3. 1. Context Històric •Finals del segle XX. •Final de la Dictadura del General Franco i la democràcia sembla plenament assentada •Moment de creixement, tan econòmic com demogràfic i d’ obertura cap a l’exterior. •1987 Espanya s’adhereix a la Unió Europea •Preparació per els Jocs Olimpics de Barcelona 92.
 4. 4. 2. Autor Eduardo Chillida va néixer el 1924. Es considerat un dels millors escultors contemporanis. Figura clau de les arts plàstiques espanyoles del segle XX. Identifiquem dues fases: figurativa i abstracta. Va treballar la seva obra abstracta i molt personal (ferro, fusta, formigó, pedra o alabastre) adaptant-se a les particularitats de cada material. Destacà també per la perfecta adaptació de les seves escultures a l’entorn tant natural com urbà. Premi Principe de Asturias de les arts 1989.
 5. 5. 3. Anàlisi formal a) Descripció -Gran massa de formigó formada per un cos central del qual surten 4 elements corbs. “urpes” -Sunjecta a les parets de la cantera del voltant mitjançant cables d’acers. -Sota hi ha un llac artificial on s’enmi- ralla i duplica la peça.
 6. 6. 3. Anàlisi formal b) Composició -Asimètrica i tancada, centrípeta -Multifacial -Equilibri ->harmonia -Buit -L’aire -Llum: jocs d’ombra i llum. Matissa la la monocromia -Acabat: aspre en la textura del formigó
 7. 7. 3. Anàlisi formal c) Ritme -Dinàmic Moviment en tres fases: •Real en tota l’obra en conjunt. Vertical, de descens provocat per la força de la gravetat del pes de la matèria. •2 moviments consecutius: 1er: mov. horitzontal 2n: mov. de reclusió Dinamisme donat també pel joc de llums.
 8. 8. 3. Anàlisi formal c) Temps -Voluntat d’eternitat -Eterna relació entre: •matèria i espai •buit i massa -Fa que no puguin existir l’un sense l’altre
 9. 9. 3. Anàlisi formal e) Tècnica -Únic material: formigó armat -Tècnica de l’encofrat. Permet el mate- rial mostrar totes les seves qualitats i textures, presentant una gran densi- tat i una textura aspre i rugosa. -Dona gran corporeïtat, alhora que li confereix un aspecte senzill, sobri i auster. -Tot això, accentua la materialitat
 10. 10. 4. Anàlisi estilístic -Abstracte. Amb un marcat caràcter geometritzant. Característiques pròpies: -Relació entre massa i buit. Calculat equilibri entre zones planes i buides. -Encreuaments i angles imprevistos. Simultanïetat de cares -Ús de diversos materials: tradicionals com nous. Adaptació. -Perfecta integració de les seves escultures a l’entorn.
 11. 11. 5. Interpretació a) Tema (iconografia) Al·legoric: recorden a una mà Mitològic: mite grec de Narcís b) Significat Difícil de concretar. Presentació de la peça con un “bell Narcís”. c) Funció Decorativa i estètica. Provocar la reflexió en l’espectador.
 12. 12. 5. Models i Influències a) Antecedents Monuments megalítics prehistòrics. b) Influències La profunda relació que aconsegueix entre Art i Naturalesa mostra un nou concepte contemporani d’escultura en el qual pots percebre la història de l’home des del principi fins als nostres dies.

×